تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات
کانال رسمی تلگرام شبکه اطلاع رسانی هرمز
سیاسی
کد خبر : 490419
تاریخ انتشار:پنج شنبه ۰۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۴| تعداد نظرات :بدون دیدگاه
پ

دوشاب سنتی دیرینه در هرمزگان/ بشاگرد کانون تولید مرغوب ترین شیره خرما

سنت دوشاب گیری خرما به دلیل وجود نخلستان های فراوان در اکثر نقاط هرمزگان انجام می شود اما معروف ترین و مرغوب ترین شیره های سرشار از مواد مغذی توسط اهالی شهرستان بشاگرد صورت می گیرد.

دوشاب سنتی دیرینه در هرمزگان/ بشاگرد کانون تولید مرغوب ترین شیره خرما

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ شیره گیری خرما که در اصطلاح محلی هرمزگان دوشاب گیری می گویند طی عملیاتی بعد از شستشو خرماهای درجه دو و سه همراه با مقدار کمی آب درون ظرف های بزرگ ریخته و بر روی حرارت گذاشته و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بسته به نوع خرما آن را می جوشانند.

زمانی که خرما به صورت کامل جوشانده شد آن را درون کیسه های تمیزی ریخته می شود و تفاله های خرما را از آن جدا کرده و دوباره بر روی حرارت قرار می دهند تا این مایع به حالت غلیظ در بیاید؛ معمولا برای دوشاب گیری از خرماهای مضافتی، کریته و مرداسنگ استفاده می شود.

در روش دیگر دوشاب گیری خرما از حرارت خبری نیست و خرماهای باکیفیت درون حصیرهایی از جنس خرما قرار داده می شود و شیره ها بر اثر فشار آوردن وزن خرماها از منافذ حصیر خارج می شود و این نوع روش بدون افزودن آب بوده و خالص است.

دوشاب گیری خرما در اکثر نقاط هرمزگان به دلیل وجود نخلستان های فراوان وجود دارد اما معروف ترین و مرغوب ترین شیره ها را که سرشار از مواد مغذی است اهالی شهرستان بشاگرد درست می کنند.

املاح موجود در شیره خرما شامل آهن منگنز، کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم و مس و سرشار از ویتامینهای آ و ب بوده و در هر ۱۰۰ گرم شیره خرما حدود ۵۰ واحد ویتامین آ، ۰۹/۰ میلی گرم ویتامین ب ، یک ۱/۰ میلی گرم ویتامین ب ۲ و ۲۲/۰ میلی گرم نیاسین وجود دارد.

در حالی که شیره خرما حاوی ۷۵ درصد مواد قندی شامل قندهای گلوکز، فروکتور و ساکارز همچنین دارای دو درصد پروتیین، ۲/۵ درصد چربی و ۲/۱ درصد مواد معدنی است؛ اما دوشاب همانند شیره انگور کالری بسیار بالایی دارد و مصرف زیاد آن در افراد کم تحرک، باعث چاقی مفرط و برای بیماران مبتلا به دیابت محدودیت مصرف دارد.

شیره خرما تمام خواص خرما را دارا می باشد و دارای خواص فراوانی از جمله فعال شدن سلول های عصبی مغز، رفع کم خونی، خستگی و رخوت و سموم را از کبد دفع و ناراحتی های گوارشی را بهبود بخشد.

آغاز دوشاب گیری خرما در بشاگرد

 اکبر سالاری، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشاگرد با بیان اینکه دوشاب گیری خرما در این شهرستان آغاز شده است، افزود: برای تهیه دوشاب از ارقام مضافتی، مرداسنگ و کریته استفاده می‌شود.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشاگرد اظهار کرد: شیره خرما از محصولات با ارزش غذایی بالا و تقویت‌کننده سلول‌های عصبی است که نخل داران بشاگردی به روش سنتی تهیه می‌کنند و در بازار‌های محلی به فروش می‌رسانند.

سالاری تصریح کرد: برای تهیه دوشاب، خرما‌ها را پس از شستشو در طرف بزرگی ریخته و حدود ده تا پانزده دقیقه می‌جوشانند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشاگرد با اشاره به اینکه پس از صاف کردن خرما دوباره آن را روی آتش گذاشته تا غلیظ شود، اضافه کرد: دوشاب به‌دست‌آمده به‌صورت یک سنت قدیمی بین همسایه‌ها توزیع می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: مصرف شیره خرما همراه با یک لیوان شیر ولرم هنگام صرف صبحانه، موجب فعال شدن سلول‌های عصبی مغز می‌شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://www.hormoz.ir/?p=490419
این خبر را به اشتراک بگذارید
دیگر رسانه ها
نظرات بینندگان
تعداد نظرات: بدون نظر
ارسال نظر





  • نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
  • توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.

یادداشت

گفتگو

بین الملل