۱۲ فروردین جواب منفی یک دنیا استکبار
مردم ایران اسلامى اگرچه در طول مبارزات انقلابى خود شعار استقلال ، آزادى ، جمهورى اسلامى را در سرلوحه شعارهاى خود قرار داده بودند و به این ترتیب با فریادهاى خود اجماع قاطع خود را در مورد جمهورى اسلامى اعلام کرده بودند اما جهت تثبیت ثمره مبارزات اسلامى خود در روزهاى دهم و یازدهم فروردین ۵۸ با حضور در پاى صندوق هاى راى به “جمهورى اسلامى” راى قاطعى دادند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷، به دعوت امام خمینی همهپرسی حکومت جمهوری اسلامی ایران در روزهای ۱۰ و ۱۱ فروردین ۱۳۵۸ در سراسر ایران برگزار شد و ۹۸٫۲ واجدین شرکت در همهپرسی با دادن رای «آری»، با برقراری حکومت جمهوری اسلامی موافقت کردند.
ملت ایران که در فروردین ۵٨ به جمهوری اسلامی ایران آری گفت، برای حمایت از این رأی خویش سالهای سال ایستادگی کرد. این ایستادگی برای ملت ایران کم هزینه و ساده نبوده است، اما از ملتی که چنان قیامی تاریخی را ایجاد کرد و نظام ٢۵٠٠ ساله شاهنشاهی را سرنگون کرده و به حکومت الله، آری گفته بود، جز این انتظار نمیرفت که در برابر همه ناملایمات و سختیها بایستند و با ایستادگی خود به الگویی برای همه آزادیخواهان عالم تبدیل شود.
روز جمهوری اسلامی، و سرآغاز حکومت الله در دوران معاصر و در عصر جاهلیت ثانی بشریت است. جمهوری اسلامی انفجار نور و آغاز حرکت آخرالزمانی بشر به سوی آماده شدن برای نجات و رهایی نهایی از قید و بندهایی شیطانی است که قرنها بر دست و پای جوامع سنگینی کرده است. جمهوری اسلامی که حاصل قیام امت مسلمان ایران به رهبری امام خمینی رحمت الله علیه است، بروز ذخیره الهی در حضیض انحطاط بشری، و آغاز حرکت به سمت نور و امید است.
در ۱۲فروردین ۱۳۵۸ ثمره مبارزات ضد سلطنتی و طاغوتی و شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ملت ایران به بار نشست و نظام جمهوری اسلامی ایران استقرار یافت.
در روز ۱۲ فروردین نتایج اعلام شد و این روز را روز جمهوری اسلامی نامیدند. طبق اعلامیه دولت موقت، در رفراندم ۲۰ میلیون و ۲۸۸ هزار تن (۹۸ و دو دهم درصد آراء) به حذف سلطنت و برقراری نظامی اسلامی «بله» و ۲۴۱ هزار تن «نه» گفته بودند.
در این روز ملت ایران با رای ۲/۹۸ درصدی خود ساختار سیاسی ، اجتماعی ایران را تغییر داد و جمهوری اسلامی مستقر شد. به همین سبب این روز مبارک از آن پس روز «جمهوری اسلامی» نام گرفت.
معنی لغوی «جمهوریت» یعنی حکومت برخواسته از مردم و یا همان دمکراسی گرچه مورد اتفاق اغلب تحلیلگران، سیاستمداران و حاکمان سیاسی است، اما نظامهای حکومتی در معنی اصطلاحی این واژه دچار اختلاف نظرهستند و از آن برداشتهای متفاوتی دارند.
در زمان تعیین نظام سیاسی کشور پس از سرنگونی نظام طاغوت شاهنشاهی «جمهوری دمکراتیک»، «جمهوری»، «حکومت اسلامی» و … از جمله نظامهای بود که مطرح شد، ولی امام راحل از همان ابتدا تاکید فراوانی بر استقرار نظام حکومتی جمهوری اسلامی داشتند، به طوری که برجمهوری اسلامی نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر تاکید کردند.
مردم ایران اسلامى اگرچه در طول مبارزات انقلابى خود شعار استقلال ، آزادى ، جمهورى اسلامى را در سرلوحه شعارهاى خود قرار داده بودند و به این ترتیب با فریادهاى خود اجماع قاطع خود را در مورد جمهورى اسلامى اعلام کرده بودند اما جهت تثبیت ثمره مبارزات اسلامى خود در روزهاى دهم و یازدهم فروردین ۵۸ با حضور در پاى صندوق هاى راى به “جمهورى اسلامى” راى قاطعى دادند.
جمهوری اسلامی شکل نوینی از نظامهای حکومتی است که تلاش می کند با الهام از قوانین و تعالیم نجات بخش اسلام الگوی زندگی جدیدی درعرصه اجتماعی و سیاسی بشر امروزی ارائه دهد تا بر اساس آن نیازهای مادی و معنوی انسان توئمان فراهم شود.
از نظام جمهوری به «حکومت مردم بر مردم» تعبیر می شود و «جمهوریت» در نظام حکومتی نشان دهنده نقش مردم در تشکیل و استمرار آن است به طوری که مردم با حضوردر صحنههای مختلف علاوه بر مشارکت در تعیین سرنوشت خویش خواستههای خود را از حکومت مطالبه میکنند.
یکی از مهمترین درسهای روح خدا برای ملت ایران، شعار ما میتوانیم بود. این شعار بود که ملت ایران هویت داد و احساس پوچی و ذلتی را که خودکامگان و طواغیت وابسته به غرب در ملت ایران ایجاد کرده بودند از میان برد. انقلاب اسلامی به ملت ایران هویت داد. ملت را در عزم و اراده خویش پولادین کرد. عزت نفس و خودباوری را جایگزین ذلت و وادادگی نمود.
البته جای دارد در این روز و این ایام یادی از امام راحل، آن معمار کبیر انقلاب بکنیم، آن بزرگ مردی که در قرن خودش بی همتا بود، آن فقیه آگاه به زمان و نیز یاد شهدای انقلاب اسلامی بالاخص شهدای اوایل انقلاب، آن هایی که در طول مبارزه در خیابان ها و در زندان های ساواک و پس از آن در روزهای پر التهاب اوایل انقلاب و بعد از آن به شهادت رسیدند را گرامی بداریم.
“پیام امام خمینی ۱۲/۱/۵۸ روز ۱۲ فروردین ۱۳۵۸، روز اعلام نتایج همه پرسی در مورد نوع حکومت پس از انقلاب اسلامی بود که طی آن ۲/۹۸ درصد مردم ایران به ” جمهوری اسلامی ” رای آری دادند. مردم ایران اسلامی اگرچه در طول مبارزات انقلابی خود شعار استقلال ، آزادی ، جمهوری اسلامی را در سرلوحه شعارهای خود قرار داده بودند و به این ترتیب با فریادهای خود اجماع قاطع خود را در مورد جمهوری اسلامی اعلام کرده بودند اما جهت تثبیت ثمره مبارزات اسلامی خود در روزهای دهم و یازدهم فروردین ۵۸ با حضور در پای صندوقهای رای به حکومت ” جمهوری اسلامی ” رای قاطعی دادند.
انتهای پیام/ی