حالت تاریک
  • یکشنبه, 1404/05/26 شمسی | 2025/08/17 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری هرمز هستید؟
افزایش توان انتقال گاز با خط هفتم سراسری
مدیر منطقه ۶ عملیات انتقال گاز خبر داد:

افزایش توان انتقال گاز با خط هفتم سراسری

مدیر منطقه ۶ عملیات انتقال گاز با اشاره به گستره ۲۷ درصدی این منطقه از خاک و آب‌های ایران، گفت: ظرفیت انتقال گاز در جنوب کشور با خط هفتم سراسری افزایش یافت و زمستان بدون قطعی پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی هرمز، حمیدرضا بنی‌اسدی، ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: منطقه ۶ عملیات انتقال گاز یکی از بزرگ‌ترین مناطق ده‌گانه شرکت انتقال گاز ایران به شمار می‌رود و نزدیک به ۲۷ درصد از پهنه خاکی و آبی کشور را در برمی‌گیرد.

وی افزود: یکی از ویژگی‌های خاص این منطقه وجود خط لوله زیر دریایی در بستر تنگه خوران است که گاز را میان بندرعباس و جزیره قشم منتقل می‌کند. به علت تراکم صنایع و نیروگاه‌ها در قشم، انتقال گاز به‌صورت معکوس از بندرعباس به قشم انجام می‌شود.

به گفته مدیر منطقه ۶ عملیات انتقال گاز، هر ساله عملیات بازرسی و تعمیرات این خط لوله زیر دریایی انجام می‌شود تا پایداری جریان گاز تضمین شود و هیچ‌گونه اختلالی در تأمین سوخت صنایع و نیروگاه‌ها رخ ندهد.

بنی‌اسدی تصریح کرد: خط هفتم سراسری از اسدویه تا بندرعباس امتداد دارد و در ادامه گاز را به جنوب استان کرمان و سیستان و بلوچستان انتقال می‌دهد.

وی ادامه داد: انشعاب ۳۰ اینچی این خط، بیش از ۹۰ درصد گاز صنایع، نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌های غرب بندرعباس را تأمین می‌کند. پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس نیز خوراک خود را از همین خط دریافت می‌کند و این پالایشگاه بیش از ۶۰ درصد بنزین کشور را تولید می‌کند.

مدیر منطقه ۶ عملیات انتقال گاز در خصوص آمار انتقال گاز توضیح داد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۰ میلیون متر مکعب گاز انتقال یافت که نسبت به سال مشابه بیش از یک‌ونیم درصد رشد داشت.

بنی‌اسدی اضافه کرد: در پنج‌ماهه نخست امسال نیز نزدیک به ۸ میلیون متر مکعب گاز منتقل شد. در زمستان پیش‌رو با توجه به نیاز مناطق سردسیر کرمان و زاهدان، حجم انتقال افزایش خواهد یافت.

وی به شرایط ویژه اقلیمی این منطقه اشاره کرد و گفت: منطقه ۶ هم دمای بالای ۵۵ درجه در ایرانشهر و جنوب کرمان را تجربه می‌کند و هم سرمای منفی ۱۰ درجه در پاریز استان کرمان، با وجود این شرایط متنوع، زمستان گذشته بدون کوچک‌ترین اختلال در انتقال گاز سپری شد. این در حالی است که برق در استان‌هایی مثل هرمزگان با قطعی‌های مکرر همراه بود.

مدیر منطقه ۶ عملیات انتقال گاز تأکید کرد: تمام فعالیت‌های عملیاتی منطقه با نگاه ایمنی انجام می‌شود. سه سال گذشته هیچ حادثه منجر به فوت در این منطقه ثبت نشده است.

بنی‌اسدی افزود: در حوزه مسئولیت اجتماعی نیز منطقه ۶ اقدامات متعددی انجام داده است. از جمله مشارکت در ساخت مدارس و مساجد، تأمین بخشی از هزینه‌های حمل‌ونقل دانش‌آموزان و همچنین کمک به طرح‌های آبرسانی برای روستاهای همجوار خطوط لوله.

به گفته وی، تنها ۵۰ درصد ظرفیت خط هفتم سراسری استفاده می‌شود. با راه‌اندازی ایستگاه شهید راهبر در کیلومتر ۲۳۹ این خط تا تیرماه ۱۴۰۵، ظرفیت انتقال گاز منطقه ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.

مدیر منطقه ۶ عملیات انتقال گاز ادامه داد: همچنین اجرای خط یازدهم سراسری از اسدویه به کرمان توسط شرکت مهندسی و توسعه گاز در دست اقدام است که با بهره‌برداری از آن، نزدیک به ۶۰ میلیون متر مکعب به ظرفیت انتقال منطقه افزوده خواهد شد.

بنی‌اسدی در بخش دیگری از سخنان خود به معضل سرقت از خطوط لوله و ایستگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در ماه‌های گذشته سارقان با تصور انتقال میعانات، خط ۲۰ اینچ قشم را تخریب کرده بودند که خوشبختانه با استفاده از فناوری نشتیابی لیزری شناسایی و رفع شد.

وی گفت: برای مقابله با این معضل، حصار ایستگاه‌ها و مارکرهای فلزی به مصالح کامپوزیتی و بتنی تغییر یافته است. این اقدام موجب کاهش محسوس سرقت‌ها شده اما همچنان برخی ایستگاه‌ها در معرض این تهدید قرار دارند.

مدیر منطقه ۶ عملیات انتقال گاز در پایان تأکید کرد: تمامی تعمیرات خطوط و ایستگاه‌های تقویت فشار در تابستان انجام شده و اطمینان داریم که در زمستان ۱۴۰۴ نیز انتقال گاز به شکل پایدار و بدون وقفه ادامه خواهد داشت.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!