منتشر شده در تاریخ: پنج شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۵ - ۶:۵۲
شناسه خبر: 366808
گروه :خبر
index

جالب است با توجه به اینکه ما رتبه دوم جهان را در آبزی پروری داریم چرا باید در استان ما ماهی عرضه شود که امگا ۶ بالایی دارد و برای سلامتی بسیار مضر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛با توجه به اینکه استان هرمزگان از مشهورترین نوع آبزی و مشهور ترین نوع ماهی در کشور برخوردار است و میگو یکی از مشهورترین و گرانترین نوع آبزیان خلیج فارش به شمار می رود و ماهی حلوا سفید از مشهورترین نوع ماهیان خلیج فارس است و استان و کشور ما بهترین نوع ماهی از جهت تغذیه وسلامت را دارا است چرا باید ماهی  که در بسیاری از کشورهای اروپایی مصرف آن منع شده است عرضه شود .

ماهی تیلاپیا، نوعی ماهی غیربومی است که اگر بدون حساب و کتاب و بی‌برنامه‌ریزی برای پرورش در آب‌های داخلی رها شود، می‌تواند گونه‌های بومی را نابود و زمینه از بین رفتن ماهی‌های داخلی‌ را فراهم کند،  به ‌همین دلیل محیط ‌زیست اصرار دارد قبل از پرورش داخلی تیلاپیا در سطح وسیع، تمام زوایای زیست ‌محیطی آن ارزیابی شود.

این ماهی باعث بروز آلزایمر، التهاب روده و مشکلات قلبی می‌شود اگر در محیط سالم و منبع غذایی درستی نداشته باشد ؛ ماهی تیلاپیا در چین به عنوان یک پروژه تولیدی در حجم عظیم و با قیمتی ارزان برای صادرات در مزارع به راه افتاد که دارای محیط های پرورش بسیار آلوده‌ای هستند در واقع از کود و پساب حیوانی مزارع به عنوان غذای این ماهی استفاده می‌شود؛ رشد سریع و غذای بی‌کیفیت و ارزان ماهی تیلاپیا آن را به محصولی با صرفه و سودآور برای کشور چین تبدیل کرده است.

تنها جنس نر این ماهی خوراکی است، پرورش دهندگان برای رشد بهتر و سریع‌تر این ماهی، از هورمون و آنتی‌بیوتیک‌های زیادی در محیط پرورش آن استفاده می‌کنند که بالطبع جذب گوشت این ماهی می‌شود. براساس گزارش‌های مجامع علمی و تحقیقاتی در دنیا که در رسانه‌های بین‌المللی نیز بازتاب زیادی داشته است، این ماهی نسبت به دیگر ماهی‌ها دارای امگا ۳ بسیار کم‌تری بوده و در عوض امگا ۶ بالایی دارد که برای سلامتی بسیار مضر است.

بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته مصرف زیاد این ماهی باعث آلزایمر، التهاب روده و مشکلات قلبی می‌شود و رشد بی رویه واردات این ماهی به کشورمان در حالی است که در بسیاری از کشورهای اروپایی، مصرف آن منع شده است.

براساس آخرین اطلاعات سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، ایران با تولیـد سالانه ۶۹۲ هزار تن انواع آبزیان، رتبه دوم جهان را در آبزی پروری داشته است،  با وجود این حجم تولید که قطعا درپی آن صدها فرصت شغلی ایجاد شده است، معلوم نیست چرا از واردات این ماهی مضر به کشورمان در حالی که در کشورهای مختلف دنیا مصرف آن منع شده، جلوگیری نمی شود.

با توجه به اینکه رشد این ماهی سریع بوده و از هرچیزی نیز تغذیه می‌کند، پرورش آن در آب‌های داخلی موجب از بین رفتن آبزیان دیگر و تغییرات اکوسیستمی خواهد شد.

 

انتهای پیام/م

 single

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




تبلیغات
Untitled-1-Recovered123 Untitled-1-Recovered123
  b000000451212   Untitled-1-Recovered123 225278698se01         225278698se01  
اختلاف بین سازمان منطقه آزاد و شهرداری مانع پیشرفت پروژه های قشم است گلایه مندی شهروندان بندرعباسی از تاریکی خیابان های جدید احداث بازهم منتظرگلابی های باغ برجام باشیم ؟ قایم شدن نجومی بگیران زیرتخت پادشاهی روحانی ! تکرار تراژدی غرق شدگی در سواحل قشم داغی بر دل خلیج فارس کابوتاژ یک میلیون تن کالای غیر نفتی درکیش/ تردد سه هزار مسافر در سال جاری برجام برنامه ای بود تا به دنیا بفهمانیم امریکا قلدر و بی منطق است برداشت ۱۵۰۰ تن میگو در فصل صید/ اشتغال زایی بیش از ۱۸۰ صیادهرمزگانی مخترع جوان رودانی موفق به کسب عنوان نائب قهرمانی مخترعان جهان شد+تصویر برجام نتیجه بی توجهی مسئولان به هشدارهای رهبر انقلاب است/ آمریکا پاسخ عهد شکنی نسبت به مردم ایران خواهد گرفت