خبر های امروز : 3
حمایت‌های بهزیستی هرمزگان در حوزه مسکن و اعتیاد
شماره خبر : 8068
14:31 1404-02-30
هرمز گزارش می‌دهد؛
حمایت‌های بهزیستی هرمزگان در حوزه مسکن و اعتیاد
بهزیستی هرمزگان در مسیر حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، گام‌های مؤثری در دو حوزه حیاتی «مسکن» و «مبارزه با اعتیاد» از قبیل واگذاری صدها واحد مسکونی به مددجویان تا تقویت مراکز درمان و کاهش آسیب برای معتادان متجاهر، برداشته است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی هرمز، بهزیستی استان هرمزگان طی سال‌های اخیر نقش پررنگی در حمایت از اقشار آسیب‌پذیر به‌ویژه در دو حوزه مسکن و مقابله با اعتیاد ایفا کرده است؛ حوزه‌هایی که ارتباط مستقیمی با امنیت روانی و اجتماعی جامعه دارند. سامیه جهانشاهی، مدیرکل بهزیستی هرمزگان، در گفتگو با خبرنگار ما به تشریح آخرین اقدامات این نهاد در دو محور یادشده پرداخت.

حمایت بلاعوض تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان برای ساخت یا تکمیل مسکن مددجویان

جهانشاهی با اشاره به اهمیت تأمین سرپناه برای خانواده‌های تحت پوشش گفت: در سال ۱۴۰۳ تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای ساخت یا تکمیل واحدهای مسکونی مددجویان اختصاص یافت. این اعتبار از سوی بهزیستی کشور تأمین شده و افزایش کمک‌ها در سال جاری نیز در دستور کار قرار دارد، که به‌زودی ابلاغ خواهد شد.

وی همچنین از حمایت ویژه به مستأجران خبر داد و افزود: در قالب کمک ودیعه مسکن، مبالغ بلاعوض تا سقف ۷۰ میلیون تومان برای خانوارهای واجد شرایط پرداخت شده است. همچنین تسهیلات قرض‌الحسنه ویژه دهک‌های اول تا سوم جامعه تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان ارائه می‌شود.

جهانشاهی با اشاره به عملکرد سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۳۵۸ واحد مسکونی به مددجویان واگذار کردیم و امیدواریم با تسریع در جذب اعتبارات جدید، در سال جاری نیز روند واگذاری و تکمیل واحدها با سرعت بیشتری انجام شود.

نقش بهزیستی در چرخه درمان معتادین متجاهر؛ از سامان‌سرا تا مراکز ماده ۱۶

بخش دوم سخنان مدیرکل بهزیستی هرمزگان به معضل اعتیاد، به‌ویژه وضعیت معتادین متجاهر اختصاص داشت. وی توضیح داد: معتاد متجاهر به فردی گفته می‌شود که تمایلی به درمان ندارد، به شکل علنی در معابر مصرف می‌کند، فاقد سرپرست مؤثر است و دچار شرایط بحرانی است. با دستور مقام قضایی، این افراد توسط شهرداری و پلیس مواد مخدر جمع‌آوری شده و به سامان‌سرای شهرداری منتقل می‌شوند.

در این مراکز، تیم غربالگری متشکل از پزشک، پرستار و روانشناس وضعیت جسمی و روانی فرد را بررسی می‌کند. پس از آن در صورت عدم دریافت خدمات از سایر مراکز و تشخیص نیاز، فرد به مرکز ماده ۱۶ منتقل می‌شود. جهانشاهی گفت: در حال حاضر، یک مرکز ماده ۱۶ با ظرفیت اسمی ۴۴۰ نفر در استان فعال است، اما این ظرفیت کافی نیست، به‌ویژه با توجه به اینکه بین ۵۰ تا ۶۰ درصد معتادین متجاهر سطح شهر، غیر بومی هستند.

وی افزود: پیشنهاد داده‌ایم که معتادین غیر بومی با هماهنگی قضایی به استان‌های مبدأ خود منتقل شوند و نه در بین راه رها شوند. با این اقدام، ظرفیت برای پذیرش معتادین بومی که چهره شهر را مخدوش کرده‌اند آزاد خواهد شد.

مراکز کاهش آسیب؛ پناه شبانه برای معتادین در بندرعباس و میناب

به گفته مدیرکل سازمان بهزیستی هرمزگان، در صورت نبود ظرفیت در ماده ۱۶، مراکز «کاهش آسیب» (DIC) شبانه آماده ارائه خدمات هستند. «در بندرعباس دو مرکز DIC ویژه مردان و یک مرکز ویژه زنان فعال است. همچنین در میناب، یک مرکز سیار در قالب کانکس فعالیت دارد.

این مراکز از ساعت ۱۹ تا ۷ صبح خدماتی از جمله یک وعده غذای گرم، خدمات بهداشتی، استحمام، و ارائه لباس به مراجعان ارائه می‌دهند. همچنین در مواردی، این مراکز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، بیماران مشکوک به HIV یا مبتلا به بیماری‌های خاص را به مراکز تخصصی ارجاع می‌دهند.

بهزیستی در صف اول حفظ کرامت انسانی

جهانشاهی در پایان گفت: بهزیستی تلاش می‌کند هم‌راستا با حفظ کرامت انسانی، در حوزه‌های پیچیده‌ای همچون درمان اعتیاد و تأمین مسکن، نقش فعال، خلاق و پاسخ‌گو ایفا کند. امید داریم که با هم‌افزایی نهادها و همراهی مردم، بتوانیم شهری سالم‌تر و جامعه‌ای با امنیت روانی بیشتر داشته باشیم.

انتهای خبر/

نظرات
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!