خبر های امروز : 2
محله «غریب‌‍آباد» جاسک زیر پونز نقشه مسئولان
شماره خبر : 7853
12:00 1404-02-17
وقتی همه مشکلات در یک محله جمع می‌شود؛
محله «غریب‌‍آباد» جاسک زیر پونز نقشه مسئولان
محله «غریب‌‍آباد» شهرستان جاسک یکی از محلات بافت فرسوده این شهرستان محسوب می‌شود که به دست فراموشی سپرده شده و در جای‌جای آن معضلات و مشکلات محسوسی به چشم می‌خورد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی«هرمز»؛ این گزارش گوشه‌ای از حقایق تلخ جاری در یک محله در شهرستان جاسک را به تصویر درآورده و به این امید که مشکلات بهداشتی و زیر ساختی که مردم با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند مسئولان راه‌حلی برای آن بیندیشند.

محله «غریب آباد» شهرستان جاسک یکی از محلات بافت فرسوده این شهرستان محسوب می‌شود که به دست فراموشی سپرده شده و در جای‌جای آن معضلات و مشکلات محسوسی به چشم می‌خورد.

کمبود سطل زباله در محله غریب آباد

کمبود سطل زباله در محله غریب آباد به‌وفور به چشم می‌خورد چرا که در گوشه‌ و کنار این محله زباله‌های رها شده‌ای می‌بینیم که شهروندان این منطقه به دلیل نبود سطل زباله در کوچه‌ها رها کرده‌اند.

اگر در کوچه‌های این محله قدم بزنید می‌بینید که اکثر کوچه‌های این محله خاکی و برخی از کوچه‌هایی هم آسفالت بوده، آسفالت آن از بین رفته است و از طرفی آب فاضلاب خانه‌ها در کوچه‌ها رها است و چهره زشتی را در محله ایجاد کرده است.

محله‌ای که کودکان و زن و مرد سال‌هاست دم نزده و سازگاری را بهترین راه دانسته‌اند؛ چرا که هر بار که مدیر یا مسئول شهری از این محله بازدید داشته کار به جایی نرفته است.

ساکنان محله غریب آباد دیگری امیدی برای بهبود وضعیت ندارند و گویی جاخوش‌کردن زباله‌ها، نبود امکانات تفریحی و ورزشی، نبود کانال آب فاضلاب، سگ‌های ولگرد و کوچه‌های خاکی چند تنی این میهمان ناخوانده را قبول کرده و با آن کنار آمدند.

یکی از ساکنان محله غریب آباد شهرستان جاسک در گفتگو با خبرنگار ما، اظهار کرد: کمبود سطل زباله یکی از مشکلات محله غریب آباد است و جمع‌آوری‌نکردن به‌موقع زباله‌ها بر مشکلات این محله می‌افزاید.

زارعی با اشاره به نبود کانال آب فاضلاب در محله، گفت: آب فاضلاب در کوچه‌ها و حتی آب کارواش محله در خیابان رها است و علاوه بر اینکه می‌تواند مشکلاتی را در حوزه بهداشت و درمان به مردم وارد کند، به زیرساخت‌های شهری این شهرستان هم آسیب وارد کرده است.

 

محله غریب آباد محلی برای نگهداری احشام تبدیل شده است

وی با بیان اینکه محله غریب آباد محلی برای نگهداری احشام تبدیل شده، بیان کرد: پیاده‌روهای این محله جای نگهداری احشام شده است و احشام در کوچه‌ها رها هستند و گاه به سطح شهر می‌روند.

این شهروند محله غریب آباد با بیان اینکه برخی از افراد با قوانین شهری آشنا نیستند، اظهار کرد: حضور احشام محله غریب آباد به‌عنوان یک معضل بزرگ، موجب نارضایتی مردم این محله شده است.

وی بیان کرد: بوی تعفن نگهداری دام در محله غریب آباد بسیار آزاردهنده است که با گرم‌شدن هوا حشرات زیادی نیز به محل‌های نگهداری احشام می‌کشاند و انتظار می‌رود مسئولان به این مسئله رسیدگی کنند.

این شهروند جاسکی تصریح کرد: ۹۰ درصد کوچه‌های این محله آسفالت نشده و کوچه‌هایی هم که آسفالت شده بدون کارشناسی انجام شده و از بین رفته و نیاز به بازسازی دوباره دارد.

زارعی، نبود فضای ورزشی را یکی دیگر از مشکلات این محله عنوان کرد و گفت: زمین چمن این محله سال‌ها پیش احداث شد؛ اما متأسفانه اهالی این منطقه مراقبت نکردند و از بین رفت و نیاز به بازسازی دارد.

وی با اشاره به اینکه محلات ما نیاز به زمین چمن به یک سالن ورزشی، پارک محله همراه با آلاچیق، جدول‌کشی دارد، افزود: از حق نگذریم برخی محلات ما دارای پارک و زمین چمن و... بودند اما مردم فرهنگ استفاده از آنها را نداشتند و نابود شد.

این شهروند اظهار کرد: باید در محلات کارگاه‌های آموزشی قبل از انجام هرگونه زیرساخت و در اختیار قراردادن امکانات گذاشت و از بزرگان و معتمدین محلات خواست که در جهت نگهداری و حفظ امکانات کوشا باشند و به فرزندانشان بیاموزند که این امکانات برای شما و بیت‌المال است.

زارعی تأکید کرد: یک شهر، یک بخش، یک روستا و یک محله وقتی آباد و زیبا خواهد شد که مردم آن احساس مسئولیت کرده و از زیر ساخت‌ها و امکانات آن به نحو احسن استفاده کنند و همیار مسئولان باشند.

وی با اشاره به اینکه اکثر محلات ما از فضای ورزشی و تفریحی و نبود امکانات کافی رنج می‌برند، تأکید کرد: قبل از احداث هر زیر ساختی در یک محله باید فرهنگ استفاده از آن را آموزش داد.

 

بسیاری از مناطق شهری ما در بافت فرسوده قرار دارند

احمد جمال الدینی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به یکی از چالش‌های مهم شهری در شهرهای کوچک، اظهار کرد: نگهداری دام به‌ویژه گوسفند در محلات شهری از معضلات فراگیر در شهرهایی مانند جاسک است که مستقیماً به سبک زندگی و معیشت مردم بازمی‌گردد.
 
فرماندار شهرستان جاسک افزود: بسیاری از شهروندان ما هنوز از طریق دامداری سنتی امرارمعاش می‌کنند و باتوجه‌به مشکلات اقتصادی، نگهداری احشام در حیاط خانه‌ها و محلات شهری برایشان اجتناب‌ناپذیر شده و بنابراین، نمی‌توان با این موضوع صرفاً برخورد قهری داشت، چرا که ریشه در فرهنگ و وضعیت اقتصادی دارد.

جمال الدینی ادامه داد: در این زمینه باید بیشتر بر فرهنگ‌سازی و ارائه راهکارهای جایگزین تمرکز کنیم اگرچه این معضل سیمای شهر را دچار آسیب می‌کند، اما معیشت خانواده‌ها نیز نباید نادیده گرفته شود.

وی همچنین با اشاره به وضعیت نامناسب زیرساختی در برخی محلات شهر، بیان کرد: بسیاری از مناطق شهری ما در بافت فرسوده قرار دارند که انتظار می‌رود اداره کل راه و شهرسازی از محل قیر رایگان برای اصلاح کوچه‌ها و معابر وارد عمل شود.

فرماندار جاسک خاطرنشان کرد: اعطای تسهیلات برای نوسازی واحدهای مسکونی مردم می‌تواند به ارتقای وضعیت زندگی و کاهش معضلات شهری کمک کند.

۲ ورودی محله غریب آباد در سال جاری آسفالت می‌شود

خالد سلیمانی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به وضعیت محله غریب آباد، اظهار کرد: به مشکلات محلات شهرستان واقف هستیم؛ اما بودجه کافی برای درمان آن نداریم.

رئیس شورای شهرستان جاسک با بیان اینکه دو ورودی‌های محله غریب آباد در سال جاری آسفالت می‌شود، تصریح کرد: فعلاً برنامه‌ای برای آسفالت داخل محلات غریب آباد در سال جاری نداریم فقط دو ورودی اصلی آن آسفالت خواهد شد.

وی گفت: عدم رعایت مردم سبب تخریب زیرساخت‌های محله غریب آباد شده چرا که اهالی این محله شست‌وشوهای خود را در حیاط منزل انجام می‌دهند و این آب به درون کوچه‌ها رها می‌شود و سبب تخریب آسفالت می‌شود و آسفالتی که بعضاً سه سال عمر می‌کرد؛ اما به دلیل عدم رعایت طول عمر آن کاهش می‌یابد.

سلیمانی به تصرف پیاده‌روهای محله غریب آباد پرداخت و گفت: این تصرفات درگذشته رخ‌داده و جزء ملک شخصی افراد محسوب می‌شود؛ اما با مطالبات شهرداری و شورای شهر برخی افراد عقب‌نشینی کردند و در تلاش هستیم که این معضل حل شود.

وی با بیان اینکه چندین محله در شهر هستند احشام در منازل نگهداری می‌کنند، بیان کرد: برای جمع‌آوری احشام چندین بار برخورد شده و چندین مورد جمع‌آوری احشام و ضبط چندین رأس دام داشتیم؛ اما باز افراد احشام خود را جمع‌آوری نمی‌کنند و مردم با مسئولان همراه نیستند.

محلات شهر بندر جاسک فاقد آسفالت هستند

نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر بندر جاسک در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه محلات شهر بندر جاسک فاقد آسفالت هستند، اظهار کرد: نه‌تنها محلات جاسک آسفالت ندارند؛ بلکه از زیرسازی جاده خاکی استاندارد بی‌بهره هستند.

مرادیان افزود: اگر نگاهی به محلات سطح شهر داشته باشید می‌بینید که ۶ محله جز بافت فرسوده است که جزو اختیارات اداره کل مسکن و شهرسازی است که نسبت به زیر سازی و آسفالت اقدام شود.

وی تأکید کرد: شهرستان جاسک از لحاظ امکانات تفریحی و گردشگری بهره‌ای نبرده و درخواست داریم با تخصیص اعتبار ویژه برای محلات شهرستان فضای تفریحی و گردشگری فراهم شود.

نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر بندر جاسک تصریح کرد: ۴۷ سال از انقلاب می‌گذرد و محلات مرکز شهر خاکی و کودکان این شهر راهبردی از یک پارک کودک در محلات این شهر بی‌بهره هستند.

امید است به‌زودی فکری اساسی برای مشکلات این محله که در مرکز شهر واقع شده اندیشیده شود تا بار دیگر این محله جان دوباره بگیرد.

انتهای خبر/

نظرات
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!