تبلیغات تولید ایرانیتبلیغات
کانال رسمی تلگرام شبکه اطلاع رسانی هرمز
سیاسی
کد خبر : 533894
تاریخ انتشار:دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۲| تعداد نظرات :بدون دیدگاه
پ
غذای بومی و محلی استان هرمزگان

گوبولی غذای اصیل بندرلنگه

شهر بندرلنگه با دارا بودن قدمت تاریخی دارای غذاهای محلی و سنتی قدیمی است که طرفداران بسیاری  را در اقصی نقاط کشور  به ویژه در استان هرمزگان دارا می باشد.غذاهای محلی بندرلنگه یکی از خوشمزه ترین غذاهای استان هرمزگان می باشد

گوبولی غذای اصیل بندرلنگه

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ استان هرمزگان از استان‌های جنوبی ایران با شهرهای زیبا است که در جوار خلیج همیشه فارس قرار دارد و همچنین با توجه به شرایط اقلیمی، تنوع بسیاری در غذاهای مختلف بخصوص غذاهای دریایی دارد.

استان هرمزگان به دلیل شرایط خاص آب و هوایی و خصوصیات اقلیمی که دارد، دارای غذاهای متنوع و خوش آب و رنگ است. بسیاری از ادویه‌های این منطقه هندی است و گاها تاثیر بسیاری از غذاهای هندی نیز داشته است. این استان زیبا با شهرهای دیدنی و مردمان خونگرمی که دارد با انواع و اقسام غذاهای خوش طعم و دریایی از میهمانان پذیرایی می کند.

شهرستان بندرلنگه سومین شهر استان هرمزگان محسوب می شود که دارای فرهنگ غنی و اصیل است

این شهر با دارا بودن قدمت تاریخی دارای غذاهای محلی و سنتی قدیمی است که طرفداران بسیاری  را در اقصی نقاط کشور  به ویژه در استان هرمزگان دارا می باشد.غذاهای محلی بندرلنگه یکی از خوشمزه ترین غذاهای استان هرمزگان می باشد.

طاهره بازیاری فعال در حوزه غذاهای محلی و سنتی شهرستان بندرلنگه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری هرمز  با اشاره به غذاهای بومی و محلی شهر بندرلنگه گفت: یکی از غذاهای اصیل و سنتی این شهر گوبولی است که در اعیاد و مناسبت های ملی و مذهبی در شهرستان پخت می شود و تاریخچه آن به بیش از یک قرن بر می گردد.

وی  چگونگی ورود این غذا به شهر گلابتون را اینطور بیان کرد: در قدیم و در سالهای بسیار دور زمانی که اولین گمرک بندرلنگه راه اندازی شد عرب های کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه کشور بحرین برای داد و ستد و حتی زندگی به بندرلنگه می آمدند و از اولین ساکنین این شهر محسوب میشدند این غذا رو پخت می کردند لذا به مرور زمان پخت این غذا توسط مردم عادی شهر رواج پیدا کرد و در حال حاضر از غذاهای پرطرفدار استان هرمزگان محسوب می شود و در شهرهای مانند خمیر،بندرعباس و قشم این غذا را درست میی کنند.

فعال حوزه غذای بومی و محلی شهرستان بندرلنگه افزود: گوبولی با گوشت گوساله، گوسفند و یا گوشت مرغ پخته می شود، استفاده از گوشت قرمز در این غذا در قدیم به دلیل شرایط اقتصادی مناسب بسیار رواج داشت  اما در حال حاضر با وجود محدودیت ها اقتصادی در کشور تمایل به استفاده از گوشت مرغ در این غذا در بین خانواده ها بیشتر است.

بازیاری با اشاره به مراحل پخت این غذا گفت: گوبولی از سه مرحله تشکیل می شود که مرحله اول برنج آن است که با آب مرغ و یا گوشت به صورت مجبوس پخته می شود مرحله دوم حشو و یا اجیل غذا است که با پیاز زیاد و نخود پخته شده و ادویه جات مخصوص این غذا درست میشود و مرحله سوم گوشت آن است که سرخ میشود.

وی تصریح کرد: از دیگر غذاهای شهر ملی گلابتون میتوان به ماهی تنوری و یا ماهی شکم پر،مجبوس (هواری) میگو، مرغ و گوشت، قلیه ماهی، قلیه میگو اشاره کرد.

 

بانوی اشپز بندرلنگه ای با یاد اوری شیرینی جات های اصیل و سنتی این شهر بیان کرد:شهرستان بندرلنگه دارای شیرینی جات ها مختلف است که در مراسمات سنتی و شادی مانند جشن های عروسی و..استفاده می شود، شکرلمه  به معنی شکر پودر شده یکی از این نوع شیرینی ها است که به دلیل استفاده از شکر زیاد به ان شکرلمه گفته می شود اما در گویش محلی به شکلمه معروف است که توسط قنادان بندرلنگه ای درست میشود.

بازیاری در ادامه از ترشی جات های پرطرفدار این شهر گفت و تصریح کرد: به دلیل اینکه گزر و پیاز در این شهر به نسبت دیگر سیفی جات ها توسط کشاورزان بیشتر کشت می شود ترشی گزر و پیاز از ترشی های سنتی این شهر به شمار می رود که طرفداران بسیاری را دارد و  با توجه به کارکرد صادراتی ان به کشور های حاشیه خلیج فارس صادر می شود.

وی در پایان با اشاره به حلواهای سنتی بندرلنگه خاطر نشان کرد:از حلواهای سنتی این شهر بندری میتوان به حلوای انگشت پیچ، جلاب و خم فروش را اشاره کرد.

حریسه از دیگر غذاهای سنتی شهرستان بندرلنگه محسوب می شود که بسیار شبیه حلیم است و با گندم و گوشت گوساله پخته میشود.

لینک کوتاه : http://www.hormoz.ir/?p=533894
این خبر را به اشتراک بگذارید
دیگر رسانه ها

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,084 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

یادداشت

گفتگو

اقتصادی