کاشت ۲۵ هزار نهال حرا درسواحل قشم
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قشم از کاشت ۲۵ اصله نهال مانگرو (گونه حرا) در سواحل شمالی جزیره قشم خبر داد . اکبرمحمودی زاده رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قشم در گفتگو با خبرنگارقشم آزاد ؛ گفت : در راستای مدیریت پایدار جنگل های مانگرو و با هدف حفظ و توسعه این جنگل […]
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قشم از کاشت ۲۵ اصله نهال مانگرو (گونه حرا) در سواحل شمالی جزیره قشم خبر داد .
اکبرمحمودی زاده رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قشم در گفتگو با خبرنگارقشم آزاد ؛ گفت : در راستای مدیریت پایدار جنگل های مانگرو و با هدف حفظ و توسعه این جنگل های ؛ هر سال اداره منابع طبیعی شهرستان قشم با همکاری و مساعدت اداره کل منابع طبیعی استان هرمزگان اقدام به تولید نهال حرا می کند .
وی افزود: ۲۵ هزاراصله نهال تولید شده است که این تولید در سه مرحله ی جمع آوری بذر ؛ کشت و آماده سازی ؛ پرورش در خزانه به به مرحله کاشت می رسد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قشم افزود : این پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۵۰ میلیون ریال در حال اجرا است .
وی جزیره قشم را بهترین مکان برای رویش درخت مانکرو دانست و افزود: درحال حاضر در دو منطقه ساحل شمالی روستای پی پشت و سواحل شمالی روستای گوری درخت مانکرو کاشت می شود که این تعداد ۲۵ هزار نهال در مساحتی بالغ بر ۲۲ هکتار از سواحل شمالی جزیره را پوشش خواهد داد .
محمودی زاده به عوامل تهدید کنند جنگل های حرا اشاره کرد و افزود: قاچاق سوخت به ویژه گازوئیل در آب های جزیره قشم و استفاده بی رویه از شاخه های درخت مانکرو برای علوفه دام ها از تهدیدات نابودی جنگلهای حرا دانست .
به گفته وی در صورتی که این سوختها به دور از جنگلهای حرا نیز تخلیه شوند از طریق جریان باد و آب به سوی جنگلهای حرا آورده میشوند و یا به صورت لکههای نفتی موجب آسیب محیط زیست دریایی میشوند .
این مسول بیان داشت :درختان حرا در ایران دارای دو گونه “حرا” و “چندل” است که مکان امنی برای زادآوری و پناهگاه مناسبی برای نوزادان ماهیان، میگوها و پرندگان است، اگر این جنگلها از بین بروند حیات این موجودات نیز با خطر مواجه خواهد شد.
وی وی در پایان تصریح کرد:کاشت درخت های مانکرو در اشتغال زایی فصلی نقش داشته است و برای جوانان این منطقه زمینه ای برای اشتغال فراهم کرده است .
عکاس محمدذاکری