عملیات اجرایی مجتمع پایسته فولاد مالک اشتر آغاز شد

صبح امروز با حضور استاندار هرمزگان و تنی چند از مدیران ارشد اقتصادی این استان، عملیات اجرایی مجتمع پایسته فولاد مالک اشتر کلنگ‌زنی و آغاز‌شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛مهدی دوستی، استاندار هرمزگان در این آیین ضمن تبریک به مناسبت روز ملی خلیج‌فارس اظهار‌کرد: خیلج فارس سپر مادری ما است و  همیشه با این نام مزین خواهد ماند.
استاندار هرمزگان با تاکید بر اینکه موتور اصلی توسعه و پیشرفت کشور کارگران هستند، گفت: این روز را به جامعه بزرگ کارگری تبریک می‌گوییم.

دوستی تصریح‌کرد: مردم دنیا در طول تاریخ هر کدام چیزی را به همدیگر یاد داده‌اند و ملت ایران مدیریت را به ملت‌های دیگر یاد داده‌اند و فکر و ذکر ما پیشران صنعتی و اقتصادی کشور خواهد بود.
وی عنوان‌کرد: سرمایه‌گذاری‌های متفاوتی را داریم، واقعا اقتصاد دولتی نه راندمان دارد و نه بازدهی، و متاسفانه ناسالم است و بیشتر با رانت‌ها زنده است و راهی نداریم که برای آینده اقتصادی کشور به سمت اقتصاد خصوصی حرکت کنیم.
استاندار‌هرمزگان ادامه‌داد: باید به سمت خصوصی سازی حرکت کنیم که یک اقتصاد قابل رقابت را بتوانیم ایجاد نماییم و بازار را اگر نتوانیم با رقابت کنترل کنیم با کاهش کیفیت روبرو خواهیم شد.
دوستی مطرح کرد: از ابتدا بنا بر همین بود که از بخش خصوصی حمایت کنیم و از ابتدای سال؛با ۱۶۳ هزار میلیارد سرمایه گذاری اول شده ایم و شاهد بر این مدعی رتبه کسب شده در کشور می‌باشد که ثمرات آن در سال های آتی و با به بار نشستن اقدامات مشخص می‌شود.

وی با بیان اینکه طرح‌های فولادی آغازین در این دولت بیشتر از طرح های توسعه فولادی در دولت های دیگر بوده است، عنوان‌کرد: زنجیره چوب و نساجی و … را شروع کرده‌ایم و تنوع بخشی به سبد تولیدات از محورهای هدف ما می‌باشد و در طول زنجیره ارزش نیز حرکت کرده‌ایم که به سمت زنجیره‌های بالایی و هم به سمت زنجیره‌های مگنتی و حتی در سمت پایین دست به سوی ورق حرکت کرده‌ایم که با عرض بالا در درجه‌های مختلف به تولید خواهند رسید.

استاندار هرمزگان افزود: هنرستان صنعتی فولاد نیز برای جذب و آموزش نیروی ماهر نیز از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده‌است و حتی در زمینه های تامین لباس و اختصاص زمین و افزایش مشارکت در حرکت هستیم.

دوستی تصریح کرد: بنادر علیرغم اینکه خوب هستند اما این بنادر یک حمل کننده دریایی می‌آید و بر روی حمل کننده خشکی می‌گذارند و بار خالی می شود و این موضوع نقش ویژه ای را در مزیت دریایی ما ایفا نمی‌کند و اقتصاد دریا را باید ایجاد تولید در بندر به ثبات برسانیم؛ دو حرکت را آغاز کرده‌ایم که در مرحله‌ اول همکاری را با سازمان ایمیدرو برای توسعه زیرساخت‌های سخت افزاری بنانهاده‌ایم و ایزوایکو را مرز رسمی صنایع دریایی قرار داده‌ایم و معتقدم اقتصاد مثل شیمی می‌ماند و اگر شرایط را فراهم کنیم اقتصاد جریان پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: از سرمایه گذاران دعوت می‌کنیم به هرمزگان تشریف بیاورید و از آنها حمایت می‌کنیم، از ابتدای امسال مساله اصلی اندازه تولید در این سال داشته ایم و‌ بنا به ظرفیت صنایع، ۳۹ درصد رسیدیم که با تمامی محاسبات شیفت‌های کاری و مصرف گاز و برق به ۱۷ درصد ظرفیت تولید کاهش یافته‌است.

استاندار هرمزگان گفت: استان هرمزگان این پتانسیل را دارد که از طریق مشارکت بنگاه‌های اقتصادی به پیشرفت‌های خوبی برسد و حرکت بر اساس اکوسیستم های صنعتی یا همان شهرک‌های صنعتی می‌تواند ظرفیت‌های قابل توجهی باشد.

دوستی خاطر‌نشان کرد: طرح نیروگاه اتمی سیریک با ۴ ترین فاز۱۴۰۰ مگابایتی می‌تواند با ظرفیت ۵۶۰۰ مگاوات برق اتنیدعدد خوبی برای تامین انرژی باشد، صنعت آهن غرازه را نیز در استان هرمزگان آغاز خواهیم کرد که در زنجیره ذوب فولاد این استان قرار می‌گیرد و با وجود دریا قابل پیشرفت است.

 

داستانی، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خیلج فارس در این آیین اظهار‌کرد: ۱۲ شرکت به صورت فعال مستقر هستند و به همت سرمایه گذاری شرکت مالک اشتر با ظرفیت ۱/۳ میلیون تن با مساحت ۱۰۰ هکتار و بکارگیری ۲۶۰ نفر کار را آغاز می کنیم.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خیلج فارس خاطر‌نشان کرد:  با ظرفیت ۳۲ میلیون تن این پروژه آغاز و اجرایی می‌شود.

خلیل قاسمی، مدیرکل صمت هرمزگان ضمن گرامی‌داشت روز ملی خلیج فارس اظهار‌کرد: این پروژه جزو پژوه های زمین مانده‌بود که به همت استاندار هرمزگان اجرایی شد.
مدیر کل صمت هرمزگان عنوان‌کرد: پیش‌بینی قطعی ۸۰۰ میلیون تن سنگ آهن هاتیت را داریم که ۱۲۲ میلیون تن آن به بهره‌برداری می‌رسد.

قاسمی مطرح‌کرد: در حوزه آهن اتفاق خوبی در یک سال و نیم گذشته افتاده‌است و ظرفیت ۷۴ میلیون تنی آهن مگنتی را در حال بهره‌برداری هستیم که اولین واحد کنسانتره مگنتی در استان را ایجادخواهیم کرد.

وی با بیان اینکه منطقه ای برای پروژه‌های مگا تعریف شده و پروژه‌های بزرگ مستقر هستند، گفت: یک شهر صنعتی فولاد نوین با استحصال زمین از طریق شرکت شهرک‌های صنعتی انجام شده و امسال مجوز بیش از ۴۲ میلیون تن زنجیره فولاد را آماده کرده‌ایم.

مدیر کل صمت هرمزگان مطرح‌کرد: در مجتمع آلومینیوم پروژه برق و همچنین مطالعه ۳۲۰۰کیلومتر مربعی با هماهنگی سازمان ایمیدرو انجام شده‌است.

محمدرضا رجالی، مدیرعامل شرکت ظریف مصور در مراسم آغاز عملیات اجرایی مجتمع پایسته فولاد مالک اشتر اظهار‌کرد: چهارمین استانی هست که خداوند توفیق برگزاری مراسم کلنگ زنی پروژه را به ما داده است و امیدواریم که یکی از پروژه‌های خوب ملی باشد.
مدیر عامل شرکت طریف مصور عنوان کرد: اگر خدا کمک کند جلوی خام فروشی را خواهیم گرفت، منابع ما در حوزه فولاد مگنتی محدود است و نباید بگذاریم خام فروشی صورت پذیرد؛ در چهار استانی که بودیم درابتدای دوره قبل هدف گذاری کردیم که رتبه سهولت کسب و کار را در استان اصفهان از پنج تای اخر به پنج تای اول بیاوریم که در آخرین رتبه‌بندی چهارم شده‌ایم.
رجالی عنوان کرد: امیدوارم هرچه زودتر در دوره ای نزدیک رتبه بندی اقتصادی هرمزگان را بهبود ببخشیم؛ مقام معظم رهبری می‌فرمایند مسیر اقتصادی ما از سمت و سوی دولتی بودن اشتباه است و این وضع باید عوض شود، واقعیت این است که در کشور ما خیلی عمیق اقتصاد دولتی نهادینه شده و در کشورهای پیشرفته با این تفکر و اقتصاد دستوری متلاشی شده‌اند، این اقدام باعث ایجاد رانت می‌شود و هزینه آن را باید دولت بپردازد که نتیجه آن قرارگیری در شوک‌های اقتصادی است.

وی ادامه داد:تمام مردم جهان با چند هزار سال سابقه باهم تبادل کالا می‌کنند و قمیت گذاری می‌شود، پالس اقتصادی و قمیت گذاری را نباید از فعال اقتصادی بگیریم و امیدوارم شاهد بهبود اقتصاد و بهبود رتبه‌بندی اقتصادی استان هرمزگان باشیم.
مدیر عامل شرکت ظریف مصور تصریح کرد: اگر امروز این پروژه هست به همت مدیران این استان می‌باشد و الا این پروژه از دست می رفت؛ یک همت ملی می‌خواهد تا این مسیر عقب افتادگی اقتصادی را بتوانیم جبران کنیم، کشورهای پیشرفته منابع کشورهای جهان سوم را غارت می‌کنند و امروز مغزهای کشور به سرعت دارند کشور را ترک می‌کنند.

رجالی افزود: تغییر قوانین اقتصادی در کشورها باعث شده که سلیقه‌های مختلف اقتصادی را جذب کرده و به پیشرفت رسیده‌اند، ما باید دست از دست هم بگذاریم و این وضعیتی را که متاسفانه در آن قرار داریم را عوض کنیم.
وی خاطر نشان کرد: استان هرمزگان یک الگو می‌باشد و امیدواریم به برکت امیرالمومنین که مولای مالک اشتر هستند شاهد راه‌اندازی این شرکت با نام مالک اشتر باشیم.

انتهای‌پیام/