موج ششم کووید ۱۹ و سرما دو عامل کاهش اهدای خون در جنوب شرق کشور/ هر اهداکننده خون به سه نفر جان میبخشد
هم اینک ذخایر خون در استان پهناور سیستان و بلوچستان که با حجم زیادی از بیماران خاص و آمار بالای تصادفات مواجه بوده بحرانی و فقط برای۳ روز است، سازمان انتقال خون از همه اهداکنندگان میخواهد برای نجات جان بیماران به اهدای خون اقدام کنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛به نقل از عصرهامون، وضعیت قرمز ذخایر خونی در استان پهناور سیستان وبلوچستان به علت کاهش اهداکنندگان به مراکز خون با مشکل مواجه شده و این درحالیست که این خطه از کشور، استان پرمصرفِ خونی به شمار رفته و بیماران زیادی زندگی شان به خون های اهدایی بستگی دارد.
وجود بیش از سه هزار و ۲۰۰ بیماران تالاسمی و هموفیلی از یک سو و آمار بالای سوانح و حوادث و سایر موارد باعث شده که مصرف خون و فرآوردههای خونی دراین خطه بالا باشد.
اما شیوع ویروس کرونا حضور اهداکنندگان خون را در مراکز انتقال خون با کاهش جدی مواجه کرد و این درحالیست که متولیان امر بارها اعلام کرده اند شیوهنامههای بهداشتی در بالاترین سطح در مراکز اهدای خون رعایت میشود.
وضعیت قرمز بانک خونی تنها تحت تاثیر شیوع کرونا نبود چرا که با شروع فصل سرما ول بارش باران و برف و کوتاه شدن طول روز، مراجعه مردم برای اهدای خون نیز کم و این عوامل منجر به آن شد تا بیماران برای تداوم زندگی خود نگران باشند.
ذخایر خونیِ سیستان وبلوچستان در وضعیت قرمز
سهیلا خسروی، مدیر کل انتقال خون سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه این سازمان در سیستان وبلوچستان شرایط مناسبی در زمینه ذخایر خونی ندارد، گفت: ذخایر خونی استان در وضعیت قرمز است؛ سیستان وبلوچستان به علت تعداد بالای بیماران خاص و آمار مجروحین ناشی از تصادفات نیاز مبرم به خون و فرآورده های خونی دارد.
وی گفت: ذخایر خونی در کل استان پایین بوده و این مهم نیاز شدید به حضور اهداکنندگان را می طلبد چرا که شیوع کرونا و سردی هوا از یک سو، دوره معافیتی پس از کرونا از سوی دیگر منجر به کاهش اهدای خون شده است.
این مسئول خواستار همکاری شهروندان برای اهدای خون شد و گفت: از هر واحد خون فراوردههای متعددی تولید می شود؛ بنابراین هر فردی که یک واحد خون اهدا می کند در نجات جان سه نفر سهیم است.
خسروی ادامه داد: ورودی خون از استان های دیگر به علت سرمای هوا و شیوع کرونا کاهش پیدا کرده به گونه ای که ذخایر خونی در برخی از گروه های خونی به سه روز ذخیره رسیده و این مهم در مواقع اورژانسی خطر ساز است.
وی اظهار کرد: نیاز به خون در تمام گروه های خونی ضروری است، در این بین گروه خونی O مثبت و منفی بیش از سایر گروه های مورد نیاز می باشد.
به گفته مدیر کل سازمان انتقال خون استان؛ متوسط خونگیری در سیستان و بلوچستان روزانه حدود ۲۰۰ واحد و مصرف استان در هر روز بیش از ۴۰۰ واحد بوده که کسر این عدد از سایر استان های کشور در حال تامین بوده و بالاترین مصرف خونی نیز برای بیماران تالاسمی، اعمال جراحی قلب، تیرخوردگی، چاقو خوردگی و زنان و زایمان است.
اهدای خون، باشکوه ترین ایثار
مولوی عنایت اله رسولی زاده، امام جمعه اهل سنت شهرستان سرباز نیز در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه اهدای خون امری خداپسندانه است، بیان کرد: اهدای خون به بیماران نیازمند از جمله مبتلایان به تالاسمی، مجروحان ناشی از تصادفات جاده ای و غیره امری خداپسندانه و مصداق بارزی از ایثار و خدمترسانی به مردم است.
وی کاهش اهدای خون را سبب افت ذخایر خون و به خطر افتادن زندگی بیماران دانست و تصریح کرد: سیستان و بلوچستان بیشترین آمار مبتلایان به تالاسمی را به خود اختصاص داده که اگر خون به این دست از بیماران نرسد سلامت آنها به خطر افتاده و درد فراوانی متحمل می شوند.
این عالم اهل سنت با اشاره به اینکه اهدای خون تضمین کننده سلامت جسمی و روحی اهداکنندگان است، ادامه داد: این اقدام نمادی از همدلی، نوعدوستی و احساس مسئولیت است که اهداکنندگان بدون هیچ توقع و چشمداشتی به دیگران کمک می کنند.
وی با اشاره به اینکه مردم سیستان و بلوچستان به نوع دوستی معروف هستند، گفت: کمک به همنوعان موضوعی است که بارها در آیات و روایات بر انجام آن تاکید شده، باید در این روزهای کرونایی و سرمای هوا که مراجعه به مراکز انتقال خون کاهش پیدا کرده، همگان با حضور در مراکز و پایگاه های انتقال خون در این امر خداپسندانه مشارکت کنند.
مشکل کمبود پایگاه انتقال خون و نیرو داریم
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در جمع خبرنگاران با تأیید کمبود خون در استان و با اشاره به اینکه در سیستان و بلوچستان در زمینه ایجاد پایگاههای انتقال خون و نمایندگی پزشکی قانونی در شهرستانهای تابعه دچار مشکل هستیم، افزود: در این استان مشکل کمبود پایگاه انتقال خون و نیرو داریم که این موضوع در حال پیگیری است و مشکل خونگیری نیز به دلایل و محدودیتهای مختلف در استان وجود دارد بر همین اساس بیشترین خون از تهران وارد سیستان و بلوچستان میشود.
وی بیان کرد: بیماران تالاسمی مظلوم و دارای مشکلات خاصی هستند و برخی داروهای ایرانی نیز برای آنها جواب نمیدهد و دچار مشکلات متعدد مانند بیماریهای قلبی، کلیوی و غیره میشوند که امیدواریم هرچه سریعتر مشکل این بیماران برطرف شود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰