تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات
کانال رسمی تلگرام شبکه اطلاع رسانی هرمز
کد خبر : 295156
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۸| تعداد نظرات :بدون دیدگاه
پ

نیم نگاهی به غذاهای سنتی هرمزگان

استان هرمزگان به دلیل اینکه نزدیک به دریاست و بندرعباس یک شهر ساحلی است ، اکثر غذاهای استان هرمزگان دریایی می باشد که خاص خود استان است و در اینجا می خواهیم بخشی از غذاهای سنتی و محلی استان هرمزگان را به شما معرفی می کنیم.

نیم نگاهی به غذاهای سنتی هرمزگان

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز، استان هرمزگان به دلیل اینکه نزدیک به دریاست و بندرعباس یک شهر ساحلی می باشد، اکثر غذاهای استان هرمزگان دریایی می باشد که خاص خود استان هست. در اینجا می خواهیم نگاهی به غذاهای سنتی و محلی استان هرمزگان بیاندازیم.

 

مهیاوه :غذای مخصوص مردم جنوب ایران است. مهیاوه یک نوع غذای آبکی تیره رنگ و شور و تند است که آن را از یک نوع ماهی ریز به نام موتو، متو یا حشینه ( مومغ ، ساردین ) درست می کنند و با نان یا همراه غذاهای دیگر به مصرف می رسانند و بسیار مقوی و اشتها آور است .

 

11084761_1555724051359593_1722243862_n

سوراغ: در بندرعباس مخلوط ماهی مومغ (حشینه ) و آب نمک و گل سرخ و پوست نارنج را برای اینکه خوشبو شود در حلب می ریزند و ان را سوراخ یا سوراغ می نامند پس از آماده شدن آن آب سوراغ را برداشته و روی نان می مالند و به اصطلاح، نان سوراغ روغنی می خورند.

0.874047001305838546_taknaz_ir

بلالیت هم غذای محلی بندرعباس و بوشهر است.

08242011012458Balalit

عَنکاس (ماهی مرکب) یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است.

عنکاس-1

پلو ماهی، چلو میگو، ماهی سرخ کرده و قلیه ماهی و …

کلموک نوعی ماهی است؛ البته بهتر است بگوییم نوعی میگو ـ ماهی است چون ظاهر و ابعادش خیلی شبیه میگوست و گوشتی سفید دارد که آن را فیله کرده و با ادویه‌های خوشمزه و به صورت تنوری یا بخارپز طبخ می‌کنند و در قالب یک ساندویچ خوشمزه و متفاوت طعمش تا مدت‌ها زیر زبانتان می‌ماند.‌

البته بومی‌های بندرعباس و بانوان خانه‌دار این شهر با کلموک غذاهای خوشمزه دیگری هم درست می‌کنند؛ مانند خوراک کلموک که همراه با پیاز سرخ شده، فلفل دلمه‌ای، نخود سبز و رب گوجه در روغن سرخ می‌کنند و می‌خورند و ساندویچ کلموک هم سرو می شود.

11374627_1648615598702947_1429692549_n

یکی دیگر از غذاهای معروف و خوشمزه جنوب کشور، قلیه است حالا چه با ماهی و چه با میگوست .در بندرعباس هم می‌توان یک قلیه ماهی فوق‌العاده خوشمزه را امتحان کرد. یکی از غذاهای ، قلیه ماهی است که ممکن است به روشهای مختلفی طبخ گردد.

635567034089687603

هواری ماهی ( پلو ماهی )
در این نوع غذا می توان از انواع ماهی ها استفاده کرد ولی بیشتر از ماهی هوور استفاده می شود .

هواری-ماهی2

ماهی شوری
برای تهیه ماهی شوری ماهی هوور را استفاده می کنند.

206553_1587144893404_7546231_n

کتلت ماهی
برای تهیه این غذا از ماهی مومغ استفاده می کنند.

index

 

 

انتهای پیام/ی

لینک کوتاه : http://www.hormoz.ir/?p=295156
این خبر را به اشتراک بگذارید
دیگر رسانه ها
نظرات بینندگان
تعداد نظرات: بدون نظر
ارسال نظر





  • نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
  • توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.

یادداشت

گفتگو

بین الملل