تبلیغات تولید ایرانی تبلیغات تبلیغات
کانال رسمی تلگرام شبکه اطلاع رسانی هرمز

کد خبر : 311990
تاریخ انتشار:جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۷| تعداد نظرات :بدون دیدگاه
پ

طرز تهیه ترشی انبه کال از زبان یک بانوی مینابی

امروزه با شروع برداشت انبه های کال از باغهای میناب زنان و مردان جنوب بخصوص مردمان شهرستان میناب اقدام به تهیه ترشی انبه کال می کنند و در سفره های آنها به زیبایی هر چه تمامتر به چشم می خورد بطوری که با نگاه کردن به این نوع ترشی بزاق از دهان هر بیننده ترشح می شود.

طرز تهیه ترشی انبه کال از زبان یک بانوی مینابی

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛به نقل از میناب جنوب ،ترشی انبه یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین ترشیجات محلی جنوب ایران که امروزه با شروع برداشت انبه های کال از باغهای میناب تهیه و در سفره های مردمان جنوب به زیبایی هر چه تمامتر به چشم می خورد بطوری که با نگاه کردن به این نوع ترشی بزاق از  دهان هر بیننده ترشح می شود.

انبه سبز نارس : ۱ کیلو
سرکه : به مقدار کافی
سیر : نیم کیلو
فلفل قرمز تند : ۳ قاشق غذاخوری
تخم گشنیز : ۳ قاشق غذاخوری
سیاه دانه : ۲ قاشق غذاخوری

روش تهیه ترشی انبه‌ کال به روایت از بانوی زحمتکش مینابی که امروزه با خرید انبه های نارس(کال) ترشی انبه کال تهیه نموده بطوری که بوی این نوع ترشی بزاق را از دهان به ترشح می اندازد.

 

این بانوی مینابی ساکن روستای بلبلی میناب که ترشی های ساخته شده خود را برای خوردن و فرستادن برای سوغاتی به فامیل و آشناهای خود به جزیره قشم و بندرعباس به مصرف می رساند طریقه ساختن این نوع ترشی را در گفتگو با میناب جنوب اینطور بیان کرد که:

انبه ها را پوست  زده و بعد چهار قسمت می‌کنیم سپس هسته انبه را خارج می‌کنیم و آن‌را مثل سیب زمینی خلال می‌کنیم.

 

کمی زردچوبه و نمک روی آن می‌ریزیم و خوب با دست مخلوط می‌کنیم تا خلال‌ها زرد رنگ شود و بعد می‌گذاریم حدود ۲۴ ساعت در آفتاب تا کمی خشک شود.

fo1373 - Copy

این بانو گفت: سرکه را با شکر و یک قاشق چای‌خوری زردچوبه روی گاز می‌جوشانیم و می‌گذاریم کمی خنک شود سپس سیر را هم رنده و یا ریز خرد می‌کنیم.

 

بعد ابتدا یک ردیف انبه می‌چینیم و کمی گلپر و سیاه دانه و تخم گشنیز آسیاب شده و یکی دو تا فلفل قرمز هندی و مقداری سیر رنده شده روی آن می‌ریزیم و مجدداً انبه و بقیه مواد را لایه لایه می‌ریزم تا شیشه پر شود.

 

سرکه را روی مواد می‌ریزیم و درب شیشه را محکم می‌بندیم و می‌گذاریم یک هفته‌ای کمی نرم شود و در یخچال از آن نگهداری می‌کنیم.

download - Copy

خانم ذاکری اهل و ساکن روستای بلبلی میناب چهار قاچ کردن انبه با پوست را یک روش دیگر از موارد تهیه ترشی انبه کال برشمرد که اهل جنوب خیلی از آن استفاده می‌کنند البته به صورتی که تکه‌های انبه به هم وصل باشد و هسته هم در وسطش باشد.

 

روی آن نمک می‌پاشند و حدود یک روز در آفتاب با حبه‌های سیر درسته می‌گذارند بماند سپس با سرکه و کمی ادویه ترشی را آماده می‌کنند.

 

این ترشی به سبزی می زند بطوری که تلخی هسته بعد از مدتی از بین می‌رود و قابل خوردن است.

 

انتهای پیام/ی

لینک کوتاه : http://www.hormoz.ir/?p=311990
این خبر را به اشتراک بگذارید
دیگر رسانه ها

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

6,213 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

یادداشت

گفتگو

بین الملل