در دولت گذشته هیچ شغلی ایجاد نشده است!
معاون اول رییس جمهوری درحالی از بیکاری به عنوان ابرچالش پیش روی جمهوری اسلامی نام برده و ادعا کرده است که طی سالهای ۸۴ تا ۹۱ خالص شغلی که ایجاد شده صفر است یعنی در دولت گذشته هیچ شغلی ایجاد نشده است!، که طی چهارساله دولت تدبیر و امید بارها شاهد رکود و تعطیلی کارخانهها و صنایع تولیدی کشور بوده و همچنان پس لرزههای آن در حال انجام است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛آقای جهانگیری در زمان ثبت نام در پشت تریبون رسانهها اذعان کرد« بیکاری جز با افزایش تولید و سرمایه گذاری داخلی راه حل دیگری ندارد. کسانی که همینجور شعار بیکاری میدهند معنایش این است که از اقتصاد اطلاع دقیقی ندارند. یا این جمله که برخی از شرایط محیطی مناسب باید دولت ایجاد کند یا نمیشود به سرمایه دار گفت زالوصفت… دولت یازدهم آنچه تحویل گرفت تفاوتش زمین تا آسمان است. من حتماً یکی از انگیزههایم همین خواهد بود که مشخص کنم برای ملت در ابعاد مختلف. باز کنم دولت چه چیزی را تحویل گرفت!…»
آقای جهانگیری که یکی از دلایل حضور خود در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم را بازگو کردن اوضاع کشور از آنچه بود و چه شد، عنوان کرده است. بد نیست بدانند که آقای روحانی هم بعد از رییس جمهور شدنش مدعی شد که خرابه را تحویل گرفته و با انتقاد از اوضاع اقتصادی در دولت گذشته گفته بود که در زمان احمدینژاد ما «به زمان قاجار برگشته بودیم.» درحالی واقعیات چه دیگری بود.
معاون اول رییس جمهوری که قرار است از کارنامه دولت آقای روحانی دفاع کند یادشان باشد مردم بعد از چهارسال و درست زمانی که آقای روحانی باید پاسخگوی وعدهایش باشد از کتمان وعده ۱۰۰ روزه میشنوند که آن را دروغ رسانهها میداند به نظر نمیرسد گوشهایشان همچنان شنوای حرفهای تکراری آقای روحانی از زبان شما در این دوره از انتخابات باشد! مگر اینکه با مردم روراست و از روی انصاف و با نیت خدایی صحبت کنید.
اما سؤال اینجاست؟ حال اگر شما رییس جمهور شوید بازهم قرار است حرفهای تکراری و کذب آقای روحانی که مردم و حتی منتقدین اصلاح طلب شما نسبت به کذب بودن بسیاری از حرفای شما گلایه دارند، بپردازید؟ در دولتی که شعار حمایت از سرمایه گذار و تولید داخل زده میشود اما بعد از ۹۰ سال، داروگر هم در امان نماند؟!
درحالی آقای جهانگیری از بیکاری و خالص صفردرصد شغل طی سالهای ۸۴ تا ۹۱، و بازگویی آنچه که بود و شد صحبت به میان آورد که به اذعان بسیاری از منتقدین و حتی حامیان دولت تدبیر، این دولت، اقتصاددانهای منتقدِ اصلاح طلب راهم طرد کرد. سبزعلیپور رئیس مرکز تجارت جهانی ایران اردیبهشت ماه ۹۵ طی گفتگویی اظهار کرد که از زمانیکه سیاستهای اقتصادی دولت را نقد کرده و میکنم متأسفانه بیش از حد مورد بی مهری دوستان دولتمرد خودم قرار گرفتهام بطوریکه روز به روز عرصه کار و فعالیت نیز برایم تنگتر میشود!!
وی همچنین گفته است: در این خصوص باید بگویم که سکاندار دولت یازدهم در برابر جمع، سخنان شیرین و عامه پسندی در ارتباط با تحمل منتقدین و آزادی انتقاد از دولت و دولتمردان ارائه میدهد اما در عمل علیرغم اظهارات و شعارهای داده شده متأسفانه به هیچیک از گفتههایشان پایبند نبوده و برای منتقدین خویش پشیزی ارزش هم قائل نبوده و محدودیتهای متعددی نیز برایشان ایجاد میکنند!!
اوج بیکاری فارغ التحصیلان و جوانان و حتی پیشکسوتان در دولت یازدهم به اندازهای فاجعه آمیز است که از صنعتگران گرفته تا حوزه فرهنگ و هنر و بازیگران و هنرمندان نیز در امان نماندهاند. لذا به نظر نمیرسد مردم دیگر گوش شنوایی برای حرفهای تکراری و تبلیغات وعدههایی که بعدها از تریبون رسانهها تکذیب خواهد شد، داشته باشند.
مانند این نمونه آشکار که مثل آب خوردن تکذیب شد: حسن روحانی سال ۹۲ درباره وعده صد روزه جهت حل مشکلات کشور گفت: «راهحلهای کوتاه مدت یک ماه و ۱۰۰ روزه برای حل مشکلات ومعضلات اقتصادی، اجتماعی و سیاست داخلی و خارجی در دولت تدبیر و امید پیش بینی شده است که با این برنامه ما میتوانیم در یک فرصت کوتاه شاهد تحول اقتصادی باشیم.»
جمعه ۴ فروردین ۱۳۹۶– جهانگیری: رانتجویان گردنکلفت ادب میشوند
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: ظرفیت اشتغالزایی اقتصاد کشور مشخص و از سویی دارای چندین میلیون نیروی بیکار است که از دو سال پیش بر شدت نیروهای متقاضی کار افزوده شده است. وی گفت: طی این مدت هر ساله یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر متقاضی کار هستند. در سالهای گذشته در بهترین شرایط ۶۰۰ هزار شغل ایجاد شده و دولت یازدهم پارسال تا ۷۰۰ هزار اشتغال در کشور ایجاد کرد.
جهانگیری افزود: با این حال ۶۰۰ هزار نفر به آمار بیکاران در سال افزوده میشود. عمده این جمعیت نیروهای تحصیل کرده و دانشگاهی هستند چنانکه بر اساس آمارها سالانه یک میلیون دانش آموخته دانشگاهی در کشور داریم که اگر به این جمعیت به خوبی توجه نشده و از ظرفیت آنها بهره گرفته نشود خود تبدیل به تهدیدی برای جامعه خواهد شد.
وی افزود: باید اجازه و فرصت داد بخش خصوصی وارد میدان شود. در این میان عدهای رانتجو هم در بخش خصوصی وجود دارند که در پی رانت هستند. تسهیلات کلان میگیرند و بعد موقع بازپرداخت گردن کلفتی کرده و از بازگرداندن آنها سر باز میزنند که باید ادب شوند و برخورد هم جدی خواهد بود.
جهانگیری ادامه داد: در این میان بخشی از فعالان اقتصادی به دلیل سیاستها و شرایطی که در سالهای گذشته ایجاد شد دچار مشکل گردیدند که باید فرصت داد دوباره خود را احیا کرده و وارد عرصه شوند تا بخش خصوصی واقعی میداندار اقتصاد کشور شود.
کاش آقای جهانگیری که علاقه زیادی برای ادب کردن رانتجویان گردنکلفت دارند خوب بود طی این چهارساله که بقول خودشان فکر نمیکنند بعد از تاریخ بعد از انقلاب بین معاون اول و رییس جمهور رابطه این چنین صمیمی وجود داشته باشد و ساعتها با آقای روحانی دونفری صحبت میکنند، بر ادب کردن مفسدان اقتصادی که یکی از آنها هم از زبان سخنگوی دولتشان ذخایرنظام خوانده شد اقدام میکردند که در این دولت شاهد فسادهای هنگفت در بانکها و مؤسساتی چون صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه در پرداخت وامهای کلان و خوردن حق مردم و پولهای بیت المال بودیم که با همین پولها میشد در همان ۱۰۰ روزه وعده آقای روحانی و طی این چهارسال کارخانههای تولیدی را از رکود و تعطیلی نجات داد و از سیل بیکاران و ورود قاچاق کلان کالا به داخل کشور جلوگیری کرد.
روحانی ۹۲: کارخانههای کشور باید به فعالیت ۱۰۰ درصد برسند/ نعمتزاده ۹۵: ۷۰۰۰ واحد صنعتی متوقف داریم
اینها نمونههایی از صحبتهای متناقص خود دولتمردان دولت یازدهم است که اگر کمی با انصاف تر به حرف هاییکه میزنند دقت کنند، شاید در نوع شعارها و حرفهایشان درپشت تریبونها و تبلیغات انتخاباتی تجدیدنظر کنند.
و اما سؤال اینجاست که اگر طی سالهای ۸۴ تا ۹۱ شغلی ایجاد نشده است پس کارخانهها و تولیداتی که افتتاح و بهره برداری شد با کدام نیروی انسانی چرخید؟ آیا نیروهایی که طی دولتهای نهم و دهم در آموزش و پرورش استخدام شدند و الان به عنوان معاون و دبیر در مدارس کشور مشغول تدریس هستند و آیا کارمندانی که در سایر ادارات دولتی دولت گذشته در آزمونهای استخدامی بهکارگیری شدند، اینها آمار اشتغال نیست پس معنای شاخص اشتغال شما چیست؟ جز این است که در نخستین دوره استخدامی دولت یازدهم آزمونی به یادماندنی! برگزار شد و به جز تعداد اندکی از همان کارمندانی که چندسال در یک ارگانی به عنوان پیمانی و بعد از پنج شش سال کار قراردادی مشغول کار بودند -با یک آزمونی که میلیونها پول از جیب دانش آموختگان به خزانه رفت – استخدام شدند تا آمار اشتغال بدهید، سربقیه بی کلاه ماند.
*سال ۹۲ نخستین روز سفر روحانی به هرمزگان:
رئیسجمهور: در هر استانی برای اشتغال و حرکت اقتصادی، مردم همان استان حق تقدم دارند و اگر مسئولین معتقدند در برخی از تخصصها نیازمند اشتغال افراد دیگر استانها هستند اشکالی ندارد اما همزمان باید وسیله تخصص و اشتغال مردم بومی آن استان را نیز آماده کنند. وی افزود: بنابراین تاکید میکنم که باید در هر استانی از جمله هرمزگان برای کار و اشتغال و فعالیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مردم همان استان حق تقدم دارند.
*۶ اسفند ۱۳۹۲-روحانی در ورزشگاه تختی بندرعباس: این دولت هر قولی که به مردم میدهد بدانیم که آن قول در همین دوره دولت عملی خواهد شد.
حسن روحانی:”استان هرمزگان یکی از قطبهای بسیار مهم فولاد کشور در آینده نزدیک خواهد بود”، … ظرف چهار – پنج سال آینده ظرفیت فولاد در هرمزگان و تولید آن که امروز حدود ۳٫۵ میلیون تن است، به حدود ۱۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت و دولت همه تسهیلات لازم را در اختیار کارآفرینان و بخشهای مردمی خواهد گذاشت. روحانی خاطرنشان کرد: این دولت هر قولی که به مردم میدهد بدانیم که آن قول در همین دوره دولت عملی خواهد شد.
و اما در دولتی که ادعای ایجاد شغل میکند؛
۱۳۹۵/۰۹/۱۳ –ایلنا
جمعی از کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل واقع در استان هرمزگان به ایلنا خبردادند که امروز شنبه (۱۳ آذر ماه)، به همراه تعداد زیادی از همکاران بخش خدماتی کارخانه در محوطه کارخانه تجمع کردهاند.
به گفته این کارگر در حال حاضر حدود ۹ ماه است (از اسفند ۹۴) با ورود کارفرمای بخش خصوصی برخی از مزایای مربوط به حق افزایش تولید و پرداختیهای ویژه اعیاد کارگران پرداخت نمیشود.
۹ دی ۱۳۹۵ –مشرق نیوز
*اخراج ۲۳۰ نفر از کارگران شرکت آلومینیوم المهدی هرمزآل
روز گذشته خریدار شرکت آلومینیوم المهدی هرمزآل ۲۳۰ نفر از کارگران بخش خدمات که سابقه بیش از ۱۵ سال داشتند را از این شرکت بزرگ تولید آلومینیوم، از کار اخراج کرد.
* چهارشنبه ۲۰ مرداد ماه، ۱۳۹۵-ایسنا
تلاطم در مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزال؛ از فرار مدیران جدید تا اداره شورایی مجتمع توسط کارکنان
این اقدام کارگران باز میگردد به شد روز گذشته (۱۹ مرداد) و ابلاغ دستورالعمل مالک کارخانه آلومینیوم المهدی هرمزال مبنی بر کاهش حقوق کارکنان شرکت آلومینیوم المهدی هرمزآل توسط “محمد نصوری” مدیرعامل این شرکت که سبب تعدادی زیادی از کارگران خشمگین به سمت دفتر مدیرعامل این مجتمع یورش ببرند اما محمد نصوری پیش از رسیدن کارگران از محل کارخانه خارج شد.
۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ -تسنیم
تصمیمگیری مدیران جدید آلومینیم المهدی برای اخراج ۶۲۵ کارگر/سکوت برخی نمایندگان پس از واگذاری مجتمع
محمد دریانوس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس، با اشاره به سیاستگذاریهای انجام شده مدیران جدید مجتمع آلومینیم المهدی هرمزگان در خصوص اخراج ۶۲۵ نیروی خدماتی از این مجموعه اظهارداشت: درصورت اجرایی شدن این تصمیم، خیل عظیمی از بیکاران به وجود میآید و خانوادههای آنان نیز تحت تأثیر قرار گرفته و با خطر از همپاشیدگی مواجه میشود. وی در ادامه با تاکید بر ضرورت حمایت نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: متاسفانه برخی نمایندگان با وجود حضور ۱۲ ساله در مجلس همچنان در خصوص مشکلات کارکنان مجتمع آلومینیم المهدی هرمزگان پس از واگذاری به بخش خصوصی سکوت اختیار کردهاند.
دریانوس تصریح کرد: مشکلات جامع کارگری استان به خصوص مجتمع المهدی مختص یک روز نیست بلکه از ۱۰ سال اخیر این مشکلات به وجودآمده و متاسفانه نمایندگان مردم استان در مجلس حتی یک کلمه در مورد مشکلات آلومینیم المهدی حرف نزدند. دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان ادامه داد: قشر کارگر و خانوادههای آنان تنها به هنگام انتخابات مورد توجه نمایندگان و سیاستمداران قرار میگیرند و به محض دریافت تائیدیه ورود به مجلس و تکیه بر صندلی، دیگر حتی حاضر نیستند جواب تلفن را هم بدهند. وی افزود: از اسفند ماه سال گذشته تا کنون حدود ۱۷ مدیران و روسای قسمتهای مختلف کارخانه آلومینیم المهدی از سوی مالک جدید این مجموعه اخراج شدهاند که امری غیر قانونی است.
* اخراج کارگران داروگر امروز رسماً کلید خورد + عکس
بعد از تعطیلی موقت کارخانه داروگر در سال جاری صبح امروز نیز تعدادی از کارگران کارخانه داروگر بدون اطلاع قبلی و به دلیل آنچه بی انضباطی آنها خوانده شده است اخراج شدند.
به گزارش خبرنگار بخش بازرگانی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز کارخانه قدیمی و ۹۰ ساله داروگر تعدادی از کارگران خود را اخراج کرد و نگهبان این کارخانه بدون اطلاع قبلی از ورود آنها به کارخانه جلوگیری به عمل آورده است. یکی از کارگرن اخراج شده کارخانه داروگر به تسنیم میگوید: بعد از تعطیلات نوروزی در هفته گذشته بعد از میلاد امیر المومنین، برای اولین روز توانستیم سر کار برگردیم اما از صبح امروز دوباره اجازه ورود به کارخانه به ما داده نمیشود. احمدزاده گفت: صحبتهایی که مسئولان دولتی در رسانهها درباره عدم تعطیلی این کارخانهها مطرح میکنند حقیقت ندارد و حقیقت را باید از زبان کارگران اخراج شده شنید.
۰۵ فروردین ۱۳۹۶-تسنیم
بیشتر پروژههای افتتاحی توسط رئیس جمهور در کردستان پسماند دولتهای گذشته است
رئیس ستاد مشترک انتخاباتی اقوام ایرانی و فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: بیشتر پروژههایی که توسط رئیس جمهور در کردستان افتتاح میشود مربوط به دورهها و پسماند دولتهای گذشته است.
وی گفت: کارخانه پتروشیمی کردستان یک پروژه عظیم ملی بود که توسط نمایندگان وقت در «دوره پنجم مجلس» مطرح و در «دوره ششم مجلس» نیز مطالعات آن شروع و تصویب شده است و ارتباطی با نشست و رایزنی “زنگنه” و نمایندگان مجلس برای بهدست آوردن رأی اعتماد ندارد.
رئیس ستاد مشترک انتخاباتی اقوام ایرانی و فعال سیاسی اصلاحطلب تصریح کرد: برخی افراد که ادعا میکنند برای تصویب کارخانه پتروشیمی کردستان اقداماتی انجام دادهاند در آن زمان اصلاً زنگنه وزیر نبود و وی کاندیدای وزارت بود.
رئیس ستاد حامی روحانی در سال ۹۲ گفت: کارخانه تولید کنسانتره سنگ آهن بیجار که قرار است امروز توسط رئیس جمهور در کردستان به بهرهبرداری برسد قبلاً فاز اول و دوم آن توسط استاندار وقت افتتاح شده اما مسئولان دولت یازدهم در کردستان پروژههای قبلی و فعلی را جمعآوری و محاسبه کردند و به عنوان تولید یک میلیون تن کنسانتره در این استان انعکاس میدهند در صورتی که باید گفت که آن یک فاز کنسانتره بوده که شرکت خصوصی با نصب چند دستگاه آن را انجام میدهد و کار سادهای است.
واما؛
پنج شنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۲-جام جم
باحضور رئیس جمهور انجام شد
بهرهبرداری از ۴ طرح بزرگ اقتصادی و صنعتی در هرمزگان
به گزارش واحد مرکزی خبر، یکی از این طرحها، طرح افزایش تولید روزانه ۳۰ هزار بشکهای میدان مشترک نفتی هنگام است. *طرح دوم، طرح ملی توسعه اسکله تخلیه و بارگیری مواد نفتی و معدنی است.*طرح سوم، بهره برداری پست برق ۴۰۰ به ۲۳۰ کیلو ولت بود. این پست برق یکی از بزرگترین پستهای برق کشور است و با بهره برداری از آن ۱۸۵۰ مگاوات برق از نیروگاهها و ۶۰۰ مگاوات از طریق خطوط انتقال به صنایع منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس منتقل میشود.
منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در مجاورت مجتمع بندری شهید رجایی بندرعباس با داشتن اسکله تخلیه و بارگیری مواد معدنی فله و نفتی و دسترسی به آبهای بین المللی یکی از مناطق مهم اقتصادی استان هرمزگان است.
اکنون نزدیک به ۱۲ هزار نفر در ۲۳ واحد صنعتی این منطقه مشغول به کارند.
*طرح چهارم که امروز به بهر ه برداری رسید، بزرگترین کارگاه ساخت و تعمیرکشتی ونفتکش های غول پیکر خاورمیانه بود. مدیر عامل شرکت صنایع کشتی سازی عظیم گسترش هرمز گفت: در مرحله نخست بهره برداری از این حوضهای خشک، برای هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و برای ۵ هزار نفر به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد میشود و در آینده اشتغال غیر مستقیم به ۱۵ هزار نفر میرسد.
* یکشنبه ۷ آبان ۱۳۹۱-خبرگزاری مهر-
فاز نخست کارخانه فولاد کاوه جنوب در هرمزگان با حضور رئیس جمهور افتتاح شد
خط تولید آهن اسفنجی کارخانه فولاد کاوه جنوب از جمله پروژههای مهر ماندگار است که با اعتبار سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و ظرفیت تولید یک میلیون و ۸۵۰ هزار تن در سال در فاز اول با ایجاد اشتغال مستقیم یک هزار و ۳۰۰ نفر به بهرهبرداری رسیده است.
۱۶ اسفند ۱۳۸۹– با حضور رییسجمهور صورت گرفت
افتتاح پیشرفتهترین کارخانه تولید فرآوردههای محلول دارویی در خاورمیانه
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۲۰ –ایسنا: افتتاح کارخانه ۴۵۰ هزار تنی فراوری ذغال سنگ پابدانا با حضور رییس جمهور
کارخانه فراوری ذغال سنگ پابدانا با ظرفیت تولید ۵۵۰ هزار تن کنسانتره ذغال سنگ در سال با حضور رییس جمهور در کوهبنان کرمان به بهره برداری رسید. کارخانه فناوری ذغال سنگ پابدانا با هزینهای حدود ۴۰ میلیارد تومان (ارزی و ریالی) در مدت حدود ۲۳ ماه احداث شده و برای ۸۰ نفر به صورت مستقیم و ۸۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم ایجاد اشتغال میکند.
بازهم یادآوری این مطلب لازم است که؛ طبق شواهد، مرکز آمار ایران نرخ بیکاری کل نسبت به سال نود و چهار، ۴/۰ افزایش یافته است و طبق آخرین آمار در سال نود و چهار نرخ بیکاری ۱۱/۰ اعلام شده است. همچنین مرکز آمار ایران در آخرین گزارش خود، تعداد شاغلان در سال ۹۴ را چیزی حدود ۲۱ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۸۳۶ نفر اعلام کرده است. این رقم در ابتدای دولت تدبیر و امید چیزی حدود ۲۲ میلیون و ۱۹۱ هزار و ۱۴۴ نفر بوده که نشان از بیکار شدن خالص چیزی حدود ۳۳۰ هزار نفر در دولت یازدهم دارد.
انتهای پیام/ح