عمارت فکری الگوی اصیل معماری جنوب/خانه فکری،سکونت گاه مرکز تجارت و بازرگانی در بندرلنگه +تصاویر
خانه فکری با بادگیرهای بلند و زیبا ، یکی از الگوهای اصیل معماری جنوب در ساحل بندرلنگه در هرمزگان است این اثر زیبا جزء آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.این اثر در آخر دوره قاجاریه به دست عبدالواحد فکری از تجار معروف شهر ساخته شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز به نقل از مروارید نیوز ؛خانه فکری با بادگیرهای بلند و زیبا ، یکی از الگوهای اصیل معماری جنوب در ساحل بندرلنگه در هرمزگان است این اثر زیبا جزء آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.این اثر در آخر دوره قاجاریه به دست عبدالواحد فکری از تجار معروف شهر ساخته شد.
روزگاری خانه فکری ، به عنوان سکونت گاه مرکز تجارت و بازرگانی در بندرلنگه شهرت داشت به همین علت در ساخت این بنا دوبخش اندرونی و بیرونی برای اسکان خانواده فکری و پذیرایی از مهمانان و تجار در نظر گرفته شد. وجود ۵ بادگیر ،۲ زیر زمین ، ۲۵ اتاق و حیاط مرکزی از جلوه های زیبای خانه قدیمی فکری است.
عمارت فکری با پلان مستطیل شکل رو به دریا در راستای شمالی- جنوبی واقع شده است.بخش های مختلف آن به ترتیب شامل ورودی ، حیاط یا میانسرای بیرونی و سه اتاق بزرگ در انتهای شمالی بخش بیرونی و صحن (حیاط)و اتاقهای دورتا دور آن و یک مهمان خانه در گوشه شمال شرقی بنا در بخش اندرونی که نیمه شمالی عمارت را تشکیل می دهد، می باشد.
همچنین بیرون از بنا به موازات ضلع غربی بخش اندرونی ، قسمت خدماتی واقع شده که بخش الحاقی است. این بخش از دو فضای منفک از هم یعنی آشپزخانه و اصطبل تشکیل شده است.
این عمارت با مساحتی بیش از ۴۰۰۰ متر مربع و ارتفاع حداکثر ۱۵ متر متشکل از سه بخش بیرونی ، اندرونی و که بخش خدماتی بوده است.
انتهای پیام/ی