تبلیغات تولید ایرانی تبلیغات تبلیغات
کانال رسمی تلگرام شبکه اطلاع رسانی هرمز تبلیغات

سیاسی
کد خبر : 500067
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۹:۰۵| تعداد نظرات :بدون دیدگاه
پ

شیوع فاویسم در هرمزگان/ باقله زدگی بیماری بومی خلیج فارس

فاویسم بیماری ارثی است که بیشتر در پسرها دیده می شود و پیک این بیماری در هرمزگان از ۱۵ فروردین تا ۱۵ خرداد به دلیل فراوانی باقلا مشاهده می شود .

شیوع فاویسم در هرمزگان/ باقله زدگی بیماری بومی خلیج فارس

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ فاویسم یک بیماری ارثی است که بر اثر کمبود یا نبود آنزیم گلوکز شش فسفات دی هیدروژیناز بروز می‌کند و به دلیل ارثی بودن تا آخر عمر همراه فرد است؛ین بیماری همزمان با فصل عرضه باقلای سبز محلی در افرادی که زمینه مساعد این بیماری را دارند ، شیوع می‌یابد .

مصرف باقلای محلی با داشتن پروتئین و فیبر بالا و جلوگیری از بیماریهای روده ای فواید زیادی برای بدن دارد اما استفاده آن برای افرادی که فاقد آنزیم مذکور هستند ، بسیار خطرناک است .

مصرف باقلا هم به ‌صورت خام و هم پخته برای بیماران فاویسمی خطرناک است زیرا خوردن حتی یک دانه باقلا برای این بیماران که آنزیم گلوکز شش فسفات دی هیدروژیناز (G6PD) را ندارند، خطرناک و باعث کم خونی شدید است.

فاویسم بیماری ارثی است که بیشتر در پسرها دیده می شود و پیک این بیماری در هرمزگان از  ۱۵ فروردین تا ۱۵ خرداد به دلیل فراوانی باقلای محلی مشاهده می شود .

رنگ پریدگی ، ضعف و بی حالی ، درد شکم و ادرار پر رنگ را از علائم بیماری فاویسم که در صورت بروز علائم یاد شده فرد را بایستی حتما به بیمارستان برد ، زیرا در بسیاری موارد به تزریق خون نیاز است .

تمام علائم این بیماری پس از مصرف باقلا در مدت ۴۸ ساعت بروز می کند بنابراین در صورت عدم اقدامات لازم فرد به نارسایی کلیه مبتلا خواهد شد .

فاویسمی ها علاوه بر عدم مصرف باقلای محلی حتی از کنار مزارع باقلا نیز نباید عبور کنند  این بیماری می تواند با بوئیدن گل و گرده های باقالا نیز به وجود آید و بیشتر در افرادی که فاقد آنزیم گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز هستند ایجاد می شود. نه تنها باقالا بلکه برخی از داروها همانند مصرف آسپیرین با دوز بالا ، داروهای ضدمالا ریا، مصرف برخی آنتی بیوتیک ها، نفتالین، حنا و عوامل عفونی می توانند گلبول های قرمز را تخریب کنند.

تظاهرات بالینی اصلی فاویسم حاد به صورت کم خونی ،یرقان یا زردی و کاهش ترشح و دفع ادرار است، کم خونی در اثر لیز شدن گلبولهای قرمز پس از مصرف یا تماس با باقلا ایجاد می شود . با لیز شدن گلبول قرمز مقداری از محتویات آن در ادرار ظاهر می شود و رنگ ادرار تیره و شبیه به رنگ چای پر رنگ می شود.

خانواده نخودیان (لگومینوزه) مانند باقلا، انواع لوبیا، سویا، انواع نخود، عدس، گیاه خرنوب، کهور ، سولفیت‌ها و غذاهای شامل آنها از مواد غذایی است که نباید این گونه بیماران استفاده کنند.

 

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : http://www.hormoz.ir/?p=500067
این خبر را به اشتراک بگذارید
دیگر رسانه ها
نظرات بینندگان
تعداد نظرات: بدون نظر
ارسال نظر





  • نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
  • توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.

یادداشت

گفتگو

بین الملل