خبر های امروز : 11
کمبود یک‌هزار تخت بیمارستانی، زنگ خطر سلامت
شماره خبر : 7610
10:46 1404-02-03
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان مطرح کرد:
کمبود یک‌هزار تخت بیمارستانی، زنگ خطر سلامت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، از کمبود یک‌هزار تخت بیمارستانی در سطح استان خبر داد و این موضوع را یکی از چالش‌های جدی در حوزه درمان عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی هرمز، پژمان شاهرخی، پیش از ظهر امروز، در نشست خبری با اصحاب رسانه از کمبود حدود هزار تخت بیمارستانی در استان خبر داد و گفت: شاخص کشوری تخت بیمارستانی به ازای هر هزار نفر جمعیت، ۲.۲ است؛ در حالی‌که این رقم در هرمزگان حدود ۱.۱ تا ۱.۲ است. این کمبود باعث بروز چالش‌هایی در ارائه خدمات درمانی شده و نیازمند توجه ویژه و حمایت دولت و خیرین برای جبران آن هستیم.

وی افزود: در چند شهر از جمله بندرعباس، میناب، قشم و بندرلنگه، پروژه‌هایی برای افزایش ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در دست اجراست که با بهره‌برداری از آن‌ها بخشی از این کمبود برطرف خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همچنین از آماده‌سازی نهایی چهار بیمارستان بزرگ در استان خبر داد و گفت: این مراکز درمانی در مرحله پایانی قرار دارند و به‌زودی وارد مدار خدمت‌رسانی خواهند شد. در حال حاضر، از مجموع ۲۵۰۰ تخت بیمارستانی موجود در استان، حدود ۲۰۰۰ تخت فعال هستند.

پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه‌های درمانی/ ساخت مگاهاسپیتال فوق‌تخصصی

شاهرخی از پیشرفت بالای پروژه‌های بهداشت و درمان در استان خبر داد و گفت: میانگین سه پروژه مهم بهداشتی و درمانی به بیش از ۸۰ درصد رسیده و تنها ۲۰ درصد از عملیات اجرایی باقی مانده است. وی افزود: این پروژه‌ها بدهی معوق ندارند و صورت‌وضعیت‌ها نیز به‌روز شده‌اند که این امر در میان پروژه‌های کشوری کم‌نظیر است.

وی به پروژه مگاهاسپیتال هرمزگان نیز اشاره کرد و گفت: این بیمارستان فوق‌تخصصی با ۱۶۰ تخت‌خواب، از پروژه‌هایی است که هر پنجاه سال یک‌بار در هر استان اجرا می‌شود. بهره‌برداری از آن نقش مهمی در ارتقای سطح خدمات درمانی استان خواهد داشت.

دانشکده دندانپزشکی؛ مرکز بزرگ جنوب کشور در حال احداث

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به پروژه دانشکده دندانپزشکی گفت: این پروژه که دارای کارکرد آموزشی و درمانی است، قرار است بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ یونیت دندانپزشکی را در خود جای دهد و از لحاظ ابعاد، در ردیف بزرگترین دانشکده‌های دندانپزشکی جنوب کشور قرار گیرد. میزان پیشرفت فیزیکی آن حدود ۵۰ درصد است.

کمبود نیروی پرستاری؛ چالشی جدی برای توسعه خدمات درمانی

شاهرخی در ادامه با بیان اینکه یکی از چالش‌های اساسی حوزه سلامت استان، کمبود نیروی انسانی به‌ویژه در گروه پرستاری است، گفت: در حال حاضر حدود ۱۶۰۰ نفر در گروه‌های پرستاری شامل پرستار، ماما، تکنسین و اتاق عمل در استان فعالیت دارند، اما با استانداردهای کشوری فاصله داریم.

وی افزود: طبق استاندارد، به ازای هر تخت فعال باید یک پرستار وجود داشته باشد، اما این شاخص در استان محقق نشده و با توسعه زیرساخت‌های درمانی، این کمبود بیشتر نمایان خواهد شد. در همین راستا، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پرستاری، به‌ویژه از میان نیروهای بومی و همچنین اجرای طرح تربیت نیروی بهیار، در دستور کار قرار دارد.

افزایش جذب و ماندگاری نیروهای تخصصی در استان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، همچنین در خصوص وضعیت نیروهای تخصصی در استان، گفت: بزرگترین ثروت وزارت بهداشت نیروهای تخصصی و ضریب کار هستند که پس از ۱۳ یا ۱۴ سال تحصیل، به عنوان سربازان سلامت وارد نقاط مختلف کشور شده و خدمات پزشکی را ارائه می‌دهند.

شاهرخی با اشاره به برنامه‌های دانشگاه برای جذب بیشتر نیروهای متخصص و فوق‌تخصص در استان افزود: امسال در راستای تقویت کادر درمانی، حدود ۷۰ پزشک متخصص را از طریق رایزنی‌ها جذب خواهیم کرد. این اقدامات به منظور ماندگاری این عزیزان در استان و افزایش جذب نیروهای تخصصی و فوق‌تخصصی در دستور کار است.

وی تصریح کرد: هدف ما این است که در آینده نزدیک دیگر شاهد کمبود نیروهای تخصصی در استان نباشیم. به‌طور همزمان، در حال به‌روزرسانی و تجهیز امکانات پزشکی استان هستیم و طی روزهای آتی، اعتبارسنجی تجهیزات جدید آغاز خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در پایان از توجه ویژه به ارتقاء سطح خدمات درمانی در استان و بهبود زیرساخت‌های بهداشتی خبر داد.

انتهای خبر/

نظرات
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!