تبلیغات تولید ایرانی تبلیغات تبلیغات
کانال رسمی تلگرام شبکه اطلاع رسانی هرمز

سیاسی
کد خبر : 497485
تاریخ انتشار:سه شنبه ۰۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۶| تعداد نظرات :بدون دیدگاه
پ

کـُنار، محصولی مغفول در جنوب کشور/ سهم هرمزگان از صنایع تبدیلی سدر صفر است

کـُنار، محصولی پربرکت و مغفول در جنوب کشور است که سهم هرمزگان همچون بسیاری از زمینه های کشاورزی از صنایع تبدیلی “سدر” صفر است.

کـُنار، محصولی مغفول در جنوب کشور/ سهم هرمزگان از صنایع تبدیلی سدر صفر است

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛محصول گرمسیری “کنار” یا سدر گونه ای منحصر بفرد از گیاهان دارویی  و سرشار از و خواص درمانی است که با نام های منبل داوود، سنجد گرجی، نیم، ضال، ببر و شجره النبق شناخته می شود و طعم خوش آن با هر ذائقه ای سازگار دارد.

سابقه این گیاه در ایران به چندین هزار سال پیش بر می گردد و استان هرمزگان از زیستگاه های این گونه بشمار می رود؛درخت کنار به دو صورت وحشی و اصلاح شده در هرمزگان وجود دارد که با برگ‌های کوچک بادامی شکل و ساقه های خاردار پوشیده شده میوه کنار نیز تخم مرغی شکل به رنگ های زرد و قرمز و با طعمه ترش و شیرین یافت می شود.

برگ و گل سدر خواص درمانی بیماری های داخلی، ضد میکروب و ضد قارچ است و برای درمان سرماخوردگی و تقویت اعصاب و معالجه زخم موثر است همچنین شستشوی بدن با سدر سبب تقویت پوست بدن و پیاز مو شده و از ریزش موها جلوگیری و از صمغ این درخت برای رفع شوره موی سر و خارش و از چوب کنار برای ساخت ابزار آلات کشاورزی ، صنایع دستی و زغال استفاده می شود.

میوه کنار مغذی و سرشار از ویتامین C، ویتامین B ،E و محتوی کلسیم، فسفر و آهن می باشد و ارزش غذایی‌میوه کنار به مراتب از سیب و پرتقال نیز بیشتر است فصل برداشت این میوه در ماههای دی و بهمن است که با شروع اردیبهشت پایان می یابد.

میوه کنار اثری اشتها آور دارد و  از آن برای تهیه ترشی، مربا و ژله هم استفاده می شود که در استان هرمزگان بصورت تازه خوری در بازارهای استان عرضه می شود.

ارقام هیربد(نوع کشیده ) و کریکت بال (نوع گرد کوچک ) از مهمترین ارقام کنار کشت شده در هرمزگان بشمار می روند که حدود یک هزار هکتار از اراضی هرمزگان به کشت کنار اختصاص دارد و شهرستان میناب بیشترین تولید کننده ، رودان بیشترین سطح زیرکشت کنار را شامل می شود که به صورت کلی میناب، رودان و حاجی آباد مهم ترین مراکز برداشت کنار می باشند.

کنار برداشت شده در هرمزگان به استانهای تهران ، اصفهان ، آذربایجان غربی و شمال کشور فرستاده می شود که معمولا به صورت تازه مصرف می شود.

کمپوت کنار ، پودر کنار خشک ، مربای کنار ، ترشی و ژله از فرآورده های این محصول به شمار می رود که در استان هرمزگان با وجود ظرفیت های بکر تولید هیچ گونه زیرساخت و واحد فراوری وجود ندارد این در حالی است که تاسیس چنین مراکز تاثیر بسزایی در اشتغالزایی، کسب درآمد و تولید صنایع نو می کند.

با وجود مصارف دارویی و طعم منحصر به فردش  به یکی از میوه های اقتصادی و محبوب در دنیا تبدیل شده که سال گذشته کنارتولیدی کشورمان به کشورهای آسیای میانه صادر شد اما در هرمزگان به عنوان خاستگاه کنار تنها به صورت تازه خوری در بازار عرضه می شود.

انتظار می رود با توجه بیشتر به این میوه و ظرفیت های مغفول هرمزگان در ایجاد صنایع تبدیلی شاهد تولید محصولی بازار پسند و جهانی باشیم.

 

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : http://www.hormoz.ir/?p=497485
این خبر را به اشتراک بگذارید
دیگر رسانه ها

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

6,251 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

یادداشت

گفتگو

بین الملل