تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات
کانال رسمی تلگرام شبکه اطلاع رسانی هرمز
سیاسی
کد خبر : 455021
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۰۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۸| تعداد نظرات :بدون دیدگاه
پ
معرفی یک غذای محلی در هرمزگان؛

حلواشکری، غذای احسانات مردم هرمزگان /غذایی که سوز زمستان می‌شکند+تصاویر

حلواشکری، یکی از غذاهای سنتی هرمزگان است که در گذشته پای ثابت احسانات ، مراسمات ختم و عزاداری بوده است.

حلواشکری، غذای احسانات مردم هرمزگان /غذایی که سوز زمستان می‌شکند+تصاویر

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛به نقل از فرهنگ کده؛ استان هرمزگان دارای آداب و رسوم و سنن مختلف، زبان و لهجه و لباس های محلی بندری خاص و غذاهای سنتی بومی که در نوع خود بی نظیر است.

هر منطقه از استان هرمزگان دارای غذاهای سنتی مخصوص به‌خود است که ریشه در فرهنگ اصیل ایرانی هرمزگانی دارد و غذاهای سنتی این استان آمیختگی قابل‌توجهی با شرایط جوی دارد.

بخش مهمی از غذاهای سنتی استان هرمزگان مجموعه غذاهایی است که با ترکیب آرد ، روغن ، شکر، نشاسته تهیه می‌شود و غذاهایی که به دلیل کالری بالا در فصول سرد سال بیشتر مورد استفاده قرار می گیردو افراد خانواده با اشتیاق غذای پخته شده را صرف کنند.

حلواشکری، غذای احسانات و مجالس ختم هرمزگانی ها
حلواشکری، یکی از غذاهای آرد در هرمزگان که زمان زیادی برای پخت آن لازم است و به عنوان غذایی ممتاز در مراسمات ختم و احسانات مورد استفاده قرار می گیرد که کمتر پیدا می شود که این غذا را دوست نداشته باشد.
در زمان قدیم وقتی کسی از افراد خانواده یا فامیل فوت می کرد نزدیکان آن مرحوم سریعا دست به کار شده و حلوا شکری را تدارک می‌دیدند تا در مجلس عزای وی پخش شود.

مهتاب زارعی، یکی از زنان میانسال هرمزگانی در این رابطه، اظهار کرد: در قدیم حلوای صنعتی،شکلات و شیرینی نبود که در مراسمات استفاده کنیم و لذا هر خانواده خود حلوای آن مرحوم از دست رفته را تهیه می‌کرد و بسیاری اعتقاد داشتند که بی‌توجهی به این احسان یک نوع بی‌احترامی به آن مرحوم است.

 حلوا شکری یکی از غذای مراسمات عزاداری

این بانوی هرمزگانی با بیان اینکه حلوا شکری در مراسم های عزاداری دیگر از جمله تاسوعا و عاشورا و نیز در خانه‌ها و مساجد پخته و احسان می‌کردند، گفت: در قدیم رسم بوده که حلوا بعد از پخت لای نان لواش در قطعات کوچک برش داده قرار می‌گرفت و به عنوان نذری به در منازل پخش می کردند.

 نحوه پخت حلواشکری

زارعی در خصوص نحوه پخت حلواشکری افزود: در مرحله اول آردها را تف داده و بعد روغن را داغ کرده و زردچوبه را داخل روغن می ریزیم و برخی ها به جای روغن از کره هم استفاده می کنند و بعد شکر مورد نیاز را در آب بهم میزنیم.

وی ادامه داد: آرد و شکر و روغن ها را با هم ترکیب می کنیم و باید چند ساعت آنها را هم بزنیم تا از یک طرف نسوزد و از طرف دیگر نرم و خمیری و یک دست شود.

بانوی میانسال هرمزگانی گفت: بعد از نرم شدن، مخلوط را از روی اجاق برمی‌داریم و در آخر زعفران هم به آن اضافه می کنیم و بعد از آن هم به سلیقه خود بر روی آن تزئین می کنند.

زارعی افزود: بعد از نرم شدن مخلوط را از روی اجاق برمی‌دارند و شیره آب و شکر که قبلاً تهیه شده را به همراه زعفران به آن اضافه می‌کنند.

وی یادآور شد: بسیاری از افراد حلوا شکری را یک شیرینی ایرانی می دادند اما این شیرینی با قدری تغییر در ساختمان و اجزایش به راحتی می‌تواند به عنوان یک دسر یا حتی یک غذا مورد استفاده قرار گیرد.

غبار فراموشی بر غذاهای محلی

افسوس گذشته همراه غذاهای سنتی به کتاب‌های تاریخ پیوسته است و این روزها از خشیل مادربزرگ‌ها خبری نیست و غذاهای صنعتی و فست فودی به حدی در برنامه غذای خانواده‌ها رشد پیدا کرده که بسیاری از  جوانان و نوجوانان نام غذاهای سنتی استان و منطقه خود را نمی شناسند.

غذاهای سنتی و بومی استان هرمزگان به خوبی به مردم معرفی نشده و هر چند برخی رستوران‌های تاریخی در هرمزگان مشغول به فعالیت هستند اما رستورانی با غذاهای مختص بومی محلی هرمزگانی وجود ندارد و این خلا یکی از گله‌مندی‌های گردشگران و مسافران این استان است و این موضوع باید در آستانه عید نوروز مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://www.hormoz.ir/?p=455021
این خبر را به اشتراک بگذارید
دیگر رسانه ها
نظرات بینندگان
تعداد نظرات: بدون نظر
ارسال نظر





  • نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
  • توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.

یادداشت

گفتگو

بین الملل