جوانی فصل شورانگیز زندگی و مظهر نشاط و سازندگی است
جوانی فصل شورانگیز زندگی و مظهر نشاط و سازندگی است، روح لطیف و قلب ظریف جوان جلوهٔ زیبای آفرینش و صحیفه مصفای هستی است، شور زندگی و آهنگ سازندگی در نگاه روشن و امیدوار جوان متجلی است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ مرتضی پیروی منش، فعال رسانه ای و فرهنگی در یادداشتی نوشت: جوانی فصل شورانگیز زندگی و مظهر نشاط و سازندگی است، روح لطیف و قلب ظریف جوان جلوهٔ زیبای آفرینش و صحیفه مصفای هستی است، شور زندگی و آهنگ سازندگی در نگاه روشن و امیدوار جوان متجلی است.
اگر شور و احساس جوانی با شعور عمیق دینی و سلاح توانای ایمان الهی تجهیز شود، سعادت نسل جوان و سلامت جامعه تضمین خواهد شد.
جوانان همواره کانون توجه به مصلحان و آماج تهاجم مفسدان بودهاند؛ زیرا عالم جوانی همان گونه که منشأ شورانگیزترین تجلیات عاطفی، روحی و بالندگی است، در معرض فتنه انگیزترین آسیبهای فردی، اخلاقی و اجتماعی نیز هست.
بر این اساس، غفلت از تربیت و هدایت نسل جوان، موجب خسران و مایه حرمان دولتهاست.در دنیای امروز که به تدریج ارزشهای انسانی تضعیف می شود و آسیبهای اجتماعی تشدید می شود، ضرورت دارد که برای هدایت و حمایت نسل جوان آنها را به خوبی بشناسیم تا بتوانیم زمینه رشد را در او بوجود بیاوریم در این جا گروه هایی از جوانان را معرفی می کنیم :
۱- دسته ای که در خانواده کاملا دینی رشد کرده اند.
۲- دسته ای که در خانواده های کاملا مغرض با دین اند و فاصله زیادی با دین دارند.
۳-دسته ای که ظاهری دینی دارند اما در عمل اینگونه نیستند.
این واقعیت است که جوان تمام حرکات ما را در نظر دارد از اینرو باید با او همدلی کنیم، یعنی به حرفهاش خوب گوش کنیم تا ما را قبول داشته باشد و آماده پذیرش خودسازی باشد.
چند راه جهت ایجاد امید در جوانان :
۱- آشنایی جوانان با آیاتی که امید بخش هستند زمینه رشد را در او بوجود می آورد و عوامل ترس و نگرانی او را از بین می برد، یکی از چیزهایی که نا امیدی را به دنبال دارد احساس پوچی و تنهایی است لذا ما باید کار کنیم که جوان حضور خداوند را احساس کند.
این کار ما علاوه بر اینکه جوان را با فرهنگ اسلام آشنا می کند حسنات زیادی را به دنبال دارد.
اشتباهات جوان واحساس غربت برای او درد است و درمانش توبه و یادآور شدن عواقب اشتباه و گناه است.
عامل نگرانی او این است که از طرفی، شاید نتواند همه را راضی کند باید به جوان بگویم که در فرهنگ قران است که اولویت بندی کن خدا در اندازه توان تو ازتومی خواهد.
و از طرفی نگرانی از سرنوشت ، شغل ، فرزند، کنکور و … دارد.
لذا باید به جوان بگوییم مانباید نگران سرنوشت باشیم ما مامور به انجام وظیفه ایم بقیه را باید به خدا واگذار کنیم.
درانتقاد کردن از جوان نیز ، چند نکته را باید مد نظر قرار دهیم:
۱-با بیان نقاط مثبت از او انتقاد کنیم.
۲-از خودش راه حل بخواهیم چرا که خودش بهتر می داند که چه نواقص وعیب هایی دارد.
۳- به او بگویید آن چیزی که به نظر شما می رسد ،چیست و با راهکار خودش او را متقاعد کنید.
۴- جدا دانستن عمل مسلمانان از اسلام را برایش باز گو کن که اسلام مقوله ی جدایی از عمل برخی از انسان هاست و ما نباید عمل بد ، برخی مسلمان نماها را به دین اسلام نسبت دهیم.
ویژگی های مهم جوان ها:
یکی از ویژگی های مهم جوان ها تنش های روانی شدیدی است که با استفاده از روش یأس زدائی وامید بخشی که از جمله روشهای امید بخش است با توجه به این ویژگی یکی از روشهای جذب جوان ،روش یأس زدائی و امید بخشی است.
امام خمینی( ره ) برای جذب جوانان به دین از یأس زدائی برای جذب جوانان بسیار استفاده کرده است شما امید من هستید ،شما نوید من هستید –من امید آن را دارم که شما با علم و عمل و تهذیب نفس و عمل صالح به مشکلات خود غلبه کنید و مقدرات این مملکت به دست شما بیفتد.
طرح مسئله ی محبت و عطوفت خدا برای همه جوانان اعم از مراجعین و مواجهین به دین جذاب است.
انتهای پیام/