حالت تاریک
  • دوشنبه, 1404/05/13 شمسی | 2025/08/04 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری هرمز هستید؟
صیانت از پوشش سنتی هرمزگان با نگاه توسعه‌گرا
رئیس اتحادیه صنف پوشاک بندرعباس مطرح کرد:

صیانت از پوشش سنتی هرمزگان با نگاه توسعه‌گرا

رئیس اتحادیه صنف پوشاک بندرعباس گفت: پوشش سنتی زنان هرمزگان، نماد هویت فرهنگی این دیار است که با رویکردی توسعه‌گرا می‌توان آن را از خطر تحریف و فراموشی حفظ و به فرصتی برای رونق صنایع دستی و گردشگری تبدیل کرد.

مسعود محمدشاهی، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»، به بررسی جایگاه اصالت پوشش سنتی در فرهنگ مردم هرمزگان و نقش اتحادیه در صیانت و ترویج آن پرداخت و بر اهمیت پوشاک در زندگی انسان‌ها تأکید کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه لباس، تاریخی غنی و فلسفه‌ای عمیق دارد و بازتابی از شرایط اجتماعی، سیاسی، دینی و قومی در بستر زمان است، افزود: این کالای فرهنگی نه‌تنها نیاز اولیه بشر بوده، بلکه همواره با گذر تحولات تاریخی دستخوش تغییراتی بوده که نشان‌دهنده پویایی و زنده‌بودن فرهنگ‌هاست.

رئیس اتحادیه صنف پوشاک بندرعباس و از فعالان با‌سابقه حوزه تولید و عرضه پوشاک سنتی با بیان اینکه یکی از عینی‌ترین نمودهای فرهنگ هر جامعه نوع پوشش آن است، تصریح کرد: هرمزگان با تنوع زیورآلات، روسری‌ها، حجاب‌ها و لباس‌های بندری، تنها نقطه‌ای از ایران است که پوشش سنتی‌اش از عناصر متعدد تشکیل شده و پیوندی عمیق با هویت بومی دارد.

محمدشاهی با شور و اشتیاق از زیبایی‌های لباس زنان بندری گفت: نقوش و طرح‌های سنتی به‌کاررفته در پوشاک این منطقه، جلوه‌ای خاص از هنر و حجاب را به نمایش می‌گذارد. پوشاک زنان هرمزگانی نه‌تنها جلوه‌ای از زیبایی است، بلکه به‌عنوان کامل‌ترین نوع پوشش اسلامی در بین اقوام ایرانی شناخته می‌شود.

نقش اتحادیه پوشاک در احیای پوشش سنتی

وی با اشاره به عملکرد اتحادیه در مسیر احیای پوشاک سنتی گفت: ما با همکاری کسبه، طراحان، استادان دانشگاه و تولیدکنندگان مجرب توانسته‌ایم روندی تلفیقی از سنت و مدرنیته را ایجاد کنیم که نگاه مردم را دوباره به لباس بومی جلب کرده. امروز استقبال از لباس‌های سنتی نه‌تنها در بین مردم استان، بلکه در سطح ملی و حتی منطقه‌ای شکل گرفته‌است.

رئیس اتحادیه صنف پوشاک بندرعباس و از فعالان با‌سابقه حوزه تولید و عرضه پوشاک سنتی همچنین از گسترش فعالیت مزون‌های عرضه لباس سنتی در استان خبر داد و گفت: تعداد قابل توجهی از فعالان پوشاک در بندرعباس مشغول طراحی و فروش لباس‌های سنتی هستند؛ کسب‌وکارهایی که توانسته‌اند اشتغال پایدار ایجاد کنند و فرهنگ هرمزگان را به بازارهای داخلی و حتی کشورهای خلیج فارس معرفی نمایند.

درخواست برای حمایت بیشتر از تولیدکنندگان

محمدشاهی، در بخش پایانی گفتگو، با دعوت از مسئولان به حمایت از صنعت پوشاک سنتی اظهار داشت: در حال حاضر صادرات پوشاک سنتی در قالب کالای همراه مسافر به کشورهای همسایه و برخی کشورهای اروپایی انجام می‌شود. اما برای توسعه صادرات و افزایش ظرفیت تولید، نیازمند حمایت‌هایی نظیر اعطای تسهیلات بانکی با بهره کم، واردات آسان مواد اولیه و تجهیزات مدرن، مشوق‌های مالیاتی و بیمه‌ای و احداث بازارچه‌های صنایع دستی هستیم.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!