رشته انیمیشن در ایران اقتصاد مشخصی ندارد/ نبود رشته انیمیشن در دانشگاههای هرمزگان
انیمیشن ساز هرمزگانی با اشاره به اینکه رشته انیمیشن در ایران اقتصاد مشخصی ندارد، گفت: در ایران این رشته به اندازه کافی جا نیفتاده و اطلاعی ندارند که بخواهد درآمدی داشته باشد و اگر همایش هایی در این رشته در سراسر استان و کشور برگزار شود ایده مناسبی برای رفع بیگانگی این رشته خواهد بود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز ، صبا قنبری انیمیشن ساز هرمزگانی در گفتگو با خبرنگار فرهنگ کده ، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۲ به دلیل علاقه جذب این حرفه شدم و در زمینههای گرافیک آرم، بسته بندی، پوستر، تبلیغاته روزنامه، کاتالوگ، جلد کتاب و صفحه آرایی و…فعالیت دارم و در زمینه انیمیشنسازی هم انیمیشنهای دو بعدی و سه بعدی، انیمیشنهای دستی، انیمیشن عروسکی، انیمیشن کاغذی، ساخت فیلم، تصویر متحرک و همچنین فعالیتهای کلاسی با موضاعات مختلف شامل حرکت حیوانات، حرکت برگ و تغییر رنگ فعالیت دارم.
وی با بیان اینکه در زمینه انیمیشنسازی مشوقی نداشتم، افزود: اطرافیانم اطلاعاتی از این رشته نداشتند و به همین علت مشوقی نداشتم اما از بچگی علاقهمند به این رشته بودم و روز به روز علاقم بیشتر شد و توانستم در این رشته تحصیل کنم.
این هنرمند انیمیشن ساز بیان داشت: در این حرفه با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنیم از نبود کتابهای درسی مشخصه انیمیشن گرفته تا نبود بودجه برای کارگاه انیمیشن و حمایت نکردن هم از نظر مادی و هم معنوی.
قنبری با اشاره به اینکه مسئولان آشنایی کامل با این رشه ندارند، تصریح کرد: تاکنون ندیدهایم مسئولان از کلاسها و کارهای دانشآموزان بازدید کنند و در حال حاضر حمایتی هم از هنرمندان این رشته صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه رشته انیمیشن در ایران اقتصاد مشخصی ندارد، خاطرنشان کرد: در ایران این رشته به اندازه کافی جا نیفتاده و اطلاعی ندارند که بخواهد درآمدی داشته باشد و اگر همایشهایی در این رشته در سراسر استان و کشور برگزار شود ایده مناسبی برای رفع بیگانگی این رشته خواهد بود.
انیمیشن ساز هرمزگانی تصریح کرد: با توجه به این که علاقهمندان زیادی برای این رشته در استان وجود دارد و رشته پر درآمدی است اما اکثریت مدارس این رشته را تدریس نمیکنند.
همچنین در دانشگاههای هرمزگان این رشته وجود ندارد و اگر رشته انیمیشن یا حداقل رشتههای مرتبط به آن در دانشگاهها اضافه شوند دانش آموزان علاقمند به این رشته دیگر به شهرهای دیگر کوچ نمیکنند.
قنبری ادامه داد: رشته ی انیمیشن برای دختران فقط در بندرعباس در هنرستان آیت الله صدر تدریس میشود و دانشگاههای استان این رشته یا رشتههای مرتبط با آن را ندارند.
وی افزود: انتخاب رشته ام کامپیوتر بود ولی از آنجایی که به هنر علاقه خاصی داشتم هم رشته کامپیوتر و هم رشته انیمیشن را انتخاب کردم که این دو رشته بهم نزدیک هستند.
این هنرمند انیمیشنساز گفت: حال که رشتهام انیمیشن است و در حال حاضر پیش هنر میخونم باید هم به فکر تولید انیمیشن باشم هم به کنکورم برسم.
قنبری ادامه داد: مستند حنا، تر و خشک، گل اندام و فیلم «هیش» که در جشنوارههای مختلف از جمله هنرهای تجسمی، دریا و… مقام کسب کرد بخشی از آثار من در زمینه انیمیشن سازی است.
وی با بیان اینکه در زمینه انیمیشن به صورت شخصی فیلمی نساختهام که کامل باشد اما در کارهای کلاسی در سال سوم هنرستان به صورت گروهی فیلم عروسکی ساختم که من در شخصیت گل اندام نقش داشتم که این شخصیت ناخواسته خرابکاریهایی انجام میداد اما این فیلم به دلیل نبودن بودجه کامل نشد ولی در حال تولید یه انیمیشن بومی برای بندرعباس هستم.
انیمیشن ساز هرمزگانی به تفاوت بین کارگردان یک انیمیشن دستی سنتی و یک انیمیشن دیچیتال پرداخت و بیان کرد: انیمیشنهای دستی در حقیقت سخت تر از انیمیشنهای ۲ بعدی و ۳ بعدی هستند، انیمیشنهای دستی با دست ساخته میشوند شامل انیمیشنهای کاغذی و عروسکی اما انیمیشنهای ۲ بعدی و ۳ بعدی با نرم افزار کار میشود که امروزه این نوع انیمیشن جذابیت بیشتری دارد و وظیفه کارگردان انتخاب جلوههای ویژه، انتخاب رنگ، انتخاب سبک بصری و دکور است ک باید بین همه اینها هماهنگی ایجاد کند.
انتهای پیام/پ
انتهای خبر/