خطر شکستگی سد جگین واقعیت دارد+عکس
براساس مشاهدات عینی سد جگین در مرحله سرریز شدن فاصله چندانی ندارد و این موضوع به معنی شکسته شدن سد و زیر آب رفتن روستاهای پایین دست است. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری هرمز از بشاگرد، بعد از خبری که باشگاه خبرنگاران در تاریخ ۷بهمن امسال با این تیتر “خطر شکستگی “سد جگین”/ ۳۰ […]
براساس مشاهدات عینی سد جگین در مرحله سرریز شدن فاصله چندانی ندارد و این موضوع به معنی شکسته شدن سد و زیر آب رفتن روستاهای پایین دست است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری هرمز از بشاگرد، بعد از خبری که باشگاه خبرنگاران در تاریخ ۷بهمن امسال با این تیتر “خطر شکستگی “سد جگین”/ ۳۰ روستای پاییندست این سد زیر آب میروند” بر روی سایت خود قرار داد، خبرنگار پایگاه خبری هرمز در بشاگرد نیز برای صحت و سقم بیشتر این خبر، از این سد و منطقه بازدید کرد و تصاویری را تهیه کرده که واقعا نشان می دهد خطر شکستگی این سد واقعیت دارد.
بعد از بارندگی های شدیدی که طی هفته های اخیر در شهرستان بشاگرد رخ داد و طغیان رودخانه جگین را به همراه داشت احتمال سرریز شدن سد جگین بخاطر تخریب شدن یکی از دریچه های این سد وجود دارد.
در تصاویر بدست آمده نشان می دهد که دریچه شماره ۲ این سد بخاطر بارندگی های هفته های اخیر و برخورد یک تکه سنگ تخریب شده است و هرچه زودتر باید برای بازسازی آن وارد عمل شد.
با توجه به شرایط موجود این سد، ۳۰ روستای پایین دست را تهدید میکند و با شکسته شدن سد نه تنها روستاها بلکه شهر جاسک نیز زیر آب میرود.
گفتنی است که بر اثر بارندگیهای اخیر، تنها ۸۰ سانتی متر از مخزن سد خالی باقی مانده است.
سد جگین به منظور تامین سالانه ۳۵ میلیون متر مکعب آب برای ۴۵۰۰ هکتار اراضی پایین دست و تامین سالانه ۱۴٫۵ میلیون متر مکعب آب آشامیدنی برای بندر جاسک از سال ۸۱ دوره اجرای آن آغاز شد.
این سد از نوع بتن غلتکی و ارتفاع آن۷۸ متر، طول تاج ۲۵۳ متر و ارتفاع مخزن آن ۶۷ متر است و حجم مخزن آن ۳۰۰ میلیون متر مکعب است.
خاطرنشان می شود، محمدباقرحیدری، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان در گفتگویی که ۱۴بهمن بر روی سایت تسنیم قرار گرفته، در گفتگو با این خبرگزاری اظهار کرده است: به سد جگین در جاسک هیچ گونه آسیبی بر اثر زلزله ۵٫۵ریشتری روز گذشته بشاگرد نرسید.
وی در این گفتگو عنوان کرده که؛سدهای استان و از جمله”سد جگین”در بشاگرد در مقابل زلزله هایی حتی با شدت ۸ریشتر به بالا نیز مقاومت دارند که سدجگین در زلزله ها سربلند بیرون آمده است که این خود شاهدی بر این مدعاست که نشان از کارایی و توانمندی مهندسی آب در کشور است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان در عین حال این مطلب را نیز عنوان کرده است که در اثر بارندگی ها، لاشه سنگ ۶تنی از بالای کوه به داخل سد جگین سقوط کرد و سبب شکسته شدن سقف یکی از آبگیرها و صدمه رساندن به تجهیزات این آبگیر و آسیب دیدن جاده دسترسی اطراف این سد شد.
حیدری در این گفتگو به این مطلب که؛ درخواست اعتباری را برای بازسازی این آبگیر از مدیریت منابع آب کشور و مدیریت بحران استانداری هرمزگان شده، نیز اشاره کرده است./انتهای پیام/