راهاندازی یگان دریایی لشکر ۴۱ ثارالله را می توان اثری ماندگار از شهید حاجبی دانست/ رونمایی از نقاشی دیجیتالی شهید سردار حاج علی حاجبی
فرمانده قرارگاه مدینه منوره نیروی زمینی سپاه گفت: سردار شهید حاج علی حاجبی در جبهههای حق علیه باطل علیرغم اینکه مسؤول مخابرات لشکر ۴۱ ثارالله بر عهده داشتند همزمان یگان دریایی لشکر را نیز راهاندازی کردند که اثری بزرگ و ماندگار بود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ همزمان با هفته دفاع مقدس طی مراسمی نقاشی دیجیتالی سردار شهید حاج علی حاجبی که با دست نوشته مقام معظم رهبری مزین شده است، با حضور سردار محمد مارانی فرمانده قرارگاه مدینه منوره نیروی زمینی سپاه به خانواده این شهید والامقام تقدیم شد که این نقاشی دیجیتالی توسط کوثر ارجمند هنرمند رودانی طراحی شده است و برگزاری این مراسم به همت گروه خادمین شهدای استان هرمزگان بود.
سردار محمد مارانی در مراسم رونمایی از نقاشی دیجیتالی سردار شهید حاج علی حاجبی در سخنانی به تبیین شخصیت والای این شهید والامقام پرداخت و اظهار کرد: شهید حاج علی حاجبی یک مغز متفکر برای جنگ بود و استعداد ایشان در امر فرماندهی کمنظیر بود و این شهید والامقام در جبهههای حق علیه باطل علیرغم اینکه مسؤول مخابرات لشکر ۴۱ ثارالله بر عهده داشتند همزمان یگان دریایی لشکر را نیز راهاندازی کردند که اثری بزرگ و ماندگار بود.
فرمانده قرارگاه مدینه منوره نیروی زمینی سپاه با اشاره به شخصیت عرفانی و معنوی شهید حاجبی، عنوان کرد: این شهید بزرگوار حتی از لحظه شهادت خود نیز خبر داده بود و میگفت هر زمان که من در پاهایم احساس ضعف و ناتوانی کنم آنگاه لحظه شهادتم فرا رسیده است.
دوست محمد حاجبی رزمنده ۸سال دفاع مقدس و برادر شهید حاجبی ضمن تشکر و قدردانی از گروه خادمین شهدای هرمزگان به خاطره ای این شهید پرداخت و اظهار کرد: شهید حاجبی نزدیک به شش سال مداوم در جنگ حضور داشت و سال ۶۰ که ایشون نیمه سال دوم سال ۶۰ که وارد جبهههای نبرد شد و مدت کوتاهی در جنگ های نامنظم و بعد وارد لشکر ۴۱ ثارالله شدند؛ در همان ابتدایی که وارد لشکر شدند، ایشون به عنوان جانشین مخابرات لشکر انتخاب شدند و در همان ماه های اول هم توسط هم رزمانی که در مخابرات حضور داشتند، ایشون رو به سردار سلیمانی که اون زمان به برادر قاسم معروف بودند و این عزیز دل ما، میخواستند که شهید حاجبی را به عنوان مسئول مخابرات لشکر انتخاب کنند.
وی افزود: آن زمان تصور میکنم آقای رضا ایرانمنش پیشنهاد میدهد که شما حاج علی رو به عنوان مسئول مخابرات انتخاب کنید که برادرمان حاج قاسم میاد با ایشون صحبت میکند و اول ازشون سوال میکند، بچه کجا هستی؟ هرمزگانی هستی؟ و ایشون خودشون رو معرفی می کنند و در آخر ازشون می خواد که شما مسئولیت مخابرات لشکر را بپذیرید، اول ایشون نمیپذیرفتند. بعد حاج قاسم میگوید، من نظرم این است که شما بپذیرید و ایشون قبول می کنند.
برادر شهید حاجبی ادامه داد: در آن زمان واقعا پذیرفتن مسئولیت مخابرات لشکر با توجه به آن وضعیتی که داشتیم و از نظر تحریم هم که تحریم بودیم و بیسیم هایی که در آن زمان استفاده میشد. بیسیم های ۷۷ که ما در راستای تهیه همین باتری های بی سیم هم یک بار مصرف هم بودند واقعا مخابرات مشکل داشتند .
این رزمنده ۸سال دفاع مقدس عنوان کرد: شهید حاجبی تشکیلات با سیم رو هم راه میندازند که تشکیلات با سیم این گونه بود که بسیم هایی که معروف بودند به قور باغه ای که از آنها استفاده میشد و برای این کار باید تعداد رشته سیم کشیده میشد از سنگرهای عقب به خط مقدم که اون هم برای خودش مشکلاتی به همراه داشت؛ اولا تعداد زیادی نیروهای به کار گرفته می شد و برای حفظ و حراست از سیم و از آن طرف گلولههای توپی که میخورد گلوله خمپاره که میخورد هم پاره میخورد، قطع می کرد.
وی در ادامه گفت: شهید حاجبی، مغزی متفکر بودند برای جنگ، همان سالهای اول سال ۶۱- ۶۲ آمدن یک ادوات را تهیه کردند. برای کار مخابرات، برای کار را با سیم که از آن طرف از تعداد نیرو جلوگیری بشه که کارگیری نشه در کار باسیم و هم جلوگیری از قطع شدن ارتباطات در آن زمان و کار مخابرات ایشون آمدند با تهیه این جک های اسقاطی بلدزری از معدن زغال سنگ کرمان یک ادواتی را ساختند که روی این ادوات یک دستگاه تراکتور بسته میشد؛ فقط یک نفر راننده تراکتور هر چند رشته سیم و کابل که نیاز بود و قرار بود رو جاسازی می کرد و پشت تراکتور و هم این ادوات یک نحری رو به عمق ۶۰ -۷۰ سانتیمتر در زمین می کند از آن طرف هر چند رشته سیم که نیاز بود میخوابوند و از آن طرف خاک هم می داد.
حاجبی بیان کرد: این کار بسیار مفید بود برای مخابرات، ضمن اینکه لشکر ۴۱ انجام میداد این کار رو، استفاده میکردند از این دستگاه ،لشکر های همجوار هم می بردند استفاده میکردند و بعد از گذشت چند سال که جنگ به مرز های آبی کشیده شد. لشکر نیاز داست که یک یگان دریایی مقدر داشته باشد و از بین ارکان لشکر شهید حاجبی رو انتخاب کردند که هم ایشون بالاخره با آب آشنایی داشت؛ با دریا آشنایی داشت و هم بندری بود و میتوانست نیرو های بندر رو دور و بر خودش جمع کند و یگان دریایی لشکر رو هم سپردند به شهید حاجبی با توجه به این حفظ سمتی که در مخابرات لشکر داشتند.
برادر شهید حاجبی افزود: ایشون در مخابرات لشکر، نیروهای عارفی رو دور خودش تربیت کرده بودند که میتوانستند ضمن اینکه مخابرات را بچرخانند یگان دریایی را با همان استعداد نیروی که در مخابرات داشتند میتوانستند بچرخانند و یک روز بعد از پیشنهاد سردار سلیمانی ایشون در سنگر مخابرات در میان میگذارد و بچهها میگویند که مگر می شود که ما هم مخابرات باشیم هم در یگان دریایی و ایشون میاد نیروی مخابرات را تعیین می کنند که یا شما مخابرات باشید و یا یگان دریایی شهید حاجبی، یگانی را راه اندازی کرد که توانست عملیاتی را به مثل عملیات والفجر ۸ که در اصطلاح نظامی گفته شد که این عملیات، ماشین جنگی عراق را بشکند.
حاجبی خاطر نشان کرد: یادم هست یک زمانی جاهای خیلی سخت جنگ رو کارشناسان جنگ میآمدند نگاه میکردند کارشناسان خارجی که میآمدند صدام و به رژیم بعث عراق کمک می کردند و مگفتند که مثلاً امکان نداره که کسی بتواند از اروند عبور کنه و اون همه موانع، سیم خاردارهای خطی ،کلافی و سنگرهای بتن آرمه با فاصله ۳۰ متری و سنگر های تیر باری که اونجا ایجاد کرده و با اون همه موانع که جوش داده بودند به هم، خورشیدی هایی که درست کرده بودند.
انتهای پیام/