سونامی مصرف غذای آماده و فست فود در بندرعباس/ رغبتی به طبخ غذای سنتی نیست
تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات
کانال رسمی تلگرام شبکه اطلاع رسانی هرمز
سیاسی
کد خبر : 431114
تاریخ انتشار:شنبه ۰۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۳| تعداد نظرات :بدون دیدگاه
پ

سونامی مصرف غذای آماده و فست فود در بندرعباس/ رغبتی به طبخ غذای سنتی نیست

در گذشته ماهی تاوه ای ، میگو برشته و انواع قلیه ها در اغلب خانه های هرمزگان خودنمایی می کرد اما با گرایش به مصرف فست فودها هر روزسفره ها از برکت دریا خالی تر می شود.

سونامی مصرف غذای آماده و فست فود در بندرعباس/ رغبتی به طبخ غذای سنتی نیست

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛کشور ایران اسلامی با برخورداری از هزاران کیلومتر مساحت اقوام و نژاد های مختلفی را در خود جای داده که در هر گوشه این میهن میراث دار تاریخی کهن و آداب و رسوم منحصر به فرد خود است.

تنوع بالای اقوام در کشوری که مهد اسلام و مذهب تشیع است موجب وحدت و یکپارچگی مثال زدنی شده که در گوشه و کنار دنیا بی همتاست.

استان هرمزگان با بهره گیری از اقلیم جنوب و ساحلی فرهنگ و رسوم متاثر از دریا را رقم زده و بخش اعظم زندگی مردم هرمزگان آمیخته با دریا و ساحل است.

آثار دریا در گوشه گوشه زندگی مردم جنوب از جمله خوراک، پوشاک، مسکن و تفریحات بومیان به عینه مشهود است هرچند در سالیان اخیر با هجوم فرهنگ های بیگانه شاهد تغییر ذائقه مردم هستیم اما هنوز کور سویی از الهامات دریا در زندگی مردم هرمزگان هویداست.

از دیرباز غذاهای دریایی بخش اعظمی از سفره مردم هرمزگان را تشکیل می دهد که حتی نان که ساده ترین قوت مردم است با سس هایی از ماهی و میگو طعم دار می شد.

در گذشته ماهی تاوه ای ، میگو برشته، انواع قلیه ها  و قاتق ها ، دسرها و پیش غذاهایی با اسانس ماهی و میگو در اغلب خانه های هرمزگان خودنمایی می کرد اما در سالهای اخیر تهاجم فرهنگی نقش خود را به خوبی ایفا کرده و هر روزسفره ها از برکت دریا خالی تر می شود.

جای خالی قلیه و ماهی سوری در سفره بندری ها

تغییر ذائقه و جایگزینی غذاهای بی خاصیت و مضر تا جایی پیش رفت که به ندرت در خانه بندرنشینان ماهی و میگو طبخ می شود و غذاهای اصیل و مغزی جای خود را به انواع فست فودها و غذاهای آماده داده است.

برخلاف تصور عام و سابقه کهن مردم بندرعباس در فرهنگ غذایی رشد قارچ گونه فست فودها و رستوران ها خبر از واقعیتی ناگوار و بحران سلامت در آینده ای نزدیک می دهد.

گوشه وکنار شهربندرعباس شاهد گسترش روز افزون مراکز توزیع و عرضه انواع غذاهای آماده با ملیت های مختلف است تا در میان سایر استان های همجواررکوردار بیشترین گرایش به مصرف غذای آماده داشته باشد.

 

پیتزا جایگزین سمبوسه بندری

مردمی که تا بیش از این سمبوسه، نان تموشی، نخود و باقلا اغذیه های بیرون از منزلشان را تشکیل می داد اکنون در ازدحام زندگی ماشینی و پیشرفت تکنولوژی مجذوب پیتزا و مرغ های سوخاری شده اند که در آثار سو آن شکی نیست و مکررا بر مدیریت مصرف آن و حذف از وعده غذایی تاکید شده است.

مردم جنوب که تا دو دهه پیش به استیم و هیکل های خوش فرم معروف بودند امروزه دچار چاقی مفرط هستند و بیماری همچون دیابت و فشار خون در این استان موج می زند.

یک صیاد بندری در این رابطه می گوید:مادرهای بندری از کودکی طرز تهیه و طبخ ماهی و میگو را به دختران خود می آموختند اما امروز دختران بندر تمایلی به پخت ماهی ندارند و از غذای دریایی بیزار هستند.

وی افزود:در گذشته  جایگاه ویژه پخت و کباب ماهی وجود داشت اما امروزه نه تنها بساط غذای دریایی از خانه ها جمع شده بلکه دیگر خبری از فرهنگ سنتی و غذاهای محلی در خانه ها نیست.

این جوان بندری ادامه داد:افزایش گرایش یه غذای آماده موجب شده رستوران ها و فست فودها تا پاسی از شب غذای  بی ارزش عرضه کنند و ازدحامی غیر قابل وصف برای مصرف موادی که جز زیان رهاورد دیگری ندارد را شاهد باشیم.

 

فست فودها نامتعادل ترین غذای جهان

در دورانی که کارشناسان تغذیه و بهداشت آثار سوء مصرف غذاهای آماده را هشدار می دهند و الگوی نامناسب غذایی همچنین مصرف زیاد نمک را از علل مهم بروز بیماری هایی مانند دیابت و انواع سرطان ها می دانند، ماراتون گرایش مصرف فست فود در بندرعباس مشاهده می شود و انگار درصدد آنند که گوی سبقت را از یک دیگر بربایند.

کارشناسان تغذیه معتقدند: همه عوامل افزایش دهنده کلسترول، فشار خون و حساسیت زا در فست فودها وجود دارد لذا کبد چرب و چاقی مفرط در کودکان هم ناشی از اسراف در مصرف فست فود و نوشابه هاست.

براین اساس فست فودها نامتعادل ترین غذای جهان هستند از این رو گرایش به لذت جویی و مصرف فست فود موجب شده ۷۰ تا ۸۰ درصد مردم دچار سوء تغذیه شوند.

مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در این رابطه گفته است: خوردن فست فود برای ماهی یک بار اشکالی ندارد اما مصرف بی رویه آن و بیشتر از یک بار در ماه مشکل ساز است و خطراتی را در پی دارد.

وی تاکید کرد: قند، نمک و چربی مثلث مرگ هستند و بیشترین گرایش مردم کشورمان در مصرف نمک است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://www.hormoz.ir/?p=431114
این خبر را به اشتراک بگذارید
دیگر رسانه ها
نظرات بینندگان
تعداد نظرات: بدون نظر
ارسال نظر





  • نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
  • توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.

یادداشت

گفتگو

بین الملل