خبر های امروز : 7
نان ارزان، سلامت گران
شماره خبر : 8092
08:11 1404-03-01
یادداشت؛
نان ارزان، سلامت گران
عدم توجه به نرخ‌گذاری منطقی نان، سلامت جامعه را با تنزل کیفیت نان به خطر انداخته و هزینه‌های درمان را به شکل قابل‌توجهی افزایش داده است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی«هرمز»، اسماعیل رحیمی، فعال رسانه‌ای استان هرمزگان در یادداشتی نوشت: توجه به شرایط کنونی، وضعیت نان در استان هرمزگان به مرحله‌ای بحرانی رسیده است که مستقیماً بر معیشت نانوایان و سلامت عمومی تأثیر گذاشته است. قیمت‌گذاری دستوری و بدون ارزیابی علمی، کاهش سهمیه آرد و سوخت، و افزایش هزینه‌های تولید موجب شده است که صنف نانوایی دیگر صرفه اقتصادی نداشته و با چالش‌های جدی مواجه گردد.  

امروزه، شاهد ازدحام جمعیت در دو مکان هستیم؛ نانوایی‌ها، که در آن مردم برای تأمین یکی از اصلی‌ترین اقلام غذایی خود با مشکلات فراوان روبه‌رو هستند، و بیمارستان‌ها، که در آن هزینه‌های درمان بیماری‌های ناشی از تغذیه نامناسب (آرد و نان با کیفیت پایین) به‌طور چشمگیری افزایش یافته است، این روند نشان‌دهنده آن است که عدم توجه به نرخ‌گذاری منطقی نان، سلامت جامعه را با تنزل کیفیت نان به خطر انداخته و هزینه‌های درمان را به شکل قابل‌توجهی افزایش داده است.  

شرایط اقلیمی و لزوم بازنگری در نرخ‌گذاری

استان هرمزگان با اقلیم گرم و مرطوب خود، در اغلب ماه‌های سال با دمایی بالاتر از ۵۰ درجه و رطوبتی بیش از ۹۰ درصد مواجه است. این شرایط نه‌تنها فعالیت نانوایان را دشوار کرده، بلکه موجب افزایش فرسودگی تجهیزات و مصرف انرژی شده است. با این حال، نرخ نان در استان‌های همجوار، مانند فارس، که شرایط آب‌وهوایی مساعدتری دارند، بالاتر تعیین شده است؛ این تفاوت نیازمند بررسی و اصلاح در شیوه‌ی نرخ‌گذاری نان است تا شرایط اقلیمی در محاسبات اقتصادی لحاظ گردد. 

ضرورت اصلاح سیاست‌های قیمت‌گذاری و توجه به کیفیت نان

روند فعلی نرخ‌گذاری، سلامت جامعه را به چالش کشیده و فشار اقتصادی مضاعفی را بر صنف نانوایان وارد کرده است. لازم است سازوکارهای علمی و کارشناسی در تعیین قیمت نان مدنظر قرار گیرد و این نرخ‌گذاری به‌صورت سالانه و متناسب با تورم تعدیل شود، نه آنکه همانند سنوات گذشته، تنها پس از گذشت چند سال شاهد اصلاح نرخ باشیم.  

نان باکیفیت نیازمند قیمت‌گذاری منصفانه و منطقی است. امید است که با اتخاذ تدابیر لازم، شاهد بهبود کیفیت و کمیت نان در استان هرمزگان باشیم و سیاست‌های اقتصادی به‌گونه‌ای تنظیم شوند که سلامت مردم و اقتصاد نانوایان حفظ گردد.  

نظرات
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!