تیشه بی تدبیری بنای صدساله هرمزگان را از پا درآورد/ اثری از بنای تاریخی کنسولگری نیست
بیمارستان شریعتی بندرعباس که در ذهن مردم چهار نسل اخیر مردم هرمزگان تداعی کننده زاد، ولد و حس شیرین صاحب فرزند شدن بود با قدمت ۱۱۶ ساله و در سایه بی تدبیری ها به تلی از خاک تبدیل شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ بیمارستان شریعی زنان به عنوان تنها مرکز تخصصی زنان و زایمان استان هرمزگان یکی از پرحاشیه ترین مراکز درمانی جنوب کشور می باشد که در سال های اخیر به واسطه فرسودگی تاریخی و جابجایی های مکرر از مهم ترین سرفصل های خبری استان در حوزه بهداشت و درمان بوده است.
قدمت تنها بیمارستان تخصصی زنان و زایمان بندرعباس موجب شده تا چند نسل از نوزادان هرمزگانی در این مرکز دیده به جهان بگشایند و خاطره وضع حمل مادران به فرزندان و نوادگان نقل شود که اکنون از آن بنای صاحب جلال و جبروت هیچ اثری باقی نمانده است.
ساختمان بیمارستان شریعتی به پشتوانه تاریخ پرو پیمانش خدمات گوناگونی مانند کنسولگری، بیمارستان اعصاب و روان و بیمارستان عمومی را به خود دیده که نهایتا در سال ۱۳۶۷ به بیمارستان تخصصی زنان و زایمان تغییر یافت.
خدمات بی شائبه این ساختمان تاریخی در امر بهداشت و درمان موجب شد تا کمتر کسی به قدمت ۱۰۰ساله آن توجه داشته باشد از این رو تنها بعد فرسودگی و مستهلک بودن بیمارستان از سال ۹۴ موج شدیدی از انتقاد مردم و مسئولان را بهمراه داشت تا در نهایت با نقل مکان این ساختمان به حال خود رها شد.
روزهای اخیر فضای استان پراز گلایه و شکوایه های گوناگون از اقدام نابخردانه مسئولان وقت شده چرا که در عین ناباوری و ساده انگاری یکی از تاریخی ترین بناهای استان در کسری از ثانیه با خاک یکسان شد و امروز هیچ اثری از این بنای برابهت برجا نمانده است.
بیمارستان شریعتی بندرعباس که در ذهن مردم چهار نسل اخیر مردم هرمزگان تداعی کننده زاد و ولد و حس شیرین صاحب فرزند شدن بود با قدمت ۱۱۶ ساله و در سایه بی تدبیری ها به تلی از خاک تبدیل شد که اکنون حسرتی جانکاه را بردل مردم این دیار نهاده است.
تخریب ساختمان کنسولگری سابق انگلیس با قدمت بیش از یک قرن به بهانه احداث بیمارستان جدید در حالی رقم می خورد که قرار بود این ساختمان تاریخی به موزه تبدیل و با بازسازی مجدد زمینه آشنایی گردشگران را با تاریخ این دیار را رقم خورد.
سازه ۱۱۶ ساله بیمارستان شریعتی یکی از بزرگترین و مجلل ترین بناهای عصر خود بوده که در مراحل بازسازی و بهسازی این سازه با اجسادی مواجه می شدند که در روند ساختمان سازی جان خود را از دست داده بودند و دیوارها و سقف بنا به مقبره آنان تبدیل شده بود.
تخلیه و نقل مکان از بیمارستان شریعتی به بیمارستان تامین اجتماعی خلیج فارس به بهانه بهبود ارائه خدمات،صیانت از جان بیماران هرمزگانی و ساخت مرکزدرمانی مجهز در چند ساله اخیر برعکس پیش بینی ها و اظهارات مسئولان بوده چرا که نه تنها علوم پزشکی نتوانسته در ارائه خدمات درمانی موفق عمل کند بلکه به واسطه حجم گسترده مراجعات و زایش ها، تضمینی برای ارائه خدمات بهتر و مفیدتر وجود ندارد همچنین ساخت مرکز تخصصی زنان در سال ها اخیر به پشتوانه کمبود اعتبارات و تحریم ها مسکوت مانده و استاندار وقت نیز با تمدید مدت زمان وعده ها ساخت این مرکز را به دو سال آینده موکول کرده است.
فضای التهاب آلود هرمزگان و بی توجهی های مکرر به آثار تاریخی و باستانی سابقه دیرینه دارد چرا که در گوشه و کنار استان شاهد نابودی صدها اثرتاریخی و باستانی هستیم که با وجود تاکیدات فراوان هیچ نگاه خریدارانه مسئولان را به خود جلب نکرده اما تیشه بر ریشه زدن یکی از بناهای تاریخ آن هم بیخ گوش مسئولان وقت دردی مضاعف بر تن رنجور این استان است.
ضعف مدیریت حوزه میراث فرهنگی هرمزگان در حالی رقم می خورد که کشورهای حاشیه خلیج فارس با غارت و تصاحب داشته های این استان سعی در کسب پیشینه تاریخی هستند و در مقابل مسئولان ما هرآنچه که در گذر تاریخ خود را حفظ کرده نابود و منهدم می کنند.
انتهای پیام/