تبلیغات تولید ایرانی تبلیغات تبلیغات
کانال رسمی تلگرام شبکه اطلاع رسانی هرمز
سیاسی
کد خبر : 446479
تاریخ انتشار:پنج شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۶ - ۷:۴۶| تعداد نظرات :بدون دیدگاه
پ

«نان شکی» نمونه از غذا های سالم بشاگردی در دنیای فست فودی ها

«نان شکی» یکی از انواع متنوع نان در سفره های بشاگردی است که به صورت کاملاً سنتی و خانگی با استفاده ازمحصولات کشاورزی خانواده ها پخت می شود در حالی که روی آوردن انسان ها به خوراکی های کنسرو شده در بسته بندی های متنوع و دل فریب مضرات زیادی را برای آن ها به دنبال دارد.

«نان شکی» نمونه از غذا های سالم بشاگردی در دنیای فست فودی ها

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ به نقل از بشاگرد نیوز، با تغییرات چشم گیر دنیا و اضافه شدن چاشنی سرعت به فعالیت های انسان ها که به واسطه پیشرفت همه جانبه علم صورت گرفته، تمام اعمال روزمره رنگ و بویی  متفاوت به خود گرفته است.

این تغییرات با وجود تمام امتیازاتی که داشت اما باعث فست فودی شدن انسان ها در تمام زمینه ها شد.

دنیای فست فودی ها!

در دنیای مصرفی امروز انسان ها، همه چیز با چند کلیک ساده امکان پذیر است و هر شخصی می تواند با گوشی موبایل خود و فشردن چند کلید ساده بیشتر احتیاجات خود را برطرف کند که این امر آن ها را به انسان های کم حوصله و بی طاقت تبدیل کرده است.

روی آوردن انسان ها به غذا و خوراکی های کنسرو شده در بسته بندی های متنوع و دل فریب از دیگر مسائل پیش روی اشخاص و خانواده ها است مصرف این نوع مواد غذایی مضرات زیادی را برای آن ها به دنبال دارد.

استفاده از انواع مواد شیمیایی و نگه‌دارنده به منظور بهبود طعم ، رنگ و به ویژه ماندگاری بالای مواد غذایی، سبب ابتلا به بیماری  های متعددی برای شخص مصرف کننده می شود.

ابتلا به انواع سرطان ها یکی از متداول ترین  بیماری هایی است که به دلیل افزودن مواد شیمیایی به محصولات غذایی در کمین اشخاص مصرف کننده است.

«نان شکی» نمونه ای از خوراکی های سالم و ارگانیک بشاگرد

شهرستان بشاگرد استان هرمزگان، از جمله مناطقی است که مردم از قدیم الایام تا کنون با استفاده از دسترنج خود به جای صرف غذا های کنسرو شده و فست فودی از مواد کاملاً طبیعی و ارگانیک استفاده می کنند.

«نان شکی» یکی از انواع متنوع نان در سفره های بشاگردی است که به صورت کاملاً سنتی و خانگی با استفاده ازمحصولات کشاورزی خانواده ها پخت می شود.

از شکل پخت این نان و نوع آرد به کار رفته در آن که در گذشته غالباً از گندم و جو کشت شده در زمین های کشاورزی بشاگرد بوده، می توان به سنتی و سالم بودن این برکت الهی در سفره ها پی برد.

استفاده از حرارت ناشی از آتش طبیعی چوب و به کار بردن سنگ در پخت این نوع نان نشان از بکار گیری مواد طبیعی موجود در طبیعت و نعمات خدادادی برای پخت این نان است.

در روستاهایی از بشاگرد که هنوز بافت سنتی خود را حفظ کرده اند و نانوایی ها به آن نفوذ نکرده اند قبل از هر وعده غذایی می توان بوی خوش نان را استشمام کرد که این امر بر خلاف استفاده از نان های فریز شده و سرد، باعث باز شدن اشتها به ویژه برای صبحانه می شود.

زینب جهان زاده بانوی خانه دار بشاگردی با بیان این که نان برکت سفره است، اظهار کرد: در بشاگرد نان اهمیت بسیار ویژه ای دارد و هیچ خوردنی نمی تواند جای آن را در سفره غذایی مردم این منطقه بگیرد.

این بانوی بشاگردی با نام بردن « نان شکی» به عنوان یکی از نان های مورد استفاده در این منطقه، تصریح کرد: در قدیم الایام مردم به خاطر کوچ کردن های فصلی به جای استفاده از تنور های نان پزی از یک نوع سنگ که به آن «شک» می گویند جهت پخت « نان شکی» استفاده می کردند.

استفاده از نعمت های طبیعت برای پخت نان

جهان زاده افزود: «شک» یک نوع سنگ بسیار نازک، صاف و بدون گرد و خاک است که جهت پخت نان توسط زنان خانه دار از کوه ها و دره ها به صورت طبیعی تهیه می گردد.

وی ادامه داد: این سنگ در برابر حرارت و آتش مقاومت بالایی دارد و حرارت را به خوبی انتقال داده که با ریختن خمیر بر روی آن، نان پخته می شود.

این بانوی بشاگردی در خصوص آرد لازم برای پخت این نوع نان، یادآور شد: در گذشته آرد لازم برای پخت نان شکی از زمین های جو و گندم خود کشاورزان روستا تأمین می شد که توسط زنان آسیاب شده و برای پخت آماده می کردند اما اکنون از آرد های معمولی هم برای پخت نان استفاده می کنند.

جهان زاده با اشاره به مزه بسیار عالی نان های محلی، گفت: نان هایی که به وسیله آرد گندم، جو و به ویژه زرت تهیه می شود مزه بسیار مطلوب تری نسبت به آرد های امروزی دارند اما به دلیل کاهش محصولات کشاورزی این چنینی، این نان سنتی آرام آرام در حال به فراموشی سپرده شدن است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به وجود نانوایی ها در سطح شهر و روستا ها جوان تر ها کمتر به سمت پخت و پز نان به روش های سنتی می روند اما برای تنوع هم که شده هر چند روز یک بار هنوز در بین خانواده ها از این نوع نان استفاده می شود.

 

 

انتهای پیام/ح

لینک کوتاه : http://www.hormoz.ir/?p=446479
این خبر را به اشتراک بگذارید
دیگر رسانه ها

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

6,123 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

یادداشت

گفتگو

بین الملل