حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1404/05/08 شمسی | 2025/07/30 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری هرمز هستید؟
اصلاح سهمیه ناکافی سوخت کامیون‌داران با دستور قضایی
هرمز گزارش می‌دهد؛

اصلاح سهمیه ناکافی سوخت کامیون‌داران با دستور قضایی

با ورود دستگاه قضایی استان هرمزگان و بررسی کارشناسی موضوع، مطالبه کامیون‌داران درباره سهمیه ناکافی سوخت به‌عنوان مطالبه‌ای بحق شناخته شد و دستورات لازم برای اصلاح فوری سازوکار تخصیص صادر شد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی هرمز، در شرایطی که ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای، ستون فقرات جابه‌جایی کالا و تأمین زنجیره اقتصادی کشور را بر دوش می‌کشد، گلایه‌ها و دغدغه‌های کامیون‌داران درباره نحوه تخصیص سهمیه سوخت در ماه‌های اخیر افزایش یافته است. رانندگان این حوزه معتقدند میزان سوخت دریافتی آن‌ها با پیمایش واقعی‌شان همخوانی ندارد و این مسئله نه‌تنها در روند کاری آن‌ها اختلال ایجاد کرده، بلکه منجر به نارضایتی گسترده در میان فعالان این بخش شده است.

این مطالبه که از سوی فعالان حمل‌ونقل استان‌های مختلف به‌ویژه هرمزگان مطرح شده، سرانجام با ورود مستقیم و قاطع دستگاه قضایی استان همراه شد. رئیس‌کل دادگستری هرمزگان با استناد به وظیفه ذاتی دستگاه قضایی در صیانت از حقوق عامه، پیگیری موضوع را در دستور کار قرار داد و بررسی‌های میدانی و کارشناسی، صحت این مطالبه را تأیید کرد.

در نتیجه این بررسی‌ها، مشخص شد که برخی اشکالات سیستمی در نحوه محاسبه پیمایش و تخصیص سوخت وجود دارد. همین امر موجب شد دستورات لازم برای اصلاح فوری این روند از سوی دادگستری استان صادر شود تا حقوق رانندگان قانون‌مدار و فعالان سالم این حوزه تأمین شده و موانع پیش‌روی ناوگان جاده‌ای کشور کاهش یابد.

مجتبی قهرمانی در نشست ستاد پیگیری سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی دستگاه قضایی استان که با حضور مسئولان قضایی و اجرایی در بندرعباس برگزار شد، گفت: پس از انجام بررسی‌های کارشناسی، مشخص شد اشکالاتی در سامانه محاسبه و تخصیص سوخت وجود دارد و بر همین اساس دستورات لازم برای رفع این ایرادات به سازمان‌های ذی‌ربط صادر شده است.

وی با تأکید بر اینکه ملاک اصلی در اختصاص سوخت باید میزان پیمایش واقعی خودروهای سنگین باشد، افزود: افرادی که به‌صورت قانون‌مند و سالم فعالیت می‌کنند، نباید با کمبود سوخت مواجه شوند، بلکه شایسته حمایت و تسهیل بیشتر هستند.

رئیس‌کل دادگستری هرمزگان از محدودیت تردد برخی رانندگان در مسیرهای اصلی کشور نیز انتقاد کرد و این محدودیت‌ها را مغایر با حقوق شهروندی و اصول توسعه متوازن دانست. وی خاطرنشان کرد: در همین راستا، موضوع بررسی عملکرد دوربین‌های کنترل تردد و اصلاح اشکالات احتمالی در دستور کار قرار گرفته است.

قهرمانی از بازنگری در نحوه محاسبه بارنامه‌ها نیز خبر داد و گفت: مقرر شد بارنامه‌های برگشتی نیز به‌صورت رسمی در سهمیه سوخت لحاظ شود تا عدالت در تخصیص اعمال گردد.

در ادامه این نشست، عارف رومینا مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و سامانه‌های هوشمند سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور، با تأیید برخی گلایه‌های رانندگان، از آغاز فرآیند به‌روزرسانی جدول قدیمی تخصیص سوخت که مربوط به سال ۱۳۹۲ بوده خبر داد و گفت: به‌زودی جدول جدید با ضریب‌های واقعی‌تر و متناسب با نوع خودرو تدوین و اعمال خواهد شد.

وی افزود: مشکل عدم احتساب بارنامه‌های برگشتی نیز برطرف می‌شود و سهمیه سوخت معوقه به کارت رانندگان شارژ خواهد شد. همچنین کیفیت عملکرد دوربین‌ها بازبینی و ارتقاء پیدا می‌کند و در خصوص مسیرهای جایگزین نیز حق انتخاب برای رانندگان در نظر گرفته خواهد شد.

مدیرکل فناوری اطلاعات سازمان راهداری کشور در پایان تأکید کرد: با رانندگانی که فعالیت شفاف و قانونی دارند، نه‌تنها نباید با کمبود سوخت روبه‌رو باشند، بلکه باید از حمایت لازم نیز برخوردار شوند. برخورد با موارد تخلف مانند بارنامه‌های صوری نیز با جدیت ادامه دارد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!