حالت تاریک
  • شنبه, 1404/04/21 شمسی | 2025/07/12 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری هرمز هستید؟
مطالبه رسمی برای محاکمه آمران کشتار خبرنگاران ایرانی
طی بیانیه‌ای اعلام شد؛

مطالبه رسمی برای محاکمه آمران کشتار خبرنگاران ایرانی

سازمان بسیج رسانه و مرکز بسیج رسانه ملی با صدور بیانیه‌ای، خواستار محاکمه بین‌المللی عاملان کشتار ۱۲ خبرنگار ایرانی در حملات هدفمند رژیم صهیونیستی شدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»، سازمان بسیج رسانه و مرکز بسیج رسانه ملی با صدور بیانیه‌ای مشترک، شهادت مظلومانه ۱۲ تن از خبرنگاران ایرانی در جریان حملات نظامی رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و این اقدام را مصداق آشکار جنایت جنگی و نقض فاحش حقوق بین‌الملل دانستند.

در این بیانیه آمده است: رژیم صهیونیستی که در جنگ روایت‌ها دچار شکست راهبردی شده، در اقدامی بی‌سابقه و عامدانه، دو مرکز رسانه‌ای جمهوری اسلامی ایران شامل ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما و بنیاد رسانه‌ای بیان را مورد هدف نظامی قرار داد. این حملات منجر به شهادت دوازده خبرنگار و مجروح شدن بیش از ده نفر دیگر شد و ده‌ها سامانه فنی نیز دچار آسیب جدی شدند.

این دو نهاد رسانه‌ای، با اشاره به نام شهدای رسانه‌ای کشور از جمله رمضانعلی چوبداری، امیرحسین طاووسی، علی طهماسبی، نیما رجب‌پور، محمدمعین نظری، محمدجواد الوندی، احسان ذاکری، ابوالفضل فتحی، فرشته باقری، معصومه عظیمی، فاطمه صالحی و صالح بایرامی، تأکید کردند که این شهدا، پرچم‌داران روایت حقیقت در برابر امواج سنگین دروغ و تحریف بوده‌اند و خون آنان، حافظه فرهنگی ملت ایران را جاودانه کرده است.

در این شکوائیه آمده است: بر اساس ماده ۷۹ پروتکل الحاقی اول به کنوانسیون چهارم ژنو، خبرنگاران در مخاصمات مسلحانه، افراد غیرنظامی محسوب شده و باید تحت حمایت کامل قرار گیرند. همچنین ماده ۸ اساسنامه رم، حمله عمدی به غیرنظامیان و رسانه‌ها را مصداق بارز جنایت جنگی معرفی کرده است.

سازمان بسیج رسانه و مرکز بسیج رسانه ملی، با استناد به این اسناد حقوقی، خواهان پیگرد قضایی و بین‌المللی آمران و عاملان این جنایت در دادگاه کیفری بین‌المللی به‌ویژه بنیامین نتانیاهو شدند. در این بیانیه همچنین بر لزوم صدور بیانیه‌های رسمی از سوی نهادهای بین‌المللی نظیر یونسکو، فدراسیون جهانی روزنامه‌نگاران و گزارشگران بدون مرز برای محکومیت این جنایت تأکید شده است.

در ادامه این بیانیه، پیشنهاداتی از جمله اخراج رسانه‌های رسمی رژیم صهیونیستی از اتحادیه‌های جهانی، ممنوعیت انتشار محتوای آن‌ها در پلتفرم‌های بین‌المللی و بایکوت کامل تریبون‌های تبلیغاتی این رژیم مطرح شده است.

در پایان این بیانیه آمده است: «سکوت در برابر این جنایت، خیانت به حقیقت و آزادی رسانه است. ما به عنوان صدای شهیدان روایت، این شکوائیه را نخستین گام برای پیگیری حقوقی، رسانه‌ای، سیاسی و بین‌المللی این فاجعه انسانی می‌دانیم و تا تحقق عدالت، خاموش نخواهیم شد. ما نه از خون می‌هراسیم، نه از روایت؛ جهاد تبیین با خون شهدا عمق یافته و رسالت روایت‌گری ادامه دارد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!