مضرات استفاده از جوشن شیرین در تهیه نان
+ پ -
مضرات استفاده از جوشن شیرین در تهیه نان

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز توسعه سلامت کیش گفت: نان های تهیه شده از جوش شیرین فاقد طعم و مزه طبیعی نان هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی هرمز به نقل از کیش پرس، علیرضایی زاده،کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز توسعه سلامت کیش گفت: جوش شیرین با فرمول شیمیایی ۳NaHso یک افزودنی شیمیایی است که در فرمولاسیون ساخت فراورده های شیمیایی از قبیل پاک کننده ها، پودر پخت وصنایع آبکاری فلزات در مقادیر مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

وی افزود:سالهاست که این افزودنی شیمیایی مورد توجه نانوایان قرار گرفته و برخی از آنان به دلیل عدم آگاهی، جوش شیرین را جایگزین خمیرمایه کرده اند .

این کارشناس بهداشت با اشاره به اثرات سوء استفاده از جوش شیرین در کیفیت نان است، اظهار کرد: مصرف توام جوش شیرین و مایه خمیر که برخی از نانوایی ها به استفاده از آن اقدام می کنند عملا اتلاف هزینه و تحدید فرایند تخمیر است، همچنین جوش شیرین در باقی مانده نان سبب تیرگی مغز نان شده و نان بوی نامطبوعی به خود می گیرد.

وی افزود: جوش شیرین باقی مانده در نان در موقع مصرف بوی نامطبوعی دارد که به نام نیش سودا شناخته می شود.

وی در ادامه توضیح داد :مصرف جوش شیرین از آن جهت که به سبب رسیدن سریع و کاذب خمیر ، تولید خمیر نارس و درنهایت موجب سریع بیات شدن نان می شود دورریز نان را افزایش می دهد. نانهای حاصله از جوش شیرین فاقد طعم و مزه طبیعی نان هستند.

علیرضایی زاده مهمترین اثر سو ء جوش شیرین بر بهداشت و سلامت مصرف کنندگان دانست و عنوان کرد:نان قوت اصلی را در سفره غذایی تشکیل می دهد لذا لازم است در این زمینه اطلاعاتی به مصرف کننده عزیز ارائه دهیم :

وی تصریح کرد:  PH معده در حدود ۳-۴ بوده و این عدد بیانگر غلظت اسید کلریدریک ترشح شده توسط سلولهای جدارمعده است که ماده قلیایی جوش شیرین این تعادل را بر هم می زند.

این کارشناس اختلال درجذب فلزات دو ظرفیتی را نیز مهم ارزیابی و اظهار کرد:کلسیم و فسفر از عناصر ضروری برای بدن به شمار می آیند و در قسمت ابتدایی روده جذب شده و این جذب در PH بین ۲-۷ صورت می گیرد و جوش شیرین با عث قلیایی شدن این محیط و اختلال در جذب این عناصر می شود در نتیجه کمبود ذخائر این دو عنصر باعث نرمی و پوکی استخوان و افزایش فساد دندانها خواهد شد .

وی تاکید کرد: جذب آهن در معده و قسمت ابتدایی روده صورت می گیرد و بستگی به عوامل از قبیل غلظت آهن ،حالت اسیدی شیره معده و ویتامین B12و…..دارد. افزایش PH دستگاه گوارشی مانع از احیا ء آهن ۳ ظرفیتی و تشکیل آهن ۲ ظرفیتی می گردد که این اختلال به مرورزمان موجب کاهش مقدار آهن سرم خون می شود.

علیرضایی زاده خاطرنشان کرد: جوش شیرین با ایجاد تغییراتی در دستگاه گوارش سبب افزایش جذب فلزات سنگین نظیر کادمیوم ،سرب ،جیوه می شود که کم خونی ناشی از مسمومیت، تنگی نفس و عوارض کلیوی را به وجود می آورد .

 

انتهای پیام/م

fff
دیدگاه ها

لطفا پیش از ثبت دیدگاه قوانین زیر را مطالع بفرمایید.

  • دیدگاه خود را مرتبط با همین خبر بنویسید.
  • از توهین بر اشخاص و ادیان پرهیز کنید.
  • تکمیل تمامی فیلدها الزامی می باشد.
  • دیدگاه شما پس از بررسی و تائید نمایش داده خواهد شد.

fff fff


شبکه اجتماعی سلام نشر خبر دانو اول خبر fff