برگزاری گشت مشترک یک روزه شناسایی اتباع خارجی فاقد مجوز کار در استان هرمزگان/سامانه ملی ایجاد اشتغال و کسب و کار راه اندازی شده است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان هرمزگان گفت: بکارگیری اتباع خارجی بدون مجوز اشتغال به صورت موقت، دائمی و روزمزد ممنوع است و مشمول جریمه میشود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ هادی ابراهیمی مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان هرمزگان در حاشیه اجرای طرح یک روزه برگزاری گشت مشترک سراسری در سطح کشور که با همکاری اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری و فرمانداری ها و نیروی انتظامی در سراسر استان برگزار شد، اظهار کرد: بکارگیری اتباع غیرمجاز در کارگاه های تولیدی ،صدمات غیر قابل جبرانی را به اشتغال استان وارد می کند و فرصتهای اشتغالزایی را از افراد بومی می گیرد.
وی با اشاره به مشکلات قانونی به کارگیری اتباع خارجی افزود: با توجه به دستورات موکد قانونی، کارفرمایان اعم از واحدهای تولیدی، موسسات دولتی و غیردولتی، ارگانهای دولتی و حتی پیمانکاران در بخش خصوصی و دولتی باید نیروی کار مورد نیاز خود را از کارگران ایرانی و در صورت ضرورت و در موارد خاص از نیروی کار خارجی دارنده کارت کار معتبر تامین نمایند.
هادی ابراهیمی با اشاره به ماده ۱۲۰ قانون کار کشور و با تاکید بر اینکه کارفرمایان باید از بکارگیری کارگران غیرمجاز جدا خودداری کنند اضافه کرد: اتباع بیگانه نمیتوانند در ایران مشغول بکار شوند مگر آنکه ابتدا دارای روادید با حق کار مشخص بوده و سپس مطابق قوانین و آیین نامههای مربوطه پروانه کار دریافت کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان با اشاره به ماده ۱۸۱ قانون کار تصریح کرد: کارفرمایانی که اتباع بیگانه فاقد پروانه کار و یا پروانه بدون اعتبار و تاریخ گذشته را به کار گمارند و یا اتباع بیگانه را در کاری غیر از آنچه در پروانه کار آنها قید شده است بپذیرند با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم، به مجازات حبس از ۹۱ تا ۱۸۰ روز محکوم میشوند.
ابراهیمی گفت: براساس ماده ۱۲۸ قانون کار، کارفرمایان مکلفند قبل از اقدام به عقد هرگونه قراردادی که موجب استخدام افراد بیگانه میشود نظر اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل کار خود را در مورد امکان اجازه اشتغال تبعه بیگانه استعلام کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان اضافه کرد: به منظور جلوگیری از حضور نیروی کار غیر مجاز خارجی در بازار کار کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است کارفرمایانی که اتباع خارجی فاقد پروانه را بکار گیرند بابت هر روز اشتغال غیرمجاز هر کارگر خارجی معادل پنج برابر حداقل دستمزد روزانه (۴۴۲۵۸۲۵ریال) جریمه کند و در صورت تکرار تخلف این جریمه دو برابر میشود.
وی تاکید کرد: استان هرمزگان به دلیل موقعیت خاص استان مأمن بیکاران از سراسر کشور است و در این میان نیروی کار خارجی و اتباع بیگانه که فاقد مجوز هستند در اکثر کارگاههای ساختمانی مشغول کار هستند که این موضوع به جد توسط بازرسان اداره کار رصد و متخلفان اعمال قانون می شوند.
ابراهیمی در پایان با اشاره به تدابیر ویژه مقام عالی وزارت تاکید کرد: به منظور ساماندهی نیروی کار و همچنین اهمیت آموزش و مهارت آموزی نیروی کار، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی سامانه ملی ایجاد اشتغال و کسب و کار راه اندازی کرده که هم افراد جویای کار و هم کارفرمایان می توانند با مراجعه به این سایت اطلاعات مورد نیاز با گذاری کنند و پس از آن حتی افرادی که تخصص ندارند اما علاقه مند به حرفه و شغل خاصی هستند آموزش میبینند و نهایتا کارفرمایان از طریق دفاتر کاریابی یا مراجعه به همین سایت می توانند افراد جویای کار مدنظر خود را شناسایی و با این عمل رابطه ای بین فرد بیمار و کارفرمایی که نیازمند نیروی متخصص هست ایجاد می شود.
گفتنی است سامانه ملی ایجاد اشتغال به آدرس زیر قابل دسترسی است.
https://lmis.mcls.gov.ir/