چراغ سبز اوکراین به آمریکا چیزی جز شکست در بر نداشت/ دنیای امروز؛ دنیای فناوری هوشمند است
پروفسور کامرانی با بیان اینکه چراغ سبز اوکراین به آمریکا چیزی جز شکست در بر نداشت،گفت: جنگ روسیه با اوکراین، برای کشورهای منطقه و جهان درس عبرتی است که نمیتوان به ناتو و آمریکا دلگرم بود.
پروفسور احسان کامرانی کارشناس حقوق بین الملل در گفتگو با خبرنگار هرمز با اشاره به فلسفه جنگ روسیه و اوکراین اظهار کرد: در ابتدا با ریشه یابی چرایی رخ دادن این جنگ درمی یابیم که ریشه های آن به دخالت های نابجای ناتو و کشورهای غربی در مسایل این کشور و شرق اروپا برمی گردد.
وی افزود: متاسفانه کشور اوکراین به زعم خود چنین تصور می کرد که آمریکا و کشورهای غربی به معنای واقعی، پشتیبان او هستند، حتی به جایی رسید که در سال ۱۹۹۴ در معاهده بوداپست، تمام سلاح های هسته ای و اتمی خود را از بین برد و با این اقدام ، عملا چراغ سبز به غرب نشان داد چرا که فکر می کرد با ازبین بردن این سلاح ها، کشورهای غربی و در رأس آنها ، آمریکا از آن در مقابل روسیه و کشورهای دیگر پشتیبانی می کنند.
کارشناس حقوق بین الملل ادامه داد: جنگ روسیه با اوکراین، هم برای کشورهای منطقه و هم برای جهان درس عبرتی است که نمیتوان به ناتو و آمریکا دلگرم بود، متأسفانه شاهدیم که در این واقعه نیز همچون دیگر وقایع ازقبیل لیبی، تونس و کشورهای دیگر، آمریکا پشت دولت ها را خالی کرده و در بزنگاه ها، هیچ حمایتی نخواهد کرد.
پروفسور کامرانی با تأکید بر اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران در جنگ روسیه و اوکراین، مبتنی بر این است که هیچ وقت از جنگ حمایت نخواهیم کرد چرا که راه حل هیچ مسئلهای، جنگ و خونریزی و کشتاری که در دنیای امروز رخ داده، نیست و این بر اساس شریعت اسلام و دستور دین ما است، اما با مشاهده این گونه مسائل، چنین استنباط می شود که طرفین جنگ می بایست خویشتنداری کنند و روسیه نیز با توجه به اینکه انسان های بیگناه وجود دارند و حفظ جان آنان مهم است باید در این مسأله، خویشتنداری کند.
وی ابراز داشت: ناتو و آمریکا بیشتر به دنبال تحریم روسیه هستند و به نظرم این کار هم باعث میشود که روسیه را بیشتر تحریک و عصبانی کند تا انتقام سخت تری را از اوکراین بگیرد، چنین به نظر می رسد که درصورت عدم دخالت ناتو، آمریکا و کشورهای غربی در چنین شرایط حساس جنگ کنونی، به نفع اوکراین خواهد بود.
کارشناس حقوق بین الملل بیان داشت: روسیه هم در این سالهای اخیر، مورد تحریم بوده و تحریمهای شدیدی هم داشته است اما با توجه به وضعیت اقتصادی روسیه و شرایط خود بازار غرب نیاز به گاز و نیاز های غرب و روسیه به نظر می رسد که تحریمها آن چنان که باید ، کارساز نخواهد بود. ولی غرب، روسیه را تهدید کرده که نه به صورت ورود به جنگ، بلکه از طریق شبکههای هوشمند و سایبرو بسیاری از مراکز حساس روسیه را از کار خواهد انداخت.
کامرانی اذعان داشت: دنیای امروز دنیای فناوری و حکمرانی هوشمند (Smart Governance)است و ما هم بایستی با توجه به اتفاقات اخیر در جنگ روسیه و اوکراین، با عنایت به اینکه آمریکا و غرب قصد دارند از طریق جنگ هوشمند و نه به صورت جنگ فیزیکی و جغرافیایی بلکه از طریق سامانه های سایبری، به روسیه حمله کنند و این هشدار به کشورهای دیگر است که زیرساخت های خود را در حوزه حکمرانی هوشمند تقویت کنند و ما نیز باید در مسائل سایبری و جنگ نرم، تا آنجایی که میتوانیم خود را تقویت کنیم چراکه جمهوری اسلامی، دشمنانی مثل آمریکا و اسرائیل در منطقه دارد.
وی معتقد است که جنگ در روزهای آتی، تمام خواهد شد و روسیه نیز با توجه به اینکه زیرساختهای نظامی و شاید اقتصادی اوکراین را تخریب کرده است از این کشور خارج خواهد شد ولی در این بین ، درسهای زیادی را برای مردم جهان و منطقه به جا گذاشت. نخست اینکه نباید به غرب و هژمون فروریخته آمریکا متکی بود. آمریکا ، آن قدرت سالهای پس از جنگ جهانی را ندارد و عملا شاهدیم که افول شدیدی در قدرت دیپلماسی ،اقتصادی و نظامی آمریکا رخ داده است.
این کارشناس حقوق بین الملل ادامه داد: مسئله مهم دیگراین است که بایستی ما به نیروهای داخلی، امکانات و زیرساختها، تکنولوژی و فناوری های داخلی خودمان متکی باشیم و خودمان را به سیستم های هوشمند و سایبری و حکمرانی هوشمندانه که یک حوزه بسیار مهمی در ابعاددیپلماسی ،امنیتی ،نظامی و دفاعی است مجهز باشیم.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰