سبک تغذیه عامل مهمی در پیشگیری از بیماری هاست
+ پ -
سبک تغذیه عامل مهمی در پیشگیری از بیماری هاست

نوع زندگی انسان در سلامت وی بسیار تاثیر گذار است همانگونه که در گذشته ای نه چندان دور پدران و پدر بزرگ های ما عمری نزدیک به یکصد سال را تجربه می کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛به نقل از  کیش پرس، امروز به دلیل تغییر سبک زندگی و تغذیه بیماری ها با نام های مختلف از زندگی هر کدام از انسان ها سردرآورده و امید به زندگی را به میزان بسیاری کاهش داده است. بیماری هایی که بیش از همه با سبک تغییر تغذیه در ارتباط هستند.

 

بنابر این گزارش،  “کلمه فست فود” برای همه ما آشناست، کلمه ای که بیش از همه بچه ها به آن علاقه نشان می دهند و محبوب خانواده هایی است که همه به نحوی گرفتار هستند و کمتر برای حضور در آشپزخانه ها وقت دارند و گاه بی حوصله گی، بعضی اوقات هم نشان دادن توانایی مالی و یا تنوع است که خانواده ها را به سوی استفاده از غذاهای سریع پخت یا همان “فست فود” رهنمون می کند.

 

دکترسید محمد حسین داوودی، پزشک متخصص تغذیه معتقد است یکی از علل اصلی درگیری بخش های مختلف بدن با سرطان رابطه مستقیمی با تغذیه دارد.

 

وی با بیان اینکه که ۲۰ تا ۸۰ درصد بیماران سرطانی دچار سوء تغذیه هستند در گفتگو با خبرنگار کیش اظهار کرد: نوع غذا، میزان غذا، شرایط غذاخوردن و زمان تغذیه در سلامت انسان نقش بسزایی دارد.

 

این پزشک متخصص با بیان اینکه پرخوری در هر صورت به بدن آسیب می رساند اضافه کرد: کسانی که ورزش های سنگین می کنند بعد غذاهای فراوانی را وارد معده خود می کنند معمولا به دلیل بالا بردن متابولیسم بدن عوارض پیری را زودتر از دیگران تجربه خواهند کرد.

 

وی علاوه بر پیری، عوارضی همچون آلزایمر، سرطان، بیماری های قلبی عروقی، بیماری های کلیوی را از جمله بیماری هایی دانست که با نحوه غذا خوردن ارتباط مستقیم دارد و افزود: نحوه غذا خوردن مانند استرس و اضطراب در هنگام غذاخوردن، زمان نامناسب و نوع غذا در درگیری بدن با بیماری ها می تواند موثر باشد.

 

داوودی دخانیات را از دیگر عوامل مهم موثر در بیماری هایی مانند سرطان عنوان و تاکید کرد: تغذیه پس از دخانیات یکی از مهمترین علل ابتلا به سرطان است.

 

وی تصریح کرد: نیترات و نیتریت که به وفور در سوسیس و کالباس یافت می شود از عوامل مهم سرطان زا است که امروزه یکی از مهمترین مواد استفاده شده در فست فودها یا همان غذاهای سریع پخت است.

 

ساکنان جزیره کیش شاید از بیشترین مصرف کنندگان غذاهای فست فود هستند. ساکنان این شهر مرجانی به دلیل اینکه زمان بسیاری را صرف گذراندن در محل کار می کنند و یا به دلیل اینکه بسیاری از کارمندان جوان آن به صورت مجرد زندگی می کنند از مشتریان پرو پا قرص این گونه غذاها هستند.

 

غذاهایی که بارها در مورد بیماری زا بودن آن ها داد سخن رفته است اما گوش شنوایی وجود ندارد شاید یکی از علل آن همان کمبود زمان و نبود جایگزینی مناسب برای اینگونه غذاها است.

 

البته محمد احمدی یکی از کیشوندان گرانی غذاهای رستورانی را از عواملی می داند که وی را مجبور کرده و به فست فودها روی آورد.

 

وی می گوید: غذاهای رستورانی و پرسنلی علاوه بر اینکه گران هستند، گاه آنقدر بی مزه و از مواد غذایی نامرغوب تهیه می شوند که قابل خوردن نیستند.

 

در بسیاری از کشورهای جهان امروز مردم به غذاهای آماده روی آورده اند. زندگی ماشینی موجب شده که کمتر بانویی وقت خود را صرف تهیه غذای مناسب برای خانواده کند و در عوض از درامد خود سعی می کند غذای مورد نیاز خانواده را به صورت آماده از بیرون تهیه کند.

 

نیاز جامعه به حضور زنان در اجتماع غیر قابل انکار است اما سلامتی از مواردی است باید به آن اهمیت داده شود و نقش مادران خانواده در این میان غیر قابل انکار است.

 

در برخی از کشورها دیده می شود که غذاهای آماده با قیمتی بسیار ارزان و با کیفیت در اختیار کارمندان و خانواده های شاغل قرار می گیرد به همین دلیل نبود زنان در خانه به این شکل قابل جبران به نظر می رسد اما این روش نیز نتوانسته است جایگزین مناسبی برای زنان در خانه و تهیه غذاهای سالم باشد چرا که بر طبق آمار ارائه شده و طبق گفته یکی از پزشکان متخصص آنکولوژی سرطان معده شایعترین سرطان در کشور ژاپن است.

 

دکتر حمید رضا میرزایی در یکی از سخنرانی های خود در کیش در این رابطه گفت: در ایران در میان آقایان شایعترین سرطان، سرطان معده است که بیشترین ارتباط را با نوع تغذیه انسان دارد.

اگر چه در میان آقایان مصرف دخانیات علاوه بر اینکه می تواند عامل تشدید این بیماری باشد سرطان ریه را نیز گسترش می دهد.

 

متخصصان تغذیه و سرطان، اگر چه در تلاش هستند تا راهی برای درمان بیماری ها به خصوص سرطان بیابند اما مهمترین مسئله ای که مطرح می کنند تلاش برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری است.

 

به اعتقاد متخصصان ۵۰ درصد از بیماری های سرطان قابل پیشگیری هستند و متاسفانه تنها ۵۰ درصد از مبتلایان درمان می شوند.

 

حداقل سه دلیل برای اینکه از غذاهای آماده و به اصطلاح “فست فود” دوری کنیم.

 

غذاهای فست فودی شما را غمگین می نماید: خوردن بیش از حد غذاهای فست فودی شما را دچار غم و در دراز مدت ممکن است شما را دچار افسردگی نماید. دلیل این امر اینست که این غذاها امگا ۳ و ویتامین ایی را به بدنتان نمی رسانند وجود این مواد در بدن باعث دور ماندن شما از افسردگی است.

 

ریسک آلزایمر را بالا می برند: در تحقیقات یک دانشگاه سوئدی به یک موش در مدت نه ماه و هر روزه غذاهای فست فود خوراندن نتیجه کم شدن توان عقل و از بین رفتن سلولهای مغز موش گشت. غذاهایی که ویتامین ای بالا داشته باشد مانند بادام همچنین غذاهای با آنتی اکسیدان بالا مانند میوه ها و سبزیجات میتواند باعث بالا رفتن توان ذهن شود.

 

باعث بروز سرطان پروستات میگردد: مردانی که بصورت حداقل هفته ای یکبار غذای فست فودی می خورند بیشتر از بقیه در معرض ابتلا به سرطان پروستات می باشند. روغن سرخ کردنی استفاده شده باعث بوجود آمدن ترکیبات سرطانزا در بدن میگردد و بخصوص در مردان باعث ایجاد سرطان پروستات می شود.

 

بنابراین دفعه بعدی که از پختن غدا خسته شده اید و میخواهید به نزدیکترین فست فو د شهر سر بزنید بهتر است عواقب آن شامل فشار خون بالا، افزایش وزن، دیابت، آسم، اگزما، تب یونجه، افسردگی، آلزایمر و پروستات را بخاطر داشته باشید.

 

انتهای پیام/ی

fff
دیدگاه ها

لطفا پیش از ثبت دیدگاه قوانین زیر را مطالع بفرمایید.

  • دیدگاه خود را مرتبط با همین خبر بنویسید.
  • از توهین بر اشخاص و ادیان پرهیز کنید.
  • تکمیل تمامی فیلدها الزامی می باشد.
  • دیدگاه شما پس از بررسی و تائید نمایش داده خواهد شد.

fff fff


شبکه اجتماعی سلام نشر خبر اول خبر اول خبر fff