
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی هرمز، محمد آشوری تازیانی، عصر امروز، در نشست مشترک بررسی راهکارهای تسریع در جبران خسارات مالی حادثه آتشسوزی بندر شهید رجایی، با ابراز تأسف از وقوع این حادثه تلخ گفت: عمق و شدت حادثه برای ما که از همان دقایق ابتدایی در قالب ستاد مدیریت بحران و شورای تأمین در صحنه حضور داشتیم و بهمدت حدود ۷۲ ساعت بهصورت مستمر درگیر بودیم، ملموستر است.
وی ادامه داد: یکی از اهداف اصلی مدیریت بحران در این حادثه، مهار آتش و نجات جان آسیبدیدگان بود. همزمان با وقوع آتشسوزی، اقدامات امدادی آغاز شد و تمام فرآیندها بهصورت ثبت و پایش مستند شد. با توجه به ابعاد گسترده حادثه، بلافاصله حضور میدانی مقامات کشوری از جمله رئیسجمهور، وزرای کشور و راه، رئیس سازمان مدیریت بحران، رئیس جمعیت هلالاحمر و دیگر مسئولان ملی، با اعلام وضعیت اضطراری ملی صورت گرفت. این حادثه در حد یک روستا یا شهر کوچک نبود؛ بلکه مقیاس آن ملی و نیازمند بسیج ظرفیتهای کشور بود.
استاندار هرمزگان تصریح کرد: در ساعات اولیه، با هماهنگیهای صورتگرفته، تجهیزات استانهای همجوار به منطقه اعزام شد. نیروهای انتظامی و پلیس راهور مسیرهای مواصلاتی به بندر را برای تسهیل تردد نیروهای امدادی و مصدومان بازگشایی کردند. تمامی بیمارستانهای استان نیز برای پذیرش مصدومان بسیج شدند. متأسفانه، ۶ نفر از مصدومان جان خود را از دست دادند و آمار کلی مصدومان به ۴۶ نفر رسید.
آشوری با اشاره به روحیه همکاری و همدلی عمومی در پی وقوع این حادثه گفت: در دل این حادثه تلخ، جلوههایی از انسانیت، جوانمردی و غیرت بهنمایش گذاشته شد. آتشنشانان شجاعانه به دل شعلهها زدند و در شرایطی وارد عمل شدند که هیچ قطعیتی نسبت به نوع مواد اشتعالزا و خطر انفجار ثانویه وجود نداشت.
وی همچنین از تشکیل کمیتهای ویژه برای بررسی علل و عوامل حادثه خبر داد و تصریح کرد: این کمیته با شفافیت کامل مراحل بررسی را طی میکند و گزارشهای رسمی در این زمینه ارائه خواهد شد. از طرفی، انسجام و مشارکت عمومی برای جبران خسارات آسیبدیدگان از همان شب نخست حادثه شکل گرفت. تماسهایی حتی از خارج از کشور برای ارسال تجهیزات و کمکهای پزشکی داشتیم.
استاندار هرمزگان در پایان خاطرنشان کرد: همه دستگاهها از قوای سهگانه، نمایندگان مجلس، و نهادهای اجرایی در کنار مردم، در کنترل و مدیریت این حادثه سهم داشتهاند. امیدواریم نتایج نهایی بررسیها و جبران خسارات، موجب آرامش خانوادههای جانباختگان و آسیبدیدگان شود.
استاندار هرمزگان در ادامه، بر لزوم برآورد دقیق خسارات اقتصادی و روانسازی فعالیتها در این بندر تاکید کرد و افزود: این نشست بهمنظور دستیابی به نتایج عملی در حل مشکلات اقتصادی و تسریع روند بازسازی برگزار شده است.
وی افزود: هدف اصلی این جلسه، گفتگو و تعامل منطقی با فعالان اقتصادی و مسئولان بندر شهید رجایی است تا بتوانیم بهطور جمعی و با استفاده از تخصصهای مختلف، خسارتهای اقتصادی وارده را ارزیابی و راهحلهای لازم برای بازگشت به روند عادی فعالیتها در بندر اتخاذ کنیم.
آشوری همچنین افزود: حادثه اخیر در بندر شهید رجایی آسیبهای زیادی به فعالان اقتصادی وارد کرد و با توجه به شرایط فعلی، باید فرایندهای موجود در سامانه صادرات و واردات بازنگری شود. بسیاری از قوانین و مقررات زائد باید اصلاح شوند تا فعالیتهای اقتصادی به راحتی پیش بروند.
استاندار هرمزگان سپس گفت: در کنار این اقدامات، کارگروههای دیگری نیز در حال آسیبشناسی روندهای بندری و گمرکی هستند تا از این بحران، فرصتهایی برای بهبود شرایط ایجاد شود.
وی در پایان با اشاره به اهمیت مشارکت فعال همه نهادها و افراد ذینفع، اظهار داشت که پس از دریافت نظرات و پیشنهادات فعالان اقتصادی، یک بسته مشترک برای حل مشکلات و جبران خسارات تدوین خواهد شد. وی همچنین از حضور مسئولان مختلف در این جلسه برای رسیدن به جمعبندی نهایی و نقشهراهی برای آینده خبر داد.
انتهای خبر/