خبر های امروز : 3
کرامات رضوی برای ایرانیان امیدآفرین و هویت‌بخش است
شماره خبر : 7891
23:47 1404-02-19
معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران هرمزگان:
کرامات رضوی برای ایرانیان امیدآفرین و هویت‌بخش است
معاون پژوهشی حوزه علمیه خواهران هرمزگان با بیان اینکه کرامات رضوی برای ایرانیان امیدآفرین و هویت‌بخش است، گفت: امام رضا علیه‌السلام با کرامات بی‌پایان خود، پناه دل‌ها و نقطه اتکای معنوی در گذرگاه‌های سخت تاریخ بوده است.

سمیه احمدی طیفکانی، معاون پژوهشی حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی هرمز با اشاره به کرامات حضرت علی بن موسی‌الرضا علیه‌السلام برای کشور و ملت ایران اظهار داشت: وجود نورانی امام هشتم شیعیان، تنها محدود به برکات تاریخی و مذهبی نیست، بلکه چتر کرامت آن حضرت تا امروز نیز بر سر ملت ایران گسترده است و حضور حرم رضوی در جغرافیای ایران، سرمایه‌ای عظیم و پناهگاهی معنوی برای همه ایرانیان محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه جایگاه امام رضا علیه‌السلام در میان قلوب مردم ایران ریشه در تاریخ دارد، افزود: از زمان ورود آن حضرت به خاک ایران، دل‌های عاشقان ولایت از سراسر سرزمین‌های اسلامی به سوی خراسان معطوف شد و آنچه امروزه به عنوان عشق و دلدادگی به ساحت قدسی امام رضا علیه‌السلام می‌بینیم، ریشه در همان پیوند تاریخی دارد که با هجرت آن حضرت به ایران آغاز شد.

معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران هرمزگان با اشاره به اینکه کرامات امام رضا علیه‌السلام تنها منحصر به شیعیان نیست، تصریح کرد: آستان قدس رضوی مأمنی برای همه انسان‌هایی است که دل در گرو معنویت و حقیقت دارند. زائران بسیاری از دیگر مذاهب و حتی ادیان، هنگام زیارت این مضجع شریف، الطاف و کرامات ویژه‌ای را از آن حضرت دریافت کرده‌اند و همین، جایگاه فرامذهبی امام رضا علیه‌السلام را اثبات می‌کند.

احمدی طیفکانی با اشاره به نقش وحدت‌آفرین حضور مرقد مطهر امام هشتم در خاک ایران گفت: حرم مطهر رضوی، قلب تپنده معنویت و وحدت در کشور ماست. مردم از اقوام و زبان‌های مختلف، از اهل‌سنت تا شیعه، از ترک تا بلوچ، همه با مهر و محبت به امام رضا علیه‌السلام، گرد این چراغ فروزان جمع می‌شوند و این محبت، یکی از عوامل استحکام‌بخش وحدت ملی در ایران اسلامی است.

وی با تأکید بر نقش فرهنگی و تمدنی حرم مطهر رضوی اظهار داشت: آستان قدس رضوی نه تنها مرکز زیارتی، بلکه قطب علمی، فرهنگی و خدماتی کشور است. تأسیس کتابخانه‌ها، دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و مؤسسات خیریه زیر نظر آستان قدس، گواهی بر این واقعیت است که حضور امام رضا علیه‌السلام، چراغی برای رشد علمی و تمدنی ملت ایران نیز بوده است.

معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران هرمزگان ادامه داد: در مقاطع حساس انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز، توسل به حضرت رضا علیه‌السلام نقش مهمی در تقویت روحیه مردم ایفا کرد. شهدای بسیاری با توسل به آن حضرت در جبهه‌های نبرد حاضر می‌شدند و امروز نیز خانواده‌های معظم شهدا، ارتباط معنوی عمیقی با این امام همام دارند.

احمدی طیفکانی با اشاره به نقش امام رضا علیه‌السلام در گسترش فرهنگ اهل‌بیت علیهم‌السلام در ایران افزود: مناظرات علمی و فرهنگی آن حضرت با عالمان ادیان و مذاهب مختلف در دوره مأمون عباسی، سبب تقویت گفتمان عقلانی تشیع و تبیین مبانی معرفتی اسلام ناب شد. این میراث همچنان در حوزه‌های علمیه و اندیشه اسلامی ایران جریان دارد و راهگشای مسائل فکری امروز جامعه است.

وی در ادامه با اشاره به برخی کرامات خاص امام رضا علیه‌السلام در میان مردم گفت: بارها شاهد بوده‌ایم که زائرانی با نیت شفا، حل مشکلات معیشتی، یا گره‌گشایی از گرفتاری‌های خانوادگی، به حرم مطهر مشرف شده‌اند و با عنایت خاص آن حضرت، حاجت روا گشته‌اند. این عنایات، مردم را به اهل‌بیت علیهم‌السلام و آموزه‌های دینی بیشتر جذب کرده است.

معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در پایان گفت: ملت ایران همواره از چشمه جوشان کرامت امام رضا علیه‌السلام سیراب شده و این ارتباط معنوی با اهل‌بیت علیهم‌السلام، رمز تداوم ایمان، امید و ایستادگی در برابر چالش‌های تاریخی و معاصر بوده است. اکنون نیز، جامعه ما بیش از هر زمان دیگر نیازمند بهره‌گیری از این چشمه جوشان و تأسی به سیره رضوی در سبک زندگی، عدالت‌محوری، عقلانیت و معنویت است.

انتهای خبر/

نظرات
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!