مستنداتی مبنی بر سرطان‌زا بودن مایکروفر وجود ندارد
+ پ -
مستنداتی مبنی بر سرطان‌زا بودن مایکروفر وجود ندارد
دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران:

مستنداتی مبنی بر سرطان‌زا بودن مایکروفر وجود ندارد

دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: مایکروفر هنوز به عنوان یک وسیله ساده و ایمن در مصارف خانگی کاربرد دارد و هنوز مستنداتی مبنی بر سرطان‌زا بودن آن به دست نیامده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز و به نقل از راه دانا، دکتر محمد هاشمی، درباره مضرات استفاده از مایکروفر و سرطانزا بودن این وسیله گفت: مایکروویو حاصل نوعی امواج است که باعث نوعی حرکت مولکولی داخل مواد می‌شود و انرژی گرمایی ایجاد می‌کند، این انرژی گرمایی در مصارف خانگی، در پخت و پز و گرم کردن مواد غذایی به کار می‌رود.

وی ادامه داد: ماهیت این درجه گرما که وارد مواد غذایی می‌شود با شعله مستقیم تفاوتی ندارد و غذا همانگونه که با شعله گاز گرم می‌شود با این امواج نیز گرم می‌شود.

مایکروفر، وسیله‌ای ایمن در مصارف خانگی
دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران با اشاره به این‌که هنوز شواهد قانع کننده‌ای بر این ادعا که غذای گرم شده با مایکروفر بر بدن ما تاثیر منفی می‌گذارد، وجود ندارد، افزود: مایکروفر هنوز به عنوان یک وسیله ساده و ایمن مورد استفاده در مصارف خانگی کاربرد دارد و افراد می‌توانند از آن استفاده کنند.

وی در ادامه افزود: تئوری‌هایی وجود دارد که امواج مایکروفر می‌تواند تاثیراتی بر بدن به ویژه برای بانوان باردار داشته باشد پس بهتر است که در نزدیکی این وسیله قرار نگیرند؛ گرچه این موضوع نیز در حد تئوری است و مستندات علمی درباره سرطان‌زا بودن و یا ایجاد جهش در این‌باره وجود ندارد.

استفاده از ظروف پلاستیکی در مایکروفر توصیه نمی‌شود
هاشمی با بیان این‌که باید از هر نوع ظروف پلاستیکی در مایکروفر پرهیز شود، تاکید کرد: ظروفی وجود دارد که قابل استفاده در مایکروفر هستند و دچار ذوب شدگی در مایکروفر نمی‌شوند اما وقتی ماده داخل ظروف پلاستیکی بر اثر حرارت مایکروفر داغ شود این گرما در ظروف پلاستیکی واکنش‌هایی ایجاد می‌کند که باعث آزاد شدن رادیکال‌های آزاد می‌شود و می‌تواند برای سلامتی زیانبار باشد.

وی ادامه داد: درباره استفاده از ظرف یکبار مصرف پلاستیکی نیز به همین شکل است پس ظروف سرامیکی یا پیرکس گزینه‌های مناسبی برای استفاده در مایکروفر هستند.

دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران درباره فاصله مناسب فرد از دستگاه مایکروفر گفت: میزان فاصله مناسب از دستگاه مایکروفر بستگی به توان دستگاه و طول امواج دارد که در آن استفاده می‌شود؛ برخی شرکت‌های سازنده گاردهایی را برای استفاده دور دستگاه به کار می‌گیرند که میزان قابل توجهی از تشعشعات را کاهش می‌دهد.

وی در ادامه افزود: باید از برندهای معتبر مایکروفر که دارای واحد تحقیق و توسعه هستند استفاده شود؛ حداقل توصیه این است که برای گرم کردن غذا فرد در نزدیکی مایکروفر نایستد، پس با توجه به این‌که زمان گرم شدن غذا در مایکروفر کوتاه است فاصله یک متری می‌تواند مناسب باشد.

فر برقی ارجحیتی به مایکروفر ندارد
هاشمی درباره تفاوت فر برقی با مایکروفر نیز اظهار کرد: مکانیزم فر برقی مانند مکانیزم بخاری برقی است به این شکل که داغ شدن المنت‌ها می‌تواند حرارت را به شکل مستقیم به اشیا و غذا انتقال دهد البته عمق نفوذ این دستگاه مانند مایکروفر نیست و گرمای سطحی ایجاد می‌کند حتی در برخی موارد ممکن است باعث سوختگی مواد غذایی شود.

وی تاکید کرد: گرچه بی خطر بودن فر برقی به عنوان یک دستگاه در آشپزخانه به اثبات رسیده اما مستندی مبنی بر این‌که ارجحیتی نسبت به مایکروفر داشته باشد وجود ندارد.

fff
دیدگاه ها

لطفا پیش از ثبت دیدگاه قوانین زیر را مطالع بفرمایید.

  • دیدگاه خود را مرتبط با همین خبر بنویسید.
  • از توهین بر اشخاص و ادیان پرهیز کنید.
  • تکمیل تمامی فیلدها الزامی می باشد.
  • دیدگاه شما پس از بررسی و تائید نمایش داده خواهد شد.

fff fff


شبکه اجتماعی سلام نشر خبر دانو اول خبر fff