تبلیغات تولید ایرانی تبلیغات تبلیغات
کانال رسمی تلگرام شبکه اطلاع رسانی هرمز

کد خبر : 330544
تاریخ انتشار:یکشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۱| تعداد نظرات :بدون دیدگاه
پ
در گفتگویی عنوان شد:

ماه رمضان در میان بومیان کیش/ رمضان ماه صله رحم و اعمال نیک

رمضان ماه میهمانی خداست، ماهی که از ابتدا تا انتهای آن برکت و بخشش است. ماهی است که بندگان میهمان سفره های الهی هستند. سفره هایی که در کمال سادگی میهمانان الهی را میزبان است و فقیر و غنی در کنار آن دوستانه افطار می کنند.

ماه رمضان در میان بومیان کیش/ رمضان ماه صله رحم و اعمال نیک

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ به نقل از  کیش پرس، در جزیره مرجانی کیش، از اولین شب ماه مبارک رمضان، سفره های افطاری در تمامی مساجد و هیئت های مذهبی گشوده است و از روزه داران پذیرایی می کند.

 

سفره هایی ساده، مزین به خرما، نمک، نان، آش یا سوپ، چای و کمی نان و پنیر و شاید هم سبزی در کنار لیوانی شیر.

 

با آغاز ماه رمضان، بومیان جزیره کیش نیز با آداب و رسوم مخصوص به خود خانه ها را از گرد و غبار پاک کرده و با شیرینی ها و غذاهای مخصوص خود آماده ورود به ماه میهمانی خدا می شوند.

 

محمد جاسم پور، یکی از بومیان جزیره زیبای کیش در رابطه با فرهنگ و اداب بومیان کیش در ماه میهمانی خدا به خبرنگار ما گفتگو کرد.

 

استقبال از ماه مبارک

جاسم پور گفت: ماه رمضان، مهمترین ماه قمری سال در بین بومیان است و بومیان برای این ماه مبارک منزلت خاصی قائلند. آن ها قبل از ورود به این ماه خود راه آماده می کنند و برنامه های خود را طوری تنظیم می کنند که بیشترین بهره را  از این ماه مبارک ببرند، کارها و سفرهای خود را در این ماه محدود می کنند. این ماه در میان بومیان  به ماه عبادت و قرآن معروف است.

 

خرید مایحتاج

وی ادامه داد: مردان خانه یکی دو هفته قبل از شروع ماه مبارک ملزومات و مایحتاج غذایی خود را از قبیل برنج، شکر، آرد، نشاسته ودیگر مایحتاج خانه را تهیه و ذخیره می کنند تا در ماه مبارک بیشتر وقت خود را به عبادت سپری کنند.

 

این بومی جزیره کیش با اشاره به اینکه تمامی افراد خانواده  بجز خردسالان در این ماه روزه می گیرند افزود:  مراسم سحر و افطاری با حضور تمامی اعضای خانوداه صورت می گیرد، کودکان هم به نسبت توانایی خود نصف روز یا کمتر یا بیشتر روزه می گیرند.

 

اعمال خیر

وی ادامه داد: بعلت فضیلت و مضاعف شدن پاداش در این ماه اکثر بومیان کارهای خیر خود از جمله افطاری و سحری دادن کمک به افراد بی بضاعت و صدقه و زکات خود را بجا می آورند. در تمامی مساجد با همکاری خانواده های بومی اطراف مسجد افطاری داده می شود هر خانوداه مقداری از غذاها و شیرینی های مخصوص ماه مبارک را به مسجد می آورند تا افراد غریب و مسافر افطار کنند.

 

 

در مسجد نور، مسجد اهل سنت جزیره کیش، با توجه به حضور اتباع خارجه (چنچ ویزاها ) چند سالی است که افطاری دسته جمعی داده می شود و در این کار اکثر خیرین و بومیان شرکت کرده و هرروز نزدیک ۳۰۰ نفر  افطاری داده می شود .

 

ماه نماز و قرآن

جاسم پور با بیان اینکه در این ماه بومیان اهل سنت بعد از نماز عشاء در تمامی مساجد خود نماز تراویح را که بین ۸ تا ۲۰ رکعت است بجا می آورند از برگزاری برنامه های تلاوت قران در این ماه خبر داد و اظهار کرد: حلقه های تلاوت قرآن با حضور مردان و جوانان بومی در یکی از خانه ها یا مساجد با برپا می شود و در آن به قرائت و تفسیر قرآن می پردازند.

 

صله رحم و دید و بازدید 

وی ادامه داد: صله رحم و دیدار از سالمندان و دوستان و آشنایان بعد از نماز عشا و تراویح انجام می شود . و خیلی از این بازدید ها به صورت دسته جمعی صورت می گیرد و بعد از احوال پرسی و دید و بازدید از غذا ها و شیرینی های محلی توسط صاحبخانه پذیرایی می شوند که به این سفره « غبگه » می گویند .

 

قرقاعو : (گرگاعو)

جاسم پور به اداب خاص بومیان کیش در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و یادآور شد: در میان بومیان جزیره کیش، شب پانزده رمضان مراسم مخصوص کودکان است که به آن قرقاعو (قرنقعو) گفته می شود ، بچه ها در این شب بعد از افطار  با پوشیدن لباس های سنتی و محلی خود و با در دست داشتن کیسه ای پارچه ای یا پلاستیکی به صورت دسته جمعی به خانه ها می روند و با خواندن اشعاری از خانه ها شیرینی و تنقلات هدیه می گیرند .

 

ده شب پایانی ماه مبارک و شب قدر

در مساجد اهل سنت ،  ۱۰شب پایانی ماه مبارک جدای از نماز تراویح،  نماز تهجد یا قیام همراه با دعا که ۱۱ رکعت است از ساعت ۱ بامداد به بعد ادا می شود و در این نمازها خانم ها نیز حضور دارند. بومیان شیعه هم در شب های قدر به حسینیه ها مساجد می روند و به دعا و قرآن و عزاداری می پردازند.

 

تقسیم افطاری

به گفته جاسم پور از رسوم جالب ماه مبارک رمضان این است که هر خانه ای یک غذا یا شیرینی خاصی به تعداد زیاد پخت می کند و به همسایه های خود توزیع می کند در مقابل همسایه ها هم این کار را انجام می دهند و غذاهای خود را بین همدیگر تقسیم می کنند که باعث رنگین شدن سفره افطاری آنها می شود .

 

غذاها و شیرینی ها ماه مبارک رمضان 

از غذاها و شیرینی ها ی محلی که در ماه مبارک رمضان توسط بومیان تهیه می شود می توان از هریس، لقیمات، فرید، خبیصه، ساقو، بلالیط، خنفروش، خبز چباب، خبز لس، جلی، کرامیل، کاستر(عرریت)، فصایر و رنگینه نام برد.

 

عیدفطر

از آغاز ماه رمضان بومیان جزیره روزه می گیرند و کسانی که “منازل القمر” را می شناسند معمولا از غروب روز ۲۹ ماه رمضان در آسمان در روئیت ماه می مانند و در صورتی که ماه را ببینند فردا را عید اعلام می کنند. در حال حاضر تمامی مردم برای اطلاع از وضعیت هلال ماه گوش به رادیو و تلویزیون می سپارند.

 

غروب آخرین روز ماه مبارک رمضان هر خانواده فطریه اعضاء خانواده را محاسبه و به خانه نیازمندان می فرستد. اهل سنت کیش برای بچه هائیکه در شکم مادرانشان هستند نیز فطریه می دهند و مقدار آن معادل مقدار غذای رایج آبادی است که در کلاه پدرش جای میگیرد. هم شیعیان و هم اهل سنت فطریه خود را به هم مذهب های خود شان می پردازند.

 

انتهای پیام/ی

لینک کوتاه : http://www.hormoz.ir/?p=330544
این خبر را به اشتراک بگذارید
دیگر رسانه ها

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

6,213 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

یادداشت

گفتگو

بین الملل