
ارثیهای که با چنگ و دندان حفظ میشود؛
لباس بندری پوشش کامل ایرانی و اسلامی
در پوشش بانوان هرمزگانی میتوان حجاب کامل یک زن مسلمان را در آن دید از لباسهای بلند و کوتاه گرفته که همراه با شلوارهای زریدوزی پوشیده میشود تا روسریهای خوس دوزی که همراه با چادرهای رنگارنگ پوشیده میشود.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»؛ استان هرمزگان که در جنوبیترین نقطه کشور قرار دارد، دارای آب و هوای مرطوب و گرم است و باتوجهبه اقلیمی که دارد پوشش بانوان این منطقه خاص و ویژه است.
پوشش بانوان هرمزگانی سازگار با آب و هوا، شرجی و گرما است و میتوان حجاب کامل یک زن مسلمان را در آن دید از لباسهای بلند و کوتاه گرفته که همراه با شلوارهای زریدوزی پوشیده میشود تا روسریهای خوس دوزی که همراه با چادرهای رنگارنگ پوشیده میشود همه و همه اینها نشان از اصالت دارد.
بانوان خطه جنوب اصالت و فرهنگ خود را در دورانی که غرب تلاش در نفوذ بر فرهنگ و پوشش ایرانی و اسلامی دارد با چنگ و دندان حفظ کردهاند و پوشش اصیل خود را فدای لباسهای تنگ و کوتاه غربی نکردهاند مصداق آن را میتوان با یک چرخزدن در سطح شهرها و روستاهای هرمزگان مشاهده کرد.
لباس بانوان اصیل هرمزگانی تشکیل شده از پیراهن بلند و یا کوتاه که بازهم در خود هرمزگان در برخی از مناطق آن مانند شمال شرق و غرب استان لباسهای بلند و گشاد پوشیده میشود و مناطق مرکزی و شرقی نیز لباسهای کوتاه همراه با شلوارهای بندری که با گلابتون، خوس و زری تزیین شدهاند میپوشند و جوراب هم از قدیمالایام جزو لاینفک پوشش بانوان هرمزگانی بوده است و روسریهای دستدوز که به آن جلبیل و لیسی نیز گفته میشود به همراه چادر تکمیلکننده پوشش بانوان دیار خلیجفارس است.
دختران جنوب پوشش و اصالت بندری خود را از مادران خود مانند ارثیهای ناب فرامیگیرند و طرز زیبای چادر پوشیدن که به «کول زدن» شهرت دارد را از کودکی میآموزند و هنگامی که به سن تکلیف رسیدند خیلی راحت میتوانند؛ مانند مادرانشان حجاب زیبا را رعایت کنند.
علیایحال مردم هرمزگان با تمام توان خود در حال کوشش برای حفظ اصالت و پوشش خود هستند؛ اما فرهنگ بیگانه نیز بیکار نبوده و در لباسهای سنتی هرمزگانی نیز ورود کرده و به دنبال جایگزینکردن چادرهای نازک و بدننما و لباسهای تنگ به فرهنگ هرمزگانی است که متولیان فرهنگی باید ورود کرده و جلوی آن را بگیرند.
لباس بندری پوشش کامل ایرانی و اسلامی است
لیلا عامری که برای خرید چادر بندری به بازار آمده بود در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: بازار پر از لباسهای هندی و چینی شده و لباسهای وارداتی کمکم جایگزین پوشش بندری میشوند و باید از همین حالا جلوی آن گرفته شود.
وی با بیان اینکه چادرهای بندری بسیار زیبا هستند، گفت: نقش و نگار و گلهای زیبایی که بر روی آن قرار دارد هر بینندهای محو و جذب تماشای آن میشود؛ اما امروزه با ورود به بازار با چادرهایی روبهرو شدم که اکثر آنها نازک و بدننما هستند.
این شهروند بندرعباسی گفت: درست است که لباسهای بندری قیمت بالا دارد؛ اما کیفیت و دوام آن بسیار بالا بوده و پوشش کامل ایرانی و اسلامی دارد.
لباسهای بلند بلوچی پوشش زنان شرق هرمزگان است
محبی شهروند بلوچ که در شهرستان جاسک زندگی میکند در گفتگو با خبرنگار ما عنوان کرد: زنان بلوچ هرمزگانی مانند آبا و اجداد خود از حجاب خود حفاظت کرده و همچنان لباسهای بلند بلوچی به تن میکنند.
وی با بیان اینکه لباس زنان بلوچ از گذشته پیراهن بلند به همراه لیسیهای بلند، چادر و برقه بوده است، مطرح کرد: در همه مراسمات این لباسها پوشیده میشود و با تناسب به اینکه مجلس عزا و یا شادی است تنها رنگ آن تغییر میکند.
این شهروند بلوچ بیان کرد: در روزهای عادی زنان بلوچ لباسهای شاد به رنگهای قرمز، آبی، سبز و نارنجی به تن میکنند و مانند دریای عمان دارای جوش و خروشند و در کنار مردان خود به دامپروری و ماهیگیری میپردازند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!