ظروف یکبار مصرف تهدید جدی محیط زیست است
+ پ -
ظروف یکبار مصرف تهدید جدی محیط زیست است

کارشناس مرکز سلامت کیش با بیان اینکه این روزها ظروف یک‌بار مصرف به خاطر قیمت مناسب و تنوع شکل، طرح به خانه‌ها راه پیدا کرده است افزود :انواع پلاستیکی ظرف ها باعث آلودگی محیط زیست می‌شوند و سلامت انسان را تهدید می‌کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز به نقل از کیش پرس، سلمانی کارشناس واحد سلامت مرکز توسعه سلامت کیش در خصوص استفاده صحیح از ظروف یکبار مصرف گفت : اگر می‌خواهیدازاین ظروف استفاده کنید، بهتر است از توصیه‌های بهداشتی و نحوه صحیح استفاده از این ظروف آگاهی کامل داشته باشید.

 

به گفته وی کارشناسان بهداشت هشدار می‌دهند که این ظروف اگراستاندارد نباشند یا به شکل صحیح استفاده نشوند، می‌توانند برای سلامتی مضر باشند. به همین دلیل بهتراست در خانه که امکان شستن و ضدعفونی کردن ظروف وجود دارد از ظرف‌های پیرکس، استیل و چینی استفاده کنید.

 

سلمانی افزود: برای خرید غذاهای داغ مانند آش و حلیم هم بهتر است با خودتان ظرف یا قابلمه ببرید تا خیالتان راحت باشد که غذای داغ در ظرف مناسب ریخته شده است وخطری سلامت شما و خانواده‌تان را تهدید نمی‌کندامااگر می‌خواهیداز این ظروف استفاده کنید، بهتر است از توصیه‌های بهداشتی و نحوه صحیح استفاده ازاین ظروف آگاهی کامل داشته باشید.

 

کارشناس واحد سلامت مرکز توسعه سلامت کیش متذکر شد:
۱٫ ظرف یک‌بار مصرف شفاف و بی‌رنگ فقط برای غذاهای سرد مناسب است و نباید از آن برای نوشیدنی‌ها و غذاهای داغ استفاده کرد.در موقع شستن ظروف پلاستیکی به هیچ عنوان نباید از وسیله یا مواد شیمیایی برنده و قوی استفاده کرد، زیرا اگر سطح داخلی یا خارجی این دسته از ظروف آسیب ببینند و خراش پیدا کنند، غیرقابل استفاده خواهد شد، چون موجب ترشح مواد شیمیایی درون بدنه پلاستیک به خارج خواهد شد.علت هم این است که هنگام ساخت این ظروف، برای جلوگیری از شکنندگی از مواد پلاستیکی لایزر استفاده می‌شود. اگر در این ظروف آب‌جوش یا غذای داغ ریخته شوداین مواد در ماده غذایی حل شده و وارد بدن می‌شوند. این ترکیب‌ها خطرناک هستند و ممکن است باعث بروز انواع سرطان شوند. از آنجایی که مقدار این مواد سرطان‌زا در ظروف شفاف بیشتر است، بنابراین باید در استفاده از آن‌ها بیشتر احتیاط کرد.

 
۲٫ ظروف یک‌بار مصرف سفید و فوم‌دار برای خوراکی‌های سرد، گرم و مرطوب مناسب است اما نباید برای نوشیدنی‌ها و غذاهای داغ مانند آش، چای و قهوه که دمای بالایی دارند از آن‌ها استفاده کرد. استفاده نادرست از ظروف پلی‌اتیلن (پلاستیکی) باعث آزاد شدن مواد آلی و ترکیب‌های شیمیایی موجود در دیواره ظروف و ترکیب آن‌ها با مواد غذایی می‌شود که مصرف آن برای سلامتی مضر است و ممکن است باعث ایجاد مشکلات گوارشی و بروز برخی بدخیمی‌ها در افراد شود.

 
۳٫ ظروف یکبار مصرف رنگی خطرناک‌ترنداین روزها ظروف یک‌بار مصرف در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف در بازار وجود دارد. ممکن است انواع رنگی آن به نظرتان قشنگ‌تر بیاید و تصمیم بگیرید برای پذیرایی از میهمانانتان از این ظروف استفاده کنید. بهتر است بدانید استفاده از ظروف یک‌بار مصرف رنگی احتیاط بیشتری را می‌طلبد، چرا که ظروف یک‌بار مصرف مانند ظروف دیگر توانایی نگهداری رنگ را ندارند به همین علت هنگام ریختن غذای داغ یا چای در ظرف لایه‌ای رنگ در غذا حل شده و وارد بدن می‌شود.

 

 

بنابراین بهتر است از انواع رنگی این ظروف به ویژه برای غذاهای داغ استفاده نشود.

 
۴٫ معمولاً جنس بطری‌های آب آشامیدنی (که در ماه‌های گرم سال حتی اگر حاوی آب معدنی نباشند، به طور مرتب از آب شهری پر می‌شوند و درون یخچال قرار می‌گیرند یا برای نگهداری موادی چون آب‌لیمو و آب‌غوره مورد استفاده قرار می‌گیرند)‌ از PVC است که مشکلی هم برای سلامت انسان به وجود نمی‌آورد، اما اگر آب بیش از ۶ ماه در این ظروف نگهداری شود، آلوده می‌شود. بنابراین خانواده‌ها باید از استفاده مکرر این ظروف برای نگهداری آب در یخچال خودداری کنند.بهتر است بدانید استفاده از ظروف یک‌بار مصرف رنگی احتیاط بیشتری را می‌طلبد، چرا که ظروف یک‌بار مصرف مانند ظروف دیگر توانایی نگهداری رنگ را ندارند بههمین علت هنگام ریختن غذای داغ یا چای در ظرف لایه‌ای رنگ در غذا حل شده و وارد بدن می‌شود.

 
۵٫ بطری‌های پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می‌شود.

 
۶٫ غذاهای فوری (Fast Food) و سوپ‌ها باید از ظرف یک بار مصرف تخلیه و در ظرف دیگری گرم شوند.

 
۷٫ چای‌ساز و ظروف همزن پلاستیکی به دلیل ماهیت پلاستیکی که دارند، در اثر مجاورت با گرما، مواد مصنوعی پلاستیکیشان وارد آب یا مواد غذایی شده و آن را سرطان‌زا می‌کند.

 
۸٫ بعضی غذاهای آماده و بسته‌بندی به شکلی هستند که بعد از گرم شدن در ماکروویو مورد استفاده قرار می‌گیرند، این نوع غذاها را نباید بعد از یک‌بار گرم کردن مجدداً در ماکروویو قرار داد چون گرمای شدید موجب انتقال مولکول‌های پلیمری به غذا می‌شود و ممکن است برای سلامت مضر باشند.نباید غذاهای خود را در ظروف پلاستیکی در ماکروویو گرم کنید، این موضوع به خصوص در مورد غذاهای حاوی روغن و چربی اهمیت می‌یابد. ترکیب «چربی و حرارت بالا و پلاستیک» باعث آزادسازی دیوکسین به داخل غذا می‌شود.

 
۹٫از ورقه‌های پلاستیکی برای پوشش غذا در موقع گرم کردن آن در ماکروویو خودداری کنید زیرا به راحتی مواد شیمیایی موجود آن به داخل غذا راه‌یافته و سبب آلوده شدن غذا می‌شود.

 
۱۰٫ در موقع خرید مواد خوراکی سعی کنید از کیسه‌های پلاستیکی استفاده نکنید.

 
۱۱٫ بطری‌های شیر و آب و پستانک‌های نوزادان که از پلاستیک درست شده‌اند می‌تواند در مسمومیت کودکان نقش داشته باشد.

 
۱۲٫ در موقع شستن ظروف پلاستیکی به هیچ عنوان نباید از وسیله یا مواد شیمیایی برنده و قوی استفاده کرد، زیرا اگر سطح داخلی یا خارجی این دسته از ظروف آسیب ببینند و خراش پیدا کنند، غیرقابل استفاده خواهد شد، چون موجب ترشح مواد شیمیایی درون بدنه پلاستیک به خارج خواهد شد.

 

 

انتهای پیام /س

fff
دیدگاه ها

لطفا پیش از ثبت دیدگاه قوانین زیر را مطالع بفرمایید.

  • دیدگاه خود را مرتبط با همین خبر بنویسید.
  • از توهین بر اشخاص و ادیان پرهیز کنید.
  • تکمیل تمامی فیلدها الزامی می باشد.
  • دیدگاه شما پس از بررسی و تائید نمایش داده خواهد شد.

fff fff


شبکه اجتماعی سلام نشر خبر دانو اول خبر fff