حالت تاریک
  • جمعه, 1404/05/03 شمسی | 2025/07/25 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری هرمز هستید؟
پیگیری آزادسازی ۱۵۴ زندانی جرایم غیرعمد در هرمزگان
قائم‌مقام استاندار هرمزگان اعلام کرد:

پیگیری آزادسازی ۱۵۴ زندانی جرایم غیرعمد در هرمزگان

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان، از برنامه‌ریزی برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد در استان خبر داد و گفت: اقدام خداپسندانه آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می‌تواند گام مؤثری در کاهش آسیب‌های اجتماعی باشد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی هرمز، آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد یکی از مهم‌ترین مسائل اجتماعی و انسانی است که نقش بسزایی در حفظ کرامت انسانی، تقویت همبستگی اجتماعی و کاهش بار نظام قضایی و زندان‌ها ایفا می‌کند. بسیاری از این زندانیان به دلیل مشکلات مالی و بدهی‌های غیرعمد مانند دیون ناشی از مهریه، خسارات مالی تصادفات رانندگی یا بدهی‌های پزشکی، در زندان به سر می‌برند؛ در حالی که اصول عدالت و رحمت ایجاب می‌کند این افراد در صورت امکان، با حمایت جامعه و نهادهای حمایتی، از زندان آزاد شده و فرصت بازگشت به زندگی عادی و اشتغال دوباره را پیدا کنند.

آزادسازی این گروه از زندانیان نه تنها موجب کاهش جمعیت زندان‌ها و بهبود شرایط انسانی آنها می‌شود، بلکه به طور مستقیم در بهبود کیفیت زندگی خانواده‌هایشان تأثیرگذار است؛ زیرا حضور فرد در جمع خانواده و امکان تامین معاش، از بروز آسیب‌های اجتماعی همچون فقر، اعتیاد، بزهکاری و طلاق جلوگیری می‌کند.

از سوی دیگر، کاهش تعداد زندانیان غیرعمد به صرفه‌جویی در منابع دولتی و کاهش هزینه‌های مربوط به نگهداری زندان‌ها کمک می‌کند و امکان تخصیص بهتر منابع برای مبارزه با جرایم عمد و سازمان‌یافته را فراهم می‌سازد.

همچنین، اقدام به آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد نمادی از نگاه انسانی و عدالت‌محور نظام قضایی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی نهادهای مدنی و دولتی است که می‌تواند اعتماد عمومی را به دستگاه قضایی و قوای حاکم افزایش دهد و موجبات آرامش روانی و امیدواری در جامعه را فراهم آورد.

بنابراین، تلاش برای آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد به عنوان یک ضرورت اجتماعی و یک مسئولیت اخلاقی باید در دستور کار تمامی نهادها و فعالان اجتماعی قرار گیرد تا زمینه‌ساز تحقق عدالت، صلح و همدلی در جامعه گردد.

احمد نفیسی، در جلسه‌ای با حضور مسئولان و خیرین استان هرمزگان گفت: هم‌اکنون ۱۵۴ زندانی جرایم غیرعمد در هرمزگان وجود دارد که با همکاری خیران، کارخانه‌داران غرب بندرعباس و مسئولان دستگاه‌های مختلف تلاش می‌کنیم تا به مناسبت سالروز میلاد پیامبر اعظم (ص) زمینه آزادسازی آن‌ها فراهم شود.

وی افزود: این اقدام می‌تواند گام مؤثری در کاهش آسیب‌های اجتماعی باشد. بر همین اساس، تصمیم گرفته شد نشستی ویژه به ریاست استاندار و با حضور نهادهای ذیربط برگزار شود تا برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای تحقق این هدف انجام گیرد.

از سوی دیگر، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن ملک‌محمدی، مشاور عالی نماینده مقام معظم رهبری در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و رئیس ستاد ملی آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد، از برنامه‌ریزی گسترده برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد در سراسر کشور خبر داد.

وی با اشاره به میلاد نبی مکرم اسلام (ص) و هفته وحدت گفت: در آستانه این مناسبت مبارک، مقدمات آزادی حدود ۱۷ هزار زندانی جرایم غیرعمد فراهم شده است. این اقدام بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب و با همراهی مسئولان، مردم و نهادهای حاکمیتی انجام می‌شود.

ملک‌محمدی تصریح کرد: آزادسازی این زندانیان علاوه بر شادی خانواده‌ها، می‌تواند بار بزرگی از دوش قوه قضاییه بردارد و از آسیب‌های اجتماعی ناشی از فقدان سرپرست در خانواده‌ها جلوگیری کند. این حرکت نمادی از مهرورزی، مواسات و همدلی ملت ایران است که در چنین ایامی جلوه‌گر می‌شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!