منتشر شده در تاریخ: پنج شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۵ - ۶:۵۱
شناسه خبر: 366811
گروه :خبر
%d9%85%d9%87%db%8c%d8%a7%d9%88%d9%87

مهیاوه از ساده ترین نوع غذاهای محلی مردم هرمزگان تلقی می شود .

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛به نقل از  پایگاه خبری زنان استان هرمزگان ؛استان هرمزگان با وسعت 66870 کیلو متر مربع ، به عنوان جنوبی ترین استان ایران بصورت باریکه ای از شمال غربی به سمت جنوب شرقی و در سواحل شمالی خلیج فارس بین مختصات جغرافیایی 25 درجه و 24 دقیقه تا 28 درجه و 57 دقیقه عرض شمالی و 53 درجه و 41 دقیقه تا 59 درجه و 15 دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ واقع شده است .

در واقع استان هرمزگان از لحاظ وسعت هشتمین استان کشور شناخته می شود و تقریبا 7 برابر بزرگتر از کشور لبنان است این استان از شمال و شمال شرقی با استان کرمان و از مشرق با استان سیستان و بلوچستان و از شمال غربی و مغرب نیز با استانهای فارس و بوشهر همسایه و جنوب آن را آبهای نیلگون خلیخ فارس و دریای عمان به طول تقریبی 900 کیلومتر در بر گرفته است .

استان هرمزگان از نظر ویژگیهای آب و هوایی ، استان هرمزگان در نوار باریک ساحلی در عرض 30 کیلو متر از ساحل دریا به خشکی دارای اقلیم گرم و مرطوب است و در مناطق شمال و شمال شرقی آن بخصوص نواحی کوهستانی شهرستان حاجی آباد از آب و هوای نیمه معتدلی برخوردار است و سایر نواحی استان در محدوده آب و هوایی گرم و خشک قرار دارد .

بطور کلی استان هرمزگان تحت تاثیر آب و هوای بیابانی و نیمه بیابانی بوده و دارای تابستانهای طولانی و زمستانهای کوتاه و ملایم است و تنوع آب و هوایی در استان سبب شده است که در چهار فصل سال محصولات متنوعی در مناطق کشت و برداشت شود از میوه های سردسیری نظیر انار و انگور گرفته تا میوه های گرمسیری همچون پرتقال ، انبه و موز که در چهار فصل سال برداشت می شوند .

مهیاوه از ساده ترین نوع غذاهای محلی مردم هرمزگان تلقی می شود ، این غذای محلی معجونی است مرکب از یک نوع ماهی ریز به نام متوتا و کوبیده دانه خردل و گشنیز و اندکی هم پوست نارنج و نمک می باشد .

مهیاوه را مخففا مهوه می نامند و بیشتر در موقع صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد البته سوراغ نیز یکی دیگر از غذاهای محلی ساده در هرمزگان محسوب می شود که هنوز هم طرفدارانی دارد .

نوعی ماهی کوچک ، گلک نوعی خاک سرخ ، پوست نارنج و نمک از دیگر مواد تشکیل دهنده این نوع غذا هستند .

مهیاوه از ساده ترین نوع غذاهای محلی مردم هرمزگان تلقی می شود ، این غذای محلی معجونی است مرکب از یک نوع ماهی ریز به نام متوتا و کوبیده دانه خردل و گشنیز و اندکی هم پوست نارنج و نمک می باشد .

مهیاوه را مخففا مهوه می نامند و بیشتر در موقع صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد البته سوراغ نیز یکی دیگر از غذاهای محلی ساده در هرمزگان محسوب می شود که هنوز هم طرفدارانی دارد .

نوعی ماهی کوچک ، گلک نوعی خاک سرخ ، پوست نارنج و نمک از دیگر مواد تشکیل دهنده این نوع غذا هستند .

انتهای پیام/م

 single

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




تبلیغات
Untitled-1-Recovered123 Untitled-1-Recovered123
  b000000451212   Untitled-1-Recovered123 225278698se01         225278698se01  
مخترع جوان رودانی موفق به کسب عنوان نائب قهرمانی مخترعان جهان شد+تصویر برجام نتیجه بی توجهی مسئولان به هشدارهای رهبر انقلاب است/ آمریکا پاسخ عهد شکنی نسبت به مردم ایران خواهد گرفت اهدای اعضای بدن بیمار مرگ مغزی در حاجی آباد به هشت بیمار نیازمند برون سپاری، افزایش نظارت و کیفیت خدمات را به همراه دارد سومین نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی در کیش گشایش یافت تمدید قانون داماتو؛ نقض آشکار برجام است/ کمیته نظارت بر برجام محکم در برابرخلف وعده طرف مقابل بایستد آمریکا با نقض برجام بار دیگر دشمنی خود با ایران را اثبات کرد / استکبار بداند که برجام برای ما مقدس نیست/ وادادگی دولت با عزت انقلاب اسلامی سازگاری ندارد اگر برجام را نقض کنند آن را به آتش می کشیم/ تربیت دانشجوی انقلابی در دانشگاه ها یک ضرورت است افزایش ۲۰ درصدی سهم حمل و نقل ریلی/ رشد ۸۲ درصدی تخلیه و بارگیری کانتینری در هرمزگان شهدا مدافعان همیشگی انقلاب اسلامی ایران هستند/ حضور شهیدان گمنام در سواحل نیلگون خلیج فارس نشان دهنده ثبات و امنیت است