حکایت سوختبرانی که در آتش می سوزند+فیلم
چپ کردن ماشین های سوخت بری، تصادف و در نهایت آتش گرفتن ماشین های سوختبر و زنده زنده در آتش سوختن نوجوانان و جوانان ثمره قاچاق سوخت در جنوب کشور است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ هرمزگان با دارا بودن بیش از دو هزار کیلومتر نوار ساحلی در کنار دو دریای بزرگ خلیج فارس و عمان یکی از استان های منحصر به فردی به شمار می رود که زیر بنای اقتصاد آن بر اساس دریا است.
از گذشته های دور مردمان دریار نخل و شرجی هرمزگان دل به دریا می زدند و عده ای با داد و ستد با کشورهای دیگر و از طریق تجارت امرار و معاش می کردند و گروهی دیگر نیز از طریق صید و صیادی چرخ زندگی خود را می چرخاندند.
با صنعتی شدن جوامع و پیشرفت علم بشریت کارخانه ها، پالایشگاه و معادن در کشور ما همزمان با سراسر جهان پیشرفت کرد به طوری که در حال حاضر عنوان بزرگترین تولید کننده میعانات گازی در جهان به شرکت نفت ستاره در هرمزگان رسیده است.
هرمزگان دارای پالایشگاه ها، کارخانه ها، معادن و بنگاه های اقتصادی فراوان است که به گفته برخی از کارشناسان نیمی از اقتصاد کشور را تامین می کند؛ اما چه میزان از این برکات و ظرفیت ها در استان خرج می شود و یا نیروی های بومی در آن به کار گیری می شود سوالی پر محتوا اما با جوابی مبهم در ذهن جوانان و نوجوانان بومی هرمزگان است.
در سال جاری هرمزگان جزو استان های برتر در فلاکت بود و این امر باعث دل نگرانی های فراوانی برای مرزنشینان هرمزگان به شمار می رود.
در سال های جاری واژه هایی مانند سوخت، قاچاق، سوخت بری، بیکاری، فلاکت و… در میان ساحل نشینان هرمزگانی رواج پیدا کرده است که این امر مسئولان و خانواده های هرمزگانی را با چالش رو به رو ساخته است.
سوخت بری پدیده ای نوظهور در سال های اخیر جنوب کشور است که گریبان گیر نوجوانان و جوانان این منطقه شده و بازی با جان را در جاده های استان به خصوص در نوار شرقی را تجربه می کنند.
نبود شغل، در آمد بالا از قاچاق سوخت، چشم و هم چشمی جوانان و نوجوانان سبب شده که جاده های استان محلی برای عبور و مرور خودروهای شوتی باشد که بی پلاک و یا پلاک های مخدوش با سرعت زیاد در حال عبور از منطقه های مختلف برای رسیدن به آب های ساحلی هستند.
تفاوت بالای قیمت سوخت در ایران با کشورهای همسایه سبب شده که سوخت های قاچاق مشتری های دائمی داشته باشند.
روزانه خبرهای فراوانی از دستگیری و انهدام باندهای قاچاق سوخت از مراجع زیربط منتشر می شود که زحمات فراوانی برای جلوگیری از خروج سرمایه های ملی می کشند.
اگر از بحث اقتصادی سوختبری بگذریم اما نمی توان به پر پر شدن جوانانی که به قول بومیان در پی کسب نانی هستند گذشت؛ چپ کردن ماشین های سوخت بری، تصادف و در نهایت آتش گرفتن ماشین های سوختبر و زنده زنده در آتش سوختن ثمره قاچاق سوخت در جنوب کشور است.
هر چند که دستگاه های اجرایی و نظارتی هشدارهای فراوانی در این زمینه داده اند اما همچنان جاده های شرق هرمزگان شاهد عبور و مرور ماشین های شوتی سوختبر هستند که بدون در نظر گرفتند هیچ قانون و با سرعت غیر مجاز در حرکت هستند.
قاچاق سوخت بدنبال مشکلات معیشتی است
حجت الاسلام عبادی زاده ، نماینده ولی فقیه در هرمزگان با اشاره به پدیده قاچاق سوخت در هرمزگان گفت: جامعه ای که بیکاری در آن وجود دارد و با مشکلات اقتصادی و معیشتی مواجه است به دنبال چنین کارهایی می رود.
امام جمعه بندرعباس با بیان اینکه تفاوت بالای قیمت داخل و خارج سوخت، سبب شده تا قاچاق سوخت افزایش و انگیزه و زمینه برای آن فراهم شود، عنوان کرد: امروز هم نیاز به مدیریت سوخت و هم توجه به ریشههای قاچاق داریم و این سوختی که با زحمت تولید میشود را به عنوان سرمایه ببینیم.
مسئولان کشور راهی کارشناسی برای قاپاق سوخت بیندیشند
عبادی زاده خاطرنشان کرد: سوخت ارزان ما اکنون در خلیج فارس به کشتیهای بزرگ و غول پیکر غربی با قیمت بالا میفروشند و سرمایه کشور دود میشود و نابود میشود و ما از مدیران عالی کشور انتظار داریم که برای مناطق ساحلی راهی کارشناسی و دقیق بیاندیشند.
وی با بیان این که این مسأله را همیشه در حضور مسؤولان عالی کشور مطرح کردهام، بیان کرد: رویکرد گریز از ساحل موجب شده تا سیاستگذاری مطلوبی در زمینههای مختلف برای آن را شاهد نباشیم و در حالی که در دنیا، سواحل زیباترین و توسعهیافته ترین نقاط آن کشور است اما در ایران ما متأسفانه سواحل ما خشک و بایر هستند و عملا بهره مناسبی از آن نمیبریم.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان گفت: زندانهای ما پر از جوانانی است که زندگی خود را در این زمینه از دست داده و گرفتار شدهاند و از سوی دیگر در جادههای ما نیز هر روز و هفته شاهد تصادفات دردناکی هستیم.
علی ای حال انتطار می رود که مسئولان در سطح کشور به فکر بیکاری جوانان مرز نشین هرمزگانی باشند و برای جلوگیری از پدیده قاچاق سوخت راه حل اساسی را اعمال کنند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰