تبلیغات تولید ایرانی تبلیغات تبلیغات
کانال رسمی تلگرام شبکه اطلاع رسانی هرمز
کد خبر : 4826
تاریخ انتشار:جمعه ۲۰ بهمن ۱۳۹۱ - ۷:۳۷| تعداد نظرات :بدون دیدگاه
پ

قارچ دنبل لذیذترین و خوشمزه ترین نوع قارچ در دنیا

به گزارش سرویس وبگردی پایگاه خبری تحلیلی هرمز،نگین بشکرد ازآغاز فصل برداشت قارچ دنبل در این شهرستان می نویسد؛ دنبل که در گویش محلی بشکرد به آن (اغر یا اخر  ) گفته می شود ،جزء گرانترین و لذیذترین قارچ های خوراکی و دارویی جهان است و پرورش و کاشت آن به صورت صنعتی تا به […]

به گزارش سرویس وبگردی پایگاه خبری تحلیلی هرمز،نگین بشکرد ازآغاز فصل برداشت قارچ دنبل در این شهرستان می نویسد؛


دنبل که در گویش محلی بشکرد به آن (اغر یا اخر  ) گفته می شود ،جزء گرانترین و لذیذترین قارچ های خوراکی و دارویی جهان است و پرورش و کاشت آن به صورت صنعتی تا به امروز نتیجه چندان مفیدی نداشته است.

بارش باران های موسمی تابستان و به دنبال آن نزول رحمت الهی در فصل زمستان سبب شد پس از سال ها شاهد رویش این نوع قارچ لذیذ و با ارزش در کوهپایه ها و زمین های حاصلخیز روستای چوخون باشیم.

البته با توجه به این که  فصل اصلی رویش این نوع قارچ در بشاگرد اوایل اسفند ماه می باشد پیش بینی می شود در صورت بارش باران در هفته های آتی و در نتیجه وفور رویش دنبلان  (اغر یا اخر  )  همه روزه عده زیادی از مردم برای بهره مندی از این خوان گسترده نعمت الهی روانه کوهپایه ها و دشت و صحرا شوند و و روزی خود را بر چینند. شادمانی زنان و مردان و بچه هایی که پس از یک روز اخر چینی در مسیر بازگشت به خانه حرکت می کنند دیدنی خواهد بود.

ارزش غذایی این نوع قارچ ،گرانبها بودن آن  و نیز سئوالاتی که بعضا پیرامون این قارچ فوق العاده مطرح می شود ما را بر آن داشت تا در این مجال مختصر مطالبی جهت استحضار خوانندگان فهیم وبلاگ نگین بشکرد جمع آوری کنیم.

در فرهنگ عمید دنبلان یا سماروغ نوعی قارچ ذکر شده که در زمین های مرطوب می روید.

امام رضا و امام صادق و امام محمد باقر(علیهم السلام) با سندهای مختلف فرموده اند که کمئه نوعی قارچ است که خدا بر بنی اسرائیل نازل کرد و آن بدون بذر در زمین های ماسه ای می روید.

 پیامبر اکرم(ص)فرمودند آب آن برای شب کوری و ضعف دید مفید است{بحارالانوار ج۵٩ ص ١۵٢}

دنبل قارچی از شاخه قارچ های کیسه ای(آسکومیکوتا) و از تیره دنبلانان و از سرده tuber است.در استان های فارس‏،زنجان، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان، همدان، کرمانشاه و تهران می روید. به رنگ های سفید، سیاه و قرمز تیره و خاکستری و بنفش دیده می شود .

معمولا در عمق حدود پنج تا سی سانتی متری خاک و نزدیک ریشه گیاهان به صورت همزیست رشد می کند. در هرمزگان به نام (اغر یا اخر  )  و در تهران دنبلان و در فارس با نام دنبل می شناسند. فصل برداشت آن از نیمه های اسفند تا اواخر فروردین ماه در  سال های پر باران می باشد.

از نظر تغذیه ای دارای بیش از ١۵ نوع پروتئین و ویتامین های زیادی است.پروتئین بخش مهمی از جیره غذایی انسانهاست و استفاده از انواع قارچ ها علی الخصوص دنبل به عنوان یک غذای سالم رو به افزایش است و هر ساله متقاضیان بیشتری پیدا می کند. چرا که هیچ نوع دست کاری ژنیتیکی توسط انسان در آن نشده و کود شیمیایی نیز به هیچ وجه در رشد آن بکار نرفته است.دنبل جزء گرانترین و لذیذترین قارچ های خوراکی و دارویی جهان است و پرورش و کاشت آن به صورت صنعتی تا به امروز نتیجه چندان مفیدی نداشته است. رعد و برق و باران های مناسب فصلی با افزایش نیترات خاک بر میزان باردهی آن می افزاید.

 قیمت آن در ایران متغییر بوده  و در خارج از کشور نیز خریداران بسیار خوبی دارد.در کشورهای فرانسه و ایتالیا و انگلیس هر کیلو ١٠٠ تا ٢٠٠ دلار به فروش می رسد.بیشترین مصرف آن علاوه بر استفاده خوراکی در تهیه روغن های معطر و نیز داروسازی می باشد.

انتهای پیام/۱۱۹

برچسب ها:
لینک کوتاه : http://www.hormoz.ir/?p=4826
این خبر را به اشتراک بگذارید
دیگر رسانه ها
نظرات بینندگان
تعداد نظرات: بدون نظر
ارسال نظر





  • نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
  • توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.

یادداشت

گفتگو

بین الملل