تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات
کانال رسمی تلگرام شبکه اطلاع رسانی هرمز
کد خبر : 297582
تاریخ انتشار:جمعه ۰۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۹:۵۲| تعداد نظرات :بدون دیدگاه
پ

قلیه ماهی غذای محبوب جنوبی ها

قلیه ماهی معروف ترین و خوشمزه ترین غذایی است که در مناطق جنوبی کشور بسیار محبوب است .

قلیه ماهی غذای محبوب جنوبی ها

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ به نقل از سرویس فرهنگی پایگاه خبری فرهنگ کده ، قلیه ماهی معروف ترین و خوشمزه ترین غذایی است که در مناطق جنوبی کشور بسیار محبوب است ، در استان هرمزگان هم این غذای محلی طرفداران زیادی دارد .

این خورشت به علت دارا بودن سبزی و سیر، غذای خوش طعم و خوش رنگی است ، ترشی این غذا بوسیله تمرهندی تأمین می شود.
همچنین در تهیه این خورش به جای گوشت قرمز از ماهی استفاده شده است که نه تنها ضرری ندارد ، بلکه دارای فواید بسیاری است، کسانی که دارای چربی خون بالا و یا ناراحتی قلبی هستند، می توانند از این خورشت استفاده کنند ولی به شرط آنکه مواد با مقدار کمی روغن و برای مدت کوتاهی تفت داده شوند.
اکثر زنان خانه دار جنوبی با نحوه پخت این غذای محلی آشنا هستند، ولی جهت یاد آوری در ادامه به نحوه پخت این خورشت اشاره می نماییم.
 

در پخت این خورشت گشنیز۲۵۰گرم ،شنبلیله ۵ شاخه،پیاز بزرگ ۱عدد،سیر بزرگ ۱عدد،فلفل سبز ۱عدد،ماهی به میزان دلخواه(هرنوع ماهی می شود ، ولی بیشتر از ماهی هوور یا همان ماهی تن تازه استفاده می شود )  ،تمر هندی که بهتر است از تمبر هندی بی هسته که رنگ سیاه دارد استفاده کنیم و رب گوجه فرنگی ۱قاشق  غذاخوری نیاز می باشد.

روش تهیه :

  1. ابتدا سبزی هارا به اضاففه پیاز و سیر وفلفل رادر غذا ساز می ریزیم تا کاملا ریز شود و مانند خمیر یکدست شود .
  2. روغن را در ظرفمان می ریزیم و کمی که داغ شد مواد را از غذا ساز یا همان میکسر بیرون می آوریم ودر روغن سرخ می کنیم
  3. کم زرد چوبه هم میریزیم تا رنگ بهتری بگیرد و با شعله ملایم می گذاریم خوب پخته شود .و بوی دل انگیز مواد در بیایید
  4. وقتی کلا سرخ شد ماهی ها را هم اضفه می کنیم و با شعله ملایم پخته شود.(نکته:ماهی اگر خوب با سبزی پخته نشود غذایمان بوی ضخم می دهد.)
  5. کاملا که سرخ شد. تمبر هندی ۱۵۰گرم را در ۱/۵اب گرم از قبل می گذاریم به مدت نیم ساعت خیس بخورد.
  6. وقتی ماهی را با موادمان سرخ کردیم آب تمبر را از صافی با توری ریز رد می کنیم و بعد آب تمبر را به مواداضافه می کنیم تا کاملا بجوشد و ماهی با آب تمبر خوب پخته شود.
  7. رب گوجه فرنگی را همزمان با آب تمبراضافه می کنیم .و شعله اجاق را زیاد می کنیم
  8. وقتی که قلیه ما جا افتاد به مدت ۱۰دقیقه شعله را بسیار کم می کنیم تا کاملا روغن را پس دهد.الان قلیه ما آماده است
  9. که بسیار هم لذیذ است .این قلیه را برنج آبکش شده میل مکنند به اضافه سبزی خوردن و لیموی تازه.نوش جانتان .
  10. تمبر هندی سیاه را در بازار تجریش می توان در ایام مختلف سال تهیه کرد.

 

میهمانان نوروزی که به خطه خلیج همیشه فارس و استان هرمزگان و یا جزایر جنوبی سفر می کنند ، از این خورشت خوشمزه غافل نشوند ، حنما استفاده نمایند.

انتهای پیام/ی

برچسب ها: , ,
لینک کوتاه : http://www.hormoz.ir/?p=297582
این خبر را به اشتراک بگذارید
دیگر رسانه ها
نظرات بینندگان
تعداد نظرات: بدون نظر
ارسال نظر





  • نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
  • توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.

یادداشت

گفتگو

بین الملل