پیام تبریک شیخ حسین بازماندگان امام جمعه اهل سنت بندرپل به مناسبت ولادت امام حسن عسکری(ع)
امام حسن عسکری (علیهالسلام) بنابر قولی در هشتم و بنابر قول دیگر ی در دهم ماه ربیع الثانی سال دویست و سی و دو هجری قمری در شهر مدینه متولد شد. آن حضرت در هشتم ربیع الاول سال دویست و شصت هجری به اجداد پاکش پیوست و پیکر پاکش در منزل آن حضرت در سامراء به خاک سپرده شد. امام حسن عسکری (علیهالسلام) نه تنها در نگاه شیعیان جهان بلکه در اندیشه علمای اهل سنّت از جایگاه والا و با عظمتی برخوردار است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛شیخ حسین بازماندگان امام جمعه اهل سنت بندرپل ضمن تبریک ولادت با سعادت امام حسن عسکری علیه السلام گفت :
امام حسن عسکری (علیهالسلام) بنابر قولی در هشتم و بنابر قول دیگر ی در دهم ماه ربیع الثانی سال دویست و سی و دو هجری قمری در شهر مدینه متولد شد. آن حضرت در هشتم ربیع الاول سال دویست و شصت هجری به اجداد پاکش پیوست و پیکر پاکش در منزل آن حضرت در سامراء به خاک سپرده شد. امام حسن عسکری (علیهالسلام) نه تنها در نگاه شیعیان جهان بلکه در اندیشه علمای اهل سنّت از جایگاه والا و با عظمتی برخوردار است.
شاهد ادعای اینجانب در جایگاه والای آن امام همام سخنان اندیشمندان و بزرگان اهل سنت است که نظر شما عزیزان را به آن جلب می نمایم :
سبط ابن الجوزی (متوفای ۶۵۴ هـ)
سبط بن جوزی حنفی مورخ و اندیشمند اهل سنت، پیرامون آن حضرت نگاشته است:
هو الحسن بن علی بن محمد بن علی بن موسی الرضا بن جعفر بن محمد بن علی بن الحسین بن علی بن ابی طالب… وکان عالماً ثقه.[۳]
الحسن بن علی بن محمد بن علی بن موسی الرضا بن جعفر بن محمد بن علی بن الحسین بن علی بن ابی طالب فردی عالم و مورد اعتماد بود.
ابن صباغ (متوفای ۸۵۵ هـ)
ابن صباغ مالکی نیز از امام حسن عسکری (علیهالسلام) چنین یاد می کند:
ابومحمد حسن بن علی عسکری امام پس از ابوالحسن علی الهادی فرزندش ابومحمد حسن به علی (علیهالسلام) بود برای این که اوصاف و خصال برتری و فضیلت در او گرد آمده بود و در آنچه لازمهی منصب امامت و مقتضی زمامداری است از علم و زهد کمال عقل و خرد و عصمت و شجاعت، کرم و بزرگواری و بسیاری از اعمالی که انسان را به خدا نزدیک میکند، بر همه پیشی گرفته بود و نیز طبق نص صریح پدر بزرگوارش دربارهی امامت او اشاراتی که آن حضرت دربارهی خلافت و جانشینی او فرموده بود.
فضل الله بن روزبهان (متوفای ۹۲۷ هـ)
فضل بن روزبهان خنجی از علمای شافعی، در شرح صلوات امام حسن عسکری سلام الله علیه می نویسد :
بار خدایا درود و صلوات فرست بر امام یازدهم، مقتدای مرضی الخصال و برگزیدهی صاحب وفا، پیروی کننده در عبادت به آثار حضرت نبی صلی الله علیه و آله و حضرت ولی (علی مرتضی) تسخیر کنندهی لشکر ملائکه با عزم قوی. او نور روشن و ظاهر است و دارای قدر و مرتبت بلند و بزرگی و عزت در غایت بها و جلال است و آن حضرت صاحب میراث امامت از وصی است. و او پدر حجت برگزیده و فرزند پیغمبر پاکیزه است و کنیت او حضرت «ابومحمد» و لقبش عسکری است و وفات کننده در جوانی و مدفون در نزد پدر خود در شهر سامرا.
ابن حجر هیثمی (متوفای ۹۷۳ هـ) درکتاب الصواعق محرقه می نویسد:
ابومحمد حسن خالص… بین او و بهلول جریانی بدین ترتیب اتفاق افتاد که بهلول در حالی که امام هنوز کودک خردسالی بود او را دید که بچهها بازی میکردند و او گریه میکرد. بهلول خیال کرد او حسرت اسباب بازی هایی را که کودکان دیگر دارند، میخورد. گفت: برای تو هم از همان اسباب بازی که آنها دارند، میخرم. ابومحمد حسن (علیهالسلام) فرمود: ای کم عقل! ما برای بازی کردن آفریده نشدهایم.
بهلول گفت: پس برای چه آفریده شدهایم؟ فرمود: برای علم و عبادت. بهلول گفت: این مطلب را تو از کجا میگوئی؟ فرمود: از قول خداوند متعال: (أفحسبتم أنما خلقناکم عبثا و انکم إلینا لا ترجعون) سپس خواست او را موعظه کند او هم با چند بیت وی را موعظه کرد و اینجا بود که امام حسن عسکری غش کرد و مدهوش به زمین افتاد چون به هوش آمد، بهلول خواست به او دلداری بدهد، گفت: ای آیات دربارهی تو نازل نشده تو هنوز کودکی و گناهی از تو سر نزده است. امام روی برگرداند و فرمود: ای بهلول چه میگوئی؟ من مادرم را دیدم هر موقع میخواهد هیزم های بزرگ را بسوزاند از هیزم های ریز و کوچک استفاده میکند و من از این میترسم که آتش گیره جهنم باشم.
حضرمی (متوفی ۱۰۴۷ هـ)
احمدبن فضل بن محمد باکثیر حضرمى شافعى درباره فضائل حضرت چنین می نویسد: ابومحمد الحسن الخالص بن على العسکرى، کان عظیم الشان جلیل المقدار… و وقع له مع المعتمد لمّا حبسه کرامه ظاهره مشهوره.
ابومحمد حسن خالص فرزند على عسکرى، او مردى عظیم الشان و جلیل القدر بود. و هنگامى که معتمد او را حبس کرد از او کرامتى ظاهر و مشهور صادر گشت.
شیخ حسین بازماندگان گفت:
برهمه ی داعیان دین لازم و واجب است که از فضایل و جایگاه والای اهل بیت علیهم السلام مردم و مخصوصا جوانان را باخبر بسازند.