گرمای هوا عاملی بر تشدید بیماری تب کریمه کنگو در هرمزگان
+ پ -
گرمای هوا عاملی بر تشدید بیماری تب کریمه کنگو در هرمزگان

در این روز های گرم تابستان که استان هرمزگان به اوج شدت گرمای خود می رسد و به اصطلاح از این روزها به روزهای خرما پزون نام برده می شود، شیوع برخی بیماری های مشترک میان انسان و حیوانات افزایش می یابد؛ که یکی از این بیماری ها تب کریمه گنگو است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ استان هرمزگان در بحث دامداری به نسبت وسعت و جمعیت خود از درصد قابل توجهی برخوردار است که این مساله اهمیت رعایت بهداشت و مواردی که از بروز بیماری های دامی که قابل انتقال به انسان نیز هست را افزایش می دهد. گرمای بیش از حد هرمزگان باعث شده که بیماری های ویروسی به علت گرمای فراوان شدت یابد. بیماری که این اواخر نامی از آن آمده است نوعی بیماری است که از طریق گوشت انتقال پیدا می کند، این بیماری تب کریمه کنگو نام دارد.

 

 

تب کریمه گنگو یا CCHF بیماری است که بر سیستم خونی بدن وابتدا روی خون تأثیر می گذارد و ویروسی می باشد، این بیماری بیشتر در مناطقی است که دامداری در آنجا رواج دارد. گزیده شدن توسط کنه آلوده به ویروس تب کریمه کنگو یا تماس با خون، ترشحات خونی و خونابه حیوان آلوده از راه‌های انتقال این بیماری هستند.

 

 

در برخورد با این نوع تب، بیماران مبتلا به این بیماری حتماً باید بیمار را ایزوله کرد و بلافاصله  درمان بیمار را آغاز کرد،  زیرا درمان این بیماری باعث می شود از انتشار ویروس جلوگیری و تشدید نشود.

 

 

بعد از چند روز، خونریزی از دهان، بینی و دستگاه گوارشی بیمار شروع می شود. بیمار به مرحله خونریزی این بیماری که می رسد دیگر نمی شود کاری برایش انجام داد. در این مرحله بیمار وارد شوک شده و از بین می رود.  بروز نشانه های این بیماری ناگهانی است. طول دوره نهفتگی بستگی به نوع ابتلا به ویروس دارد.

 

 

پس از مبتلا شدن به علت گزش کنه، دوره نهفتگی معمولا یک تا سه روز و حداکثر ۹روز است. علائم این تب، درد عضلانی، سرگیجه، درد گردن و سفتی، درد پشت، سر درد، چشم درد و ترس از نور (حساسیت به نور) هستند و ممکن است تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم و گلو درد در ابتدا وجود داشته باشد , نوسانات خلقی شدید و احساس گیجی نشانه های بعدی هستند.
عامل اصلی انتقال تب کریمه کنگو کنه ها هستند که از دام ها انتشار می یابند. در فصل سرما به دلیل کاهش کنه ها از میزان بیماری کاسته می شود اما ریشه کن نمی شود اما متاسفانه در فصل تابستان شیوع بیشتری پیدا می کند. در فصول گرم سال یعنی ازمیانه  بهار تا اواسط پاییز که بیشترین احتمال حضور کنه های ناقل در طبیعت وجود دارد، پرخطر ترین زمان سال برای ابتلا به CCHF می باشد.

 

 

یکی از توصیه های پزشکی برای مردم در خصوص این بیماری  از شیر پاستوریزه استفاده کنند، به این علت که با توجه به وضعیت کشور از نظر بیماری‌هایی مانند سل و بروسلوز، پاستوریزاسیون شیر می‌تواند به عنوان اولین آیتم در مبارزه با این بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد؛ بنابراین مردم باید به سمت مصرف شیر پاستوریزه سوق پیدا کنند و تحت هیچ عنوانی از محصولاتی همچون شیر فله‌ای، ارگانیک، سنتی، غیرپاستوریزه و … استفاده نکنند.

 

 

آنچه در درمان موثر بیماری نقش اساسی دارد، آغاز سریع درمان‌های ضد ویروسی برای فرد مشکوک به بیماری و جداسازی وی از دیگر افراد در محیط استریل است. معمولا تا روز چهارم علائم غیرخونریزی مانند تب، سردرد، احساس سرما، خستگی، درد عضلانی، پرخونی صورت، پرخونی ملتحمه چشم، استفراغ و دردهای بالای معده است.

 

 

تماس مستقیم با دام آلوده و ترشحات آن ، تماس مستقیم با انسان آلوده و ترشحات آن ، تماس با کنه های گزنده ناقل ویروس بیماری ، تماس با فراورده های خام حاصل از دام آلوده با تاکید بر گوشت قرمز، از عمده راه های انتقال بیماری به انسان است .

 

 

دامپزشکی استان هرمزگان با انجام ماموریت هایی که به روستا ها و مراکز دامی در استان هرمزگان دارد سعی در کنترل بیماری های دامی دارد که تا حدود زیادی هم به موفقیت دست یافته اند و در برخی موارد که بیماری توانسته بر دام ها غلبه کند بحث عدم رعایت خود دامداران و ناآگاهی آنها در بحث اداره مجموعه خود می باشد.

 

 

در پایان امید است با همکاری هر بیشتر مجموعه های دامداری و نهاد های مرتبط شاهد ریشه کن شدن تمام بیماری های مهلک در زمینه دام باشد.

 

 

انتهای پیام/

fff
دیدگاه ها

لطفا پیش از ثبت دیدگاه قوانین زیر را مطالع بفرمایید.

  • دیدگاه خود را مرتبط با همین خبر بنویسید.
  • از توهین بر اشخاص و ادیان پرهیز کنید.
  • تکمیل تمامی فیلدها الزامی می باشد.
  • دیدگاه شما پس از بررسی و تائید نمایش داده خواهد شد.

fff fff


شبکه اجتماعی سلام نشر خبر اول خبر fff