تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات
کانال رسمی تلگرام شبکه اطلاع رسانی هرمز
سیاسی
کد خبر : 444172
تاریخ انتشار:یکشنبه ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۷| تعداد نظرات :بدون دیدگاه
پ
عرضه محصولات ممنوعه در بازارهای هرمزگان/

شکلات ها و نوشیدنی های وارداتی به مواد سرطان زا آلوده اند

قریب به اتفاق اکثر تنقلات خارجی موجود در بازارهای هرمزگان حاوی مواد مضرو سرطان زایی هستند که به دلیل خوش طعمی و ذائقه پسند بودن از چشم مصرف کننده به دور مانده است.

شکلات ها و نوشیدنی های وارداتی به مواد سرطان زا آلوده اند

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛شکلات، نوشیدنی های متنوع سرد و گرم، انواع دسرها و سوپ های نیمه آماده، شیرخشک و انواع و اقسام تنقلات خارجی اقلام عمده ای هستند که مسافران و گردشگران به عنوان سوغات با خود از هرمزگان می برند که تمامی این خوراکی ها را نمونه های خارجی و برندهای نام آشنا تشکیل می دهد.

تفاوت فاحش تنقلات خارجی در بازار های هرمزگان نسبت به سایر استان ها موجب شده تا بازار فروش این محصولات داغ باشد و روزانه نمونه های جدیدی در بازارهای شهر عرضه شوند که با وجود مشتری های پروپاقرص خود واردات این کالاها به قوت خود باقی بماند.

شکلات های خارجی تلخ و شیرین مهم ترین خوراکی های به یاد مانده در ذهن مسافران هرمرگان است که به دوستان و آشنایان خود توصیه می کنند یا سفارش خرید آن را به دیگری می دهند.

کوچه های بازارهای قدیمی و سنترهای پر زرق وبرق قشم، کیش، بندرعباس، سیریک، میناب، بندرلنگه، بندرخمیر و جاسک مهم ترین مکان های عرضه تنقلات خارجی به شمار می روند که رونقشان در برابر رکودهای اقتصادی همچنان پابرجامانده است و کاسبی خود را از دست نداده اما آنچه که در برابر استقبال پرشور و بازار داغ این دست از تنقلات از قلم افتاده تاکید بر استاندارد بودن و یا بهداشتی بودن محصولات است.

متاسفانه قریب به اتفاق اکثر تنقلات خارجی حاوی نگهدارنده ها ،رنگ های صنعتی مضرو سرطان زایی هستند که به دلیل خوش طعمی و ذائقه پسند بودن از چشم مصرف کننده به دور مانده و مردم با مصرف بی حد و حصر خود زمینه بروز مشکلات جسمی و بیماری های لاعلاجی را فراهم می کنند.

اوایل دولت تدبیر در هرمزگان مصادف با ممنوعیت مصرف کالاهای خارجی در ادارات و سازمان ها همراه شد تا بدین وسیله فرهنگ استفاده از تولید داخلی از سازمان های دولتی آغاز شود همچنین از با منع استفاده از محصولاتی که حاوی مواد سرطان زا و ترکیبات غیر مجاز بود زمینه سلامت کارکنان فراهم شود.

این طرح نیز مانند بسیاری از طرح های نیمه کاره دولت در ابتدای راه رها شد چرا که در دوران اجرا نیز بسیاری از سازمان ها در پذیرایی های خود از محصولات خارجی استفاده می کردند که سوژه داغ رسانه های خبر ساز شده بودند.

آبمیوه خارجی استار از نمونه های سرطان را هستند که مدیرکل غذا، دارو و استاندارد سازمان منطقه‌ آزاد قشم غیراستاندارد و سرطان‌زا  بودن این نوشیدنی را تایید کرد.

آبمیوه‌ استار  سبب بروز بیماری‌های پارکینسون، آلزایمر و مهم‌تر از همه پیری سلول‌ها می‌شود، سرطان‌زایی آبمیوه «استار» با ترکیب ماده‌ای به نام اسید اسکوربیک با ویتامین C ایجاد می‌شود.

بر این اساس آبمیوه‌ های خارجی در قسمت مواد متشکله نام اسم بنزوات سدیم و یا با E211  نوشته شده همچنین در لیست مواد متشکله برخی از کالاها  اسم «سان ست یلو» و یا با E110 وجود دارد لذا  این رنگ‌های مصنوعی باعث ایجاد حساسیت، کهیر، التهاب و بیش‌فعالی کودکان شده و خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

آبمیوه سعودی رانی نیز از جمله نوشیدنی هایست که سرطان زا بودن آن مورد تایید واقع شده همچنین نوشیدنی های انرژی زا نیز از جمله اقلام ممنوعه پر فروش در بازار به شمار می روند.

کمپوت‌های آناناس هم از سال ها پیش ممنوعیت  فروش آن اعمال شده بود و این کالا جزو گروه کالایی۱۰ قرار گرفته بودکه واردات آن ممنوع اعلام شد اما این کالای ممنوعه خارجی به راحتی در فروشگاهها و مغازه های شهر عرضه می شود که مسئولان معتقدند این کالاها به صورت قاچاق وارد کشور می شود.

پودر کاستر با مارک تیاری که از مبادی غیر قانونی وارد  استان  می شود نیز از نشاسته، رنگ های مصنوعی و طعم دهنده تشکیل شده است که سلامت مصرف کننده را به خطر می اندازد.

براساس اظهارات مدیر کل غذا، دارو و استاندارد منطقه آزاد قشم پودرهای ژله تیاری نیز که از مبادی غیر قانونی و بدون تشریفات رسمی و ازطریق گمرک وارد کشور نمی شود، بنابراین گواهی حلیت ژلاتین بکار رفته در این محصولات ارائه نمی شود و حلال بودن آن نیز مورد شک و تردید است.

رنگ های استفاده شده در انواع نوشیدنی ها و تنقلات خارجی باعث ایجاد انواع حساسیت های پوستی مانند کهیر ،تورم چشم ها می شود و با ایجاد دردهای ناحیه شکمی ، تشدید حساسیت افراد مبتلا به بیماری آسم نسبت به تنگی نفس را تشدید می کند همچنین ضریب هوشی کودکان را کاهش داده و باعث ایجاد اختلالات رفتاری مانند پیش فعالی می شود.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به مصرف محصولات خارجی همچون فوستر ، تیاری در استان عنوان کرد:مصرف فوستر ، تیاری و کرم کارامل های به دلیل داشتن رنگ های غیر قابل مصرف و سرطانزا نظیر ” E-102 “ممنوع است

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تاکید کرد: از موادی که دارای رنگهای غیر قابل مصرف و سرطانزا نظیر “E- 211 و E- 224 ” جدا خودداری نمایید.

برخی برندهای شکلات از قبیل  Lindtt، Theo Chocolate،Hershey’s، Whole Food،Green and Black’s، Ghirardelli،Kroger،Equal Exchange،
Earth Circle Organicsو See’s Candies که در بازارهای هرمزگان به وفور یافت  می شوند  حاوى سرب و کادمیوم بوده و عامل ابتلا به سرطان و کاهش هوش در کودکان را افزایش می دهند.

در شرایطی که مصرف محصولات خارجی زمینه بیماری و بروز مشکلات جسمی برای جامعه فراهم می کند انتظار می رود مردم با در نظر گرفتن جوانب سلامتی خود وخانوادشان این دسته از کالاها را از سبد مصرفی خود حذف کنند و با جایگزین کردن محصولات سالم علاوه بر رونق اقتصاد کشور آینده ای سالم برای خود و فرزندانشان رقم بزنند.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://www.hormoz.ir/?p=444172
این خبر را به اشتراک بگذارید
دیگر رسانه ها
نظرات بینندگان
تعداد نظرات: بدون نظر
ارسال نظر





  • نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
  • توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.

یادداشت

گفتگو

بین الملل