۳۶ میلیون و۶۰۰هزار دلار؛ ارز آوری صادرات آبزیان در سال ۹۹
درآمد ارزی حاصل از صید، فروش و صادرات این نعمت های الهی می تواند به عنوان یکی از شاخص های رشد ارز و نیز اشتغال زایی به شمار آید.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ براساس مطالعات صورت گرفته غذا از مهمترین فاکتورهای ضروری برای رشد و بقاء زندگی است، مواد غذایی، انرژی مورد نیاز برای فعالیتهای روزانه همچنین ساخت و سازهای بدن را فراهم می کند و سیستم دفاعی بدن را برای مقابله با عوامل بیماریزا آماده نگه میدارد، در عین حال هیچ غذایی وجود ندارد که به تنهایی بتواند سلامتی انسانها را تضمین کند به همین دلیل برای رسیدن به حداکثر سلامتی بایستی جیره غذایی، مبتنی به آن دسته از غذاهایی باشد که مواد مغذی کاملی را در اختیار بدن قرار دهد.
بسیاری از غذاهای پر ارزش دارای موادی هستند که ممکن است خوردن آن ها چندان نافع نباشد، بیشتر غذاهای جانوری از نظر پروتئین کامل هستند و تمام اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن را دارا می باشند اما غذاهای دریایی از این نظر اهمیت بسیاری دارند، چون علاوه بر تأمین پروتئین مورد نیاز بدن دارای بسیاری از انواع مواد معدنی و ویتامین ها، به ویژه ویتامین ب ۱۲ است.
در سالهای اخیر تولید ماهی و سایر آبزیان در سطح کشور افزایش چشمگیری داشته است و متخصصان رژیم غذایی معقدند هرچه در رژیم غذایی روزانه، ماهی و سایر آبزیان بیشتر جایگزین شود؛ سلامت و فراغت از بیماری های گوناگون ارمغان زندگی خواهد بود.
اگرچه صید آبزیان بی قصد و غرض صورت نمی گیرد، امّا مصرف آن ها به حساب نیازهای انسانی متفاوت است. بهره برداری غذایی و نیز استفاده های زینتی ـ زینت های آرایشی و نگهداری آن ها در آکواریوم، تفریحی، ورزشی، اقتصادی، صنعتی، آزمایشگاهی و دارویی از مصارف عقلایی آبزیان شمرده می شود که بسیار قابل توجه بوده و باید در جای خود بررسی شود.
پروتئین غذاهای دریایی ارزش بالایی دارد و دارای کلیه اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن برای رشد و نمو می باشد، ماهی با دارا بودن ۱۹% پروتئین و جذب ۹۹% از این میزان و نیز وجود چربی ها و اسید آمینه های ضروری بدن و ویتامین ها و مواد معدنی مهم دارای ارزش بسیار بالای غذایی است.
توجه عموم انسان ها در طول تاریخ به آبزیان نگاه تغذیه ای بوده است، امروز نیز این موضوع بخش عمده ای از مطالعات و پژوهش های علمی را به خود اختصاص داده است اما به طور کل آبزیان یکی از منابع عمده ی اقتصاد بعضی کشورها به حساب می آیند، درآمد ارزی حاصل از صید، فروش و صادرات این نعمت های الهی می تواند به عنوان یکی از شاخص های رشد ارز و نیز اشتغال زایی به شمار آید.
عبدالرسول دریایی مدیرکل شیلات هرمزگان اظهار کرد: در سال جاری ۲۹هزارتن انواع آبزیان به خارج صادر شد که ۳۶میلیون و۶۰۰هزار دلار ارز آوری برای کشور داشت، عمده آبزیان صادر شده از استان هرمزگان میگوی پرورشی، ماهی مرکب ، ماهی خشک و سایر آبزیان بوده است.
مدیرکل شیلات هرمزگان افزود: این میزان صادرات آبزیان که از کیفیت بالایی برخوردار بوده و مورد استقبال مشتریان خارجی قرار گرفته در همسنجی با پارسال ۲۴درصد رشد داشته است که استان هرمزگان با برخورداری از ۲۵درصد تولیدات شیلاتی کشور دراین مدت توانسته ارزآوری قابل توجهی داشته باشد همچنین هرمزگان با ۸۳ واحد شیلاتی واشتغال سه هزار و ۱۶۰نفر به این میزان از ارز آوری دست پیدا کرده است.
انتهای پیام/