پیش بینی افزایش 20 درصدی برداشت «طلای سرخ» از مزارع بشاگرد
+ پ -
پیش بینی افزایش ۲۰ درصدی برداشت «طلای سرخ» از مزارع بشاگرد

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان بشاگرد گفت: پیش بینی می شود در سال جاری بیش از ۸۰۰ تن برداشت سیر سرخ در سطح زمین های تحت کشت این منطقه داشته باشیم که نسبت به سال گذشته حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ به نقل از بشاگرد نیوز، کشاورزی و دامداری اصلی ترین شغل مردم روستا ها است که بشاگرد هم از این قاعد مستثنی نیست.

بشاگرد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی ارگانیک می باشد اما بنا به دلایلی نتوانسته دربین بازار های فروش کشور و جهان آن گونه که شایسته است حضور یابد.

سیر قرمز رنگ بشاگرد، طلای سرخ این منطقه است که از سالیان طولانی در این شهرستان کشت می شود و طرفداران زیادی دارد اما میزان تولید محدود  باعث کاهش بهره وری از این محصول ارزشمند شده است.

زمانه تغییر کرده و راه و روش های کهنه جای خود را به ایده های مدرن و تکنولوژی داده است.

مقاومت کشاورزان بشاگردای در مقابل تغییرات و هم سو نشدن با علم روز دنیا باعث شده منابع آبی روز به روز  بیشتر هدر رود و کشت به میزان قابل توجهی پایین آید.

عدم تعامل کشاورزان با سازمان های فنی و دانش بنیان، بیگانگی با علم فروش و کنترل بازار از دیگر دلایل بهروه وری پایین کشاورزان است.

این در حالی است که زمین های زراعی  بابرکت بشاگرد به صورت بلا استفاده به حال خود رها شده اند و کسی رغبتی برای احیاء دوباره آن ها ندارد.

ابراهیم علیزاده کشاورز بشاگردی در خصوص وضعیت کشاورزی شهرستان، اظهار کرد: محصولات کشت شده در این منطقه با توجه بافت خاک و کود مناسب طبیعی  کاملا ارگانیک هستند و طرفداران زیادی دارد.

این کشاورز بشاگردی افزود: خرما، سیب درختی، لیمو، انار،پیاز، انواع سبزی ها و سیر از مهمترین محصولات تولیدی در بشاگرد است که طعم متفاوتی با سایر مناطق دارد.

علیزاده با بیان اینکه سیر یکی از مهمترین تولیدات کشاورزان این شهرستان است، گفت : خرما و به ویژه سیر بشاگرد دوست داران زیادی دارند و به دلیل مرغوبیت بالا به شهرها و کشور های اطراف  جهت فروش فرستاده می شوند.

وی ادامه داد: در سال های گذشته به دلیل وجود منابع آبی فراوان کشاورزی در این شهرستان رونق بسیاری داشت اما اکنون اکثر زمین هایمان به صورت بلا استفاده رها شده اند و فقط به اندازه مصرف شخصی یا فروش به دوست و آشنا تولید داریم.

این کشاورز بشاگردی در خصوص دلیل ارگانیک بودن سیر این شهرستان، بیان کرد: کود حیوانی که از دام های خود کشاورزان جمع آوری شده و عدم استفاده از هیچ گونه افزودنی شیمیایی یکی از مهمترین دلایل کیفیت بالای این محصول در شهرستان است.

علیزاده با اشاره به مشکلات کشاورزان در این منطقه، تصریح کرد: نبود جاده ارتباطی مناسب تا مزارع و فاصله چند کیلومتری و غیر هموار که فقط چهار پایان می توانند از آن عبور کنند کار را برای انتقال کود و رفت و آمد دشوار کرده است.

وی ادامه داد: آب مورد نیاز از چشمه هایی که از دل کوه سرچشمه می گیرد به روش سنتی مهار و با احداث جوی  و لوله کشی به سمت زمین ها هدایت می شود که به دلیل خشکسالی ۴ الی ۵ روز در میان نوبت به هرکشاورز می رسد.

این شهروند بشاگردی خاطر نشان کرد: کشاورزی شغل پدری ما است  و زمین های بکر این شهرستان ظرفیت تولید سیر به میزان بالا را دارد که با حمایت سرمایه گزاران و مسئولان می توانیم طلای سرخ بشاگرد را به دنیا معرفی کنیم.

از دلایل افزایش تولید سیر در سال جاری بذر مرغوب است

احمدی رئیس جهاد کشاورزی بشاگرد هم در این رابطه با اشاره به خصوصیات سیر این شهرستان، اظهار کرد: دانه های درشت، برگ های بلند و کشیده، رنگ سرخ ، بو و طعم خاص سیر بشاگرد باعث تمایز محصول این منطقه با سایر نقاط کشور شده که طرفدارن زیادی را برای خود جذب کرده است.

رئیس جهاد کشاورزی بشاگرد افزود: زمان کشت سیر از مهر ماه تا پایان آبان و برداشت آن از فرودین تا اواخر اردیبهشت ماه است.

احمدی با بیان اینکه در هر هکتار زمین زیر کشت به طور متوسط ۷ تن سیر تولید می شود، گفت: پیش بینی می شود در سال جاری بیش از ۸۰۰ تن برداشت سیر در سطح زمین های تحت کشت بشاگرد داشته باشیم که نسبت به سال گذشته حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به مرغوبیت بذر سیر بشاگرد، ادامه داد: یکی از دلایل افزایش تولید سیر در سال جاری بذر مرغوبی است که توسط خود کشاورزان از کشت سال گذشته ذخیره می کنند.

رئیس جهاد کشاورزی بشاگرد اظهار کرد: در سال گذشته به صورت آزمایشی بذر سیر را از چند شهر ایران که وضعیت مناسبی در تولید این محصول دارند در بشاگرد کشت کردیم که محصول به دست آمده کیفیت بسیار پایین تری نسیت به سیر این شهرستان داشته است.

احمدی با برشمردن کم آبی به عنوان اصلی ترین مشکل کشاورزان این منطقه، گفت: بیشترین مراجعه کشاورزان به سازمان به دلیل خشک شدن چشمه ها و نبود سفره های آب زیر زمینی بر اثر کمبود بارندگی ها و خشکسالی ها است.

وی ادامه داد: مسیر طولانی و نامساعد بین روستا و زمین های کشاورزی روستائیان که در زبان محلی به آن «شهر» می گویند، قرار گرفتن باغات در بین کوه ها، عدم امکان احداث جاده  و نداشتن صرفه اقتصادی برای اختصاص بودجه های کلان  دیگر مشکلات کشاورزان این منطقه است.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان بشاگرد با نارضایتی از همکاری کشاورزان با این سازمان، بیان کرد: استفاده از روش های کشت سنتی، بهره وری پایین، عدم تعامل با خریداران و آشنا نبودن با علم فروش و کنترل بازار از جمله دلایلی است که باعث کاهش تولید سیر در این منطقه و بی میلی سرمایه گزاران نسبت به این منطقه شده  است.

احمدی با بیان اینکه یکی از بهترین راه های معرفی محصول سیر بشاگرد به دنیا نمایشگاه های بین مللی است، افزود: با وجود معرفی بیش از ۲۰ نمایشگاه عرضه محصولات توسط سازمان صنعت  معدن و جهاد کشاورزی شهرستان اما استقبالی از این مراکز مهم فروش نشده است.

وی اظهار کرد: سیر این منطقه به دلیل مرغوبیت با قیمتی حدود دو برابر سایر نقاط کشور به فروش می رسد و برخی از سودجویان، سیر بی کیفیت شهرهای دیگر را به نام بشاگرد با قیمتی بالا عرضه می کنند که این نشان از بازار فروش مناسب این محصول ارگانیک در بازار های داخلی و خارجی دارد.

رئیس جهاد کشاورزی بشاگرد ضمن دعوت از سرمایه گزاران جهت تمرکز در این بخش ،گفت: این سازمان در جهت حمایت و توسعه کشت در این منطقه با دادن تسهیلات، مشاوره های فنی، اعطای وام و معرفی به بازار های فروش سعی در بهبود وضعیت کشاورزان و سوق دادن مردم به سمت احیاء مزارع دارد.

احمدی خاطر نشان کرد: بیش از ۵۰۰۰ خانواده بشاگردی با وجود داشتن ظرفیت های بکر درآمدی تحت پوشش نهاد های حمایتی هستند که  زیبنده مردم این منطقه نیست و امید واریم با تعامل بیشتر بین سازمان و کشاورزان بتوانیم آمار بیکاری را کاهش و خودکفایی را افزایش دهیم.

انتهای پیام/ح

fff
دیدگاه ها

لطفا پیش از ثبت دیدگاه قوانین زیر را مطالع بفرمایید.

  • دیدگاه خود را مرتبط با همین خبر بنویسید.
  • از توهین بر اشخاص و ادیان پرهیز کنید.
  • تکمیل تمامی فیلدها الزامی می باشد.
  • دیدگاه شما پس از بررسی و تائید نمایش داده خواهد شد.

fff fff


شبکه اجتماعی سلام نشر خبر اول خبر fff