تشکیل هزار و ۱۱۸ تیم حمایتی در طرح شهید سلیمانی هرمزگان
رنجبری گفت: تاکنون یک هزار و ۱۱۸ تیم حمایتی،۷۶۱ تیم نظارتی و هزار و یک تیم مراقبتی در سراسر استان تشکیل شده و بالغ بر پنج هزار و ۸۰۰ نفر نیروی انسانی بکار گرفته شده است.
موسی رنجبری، جانشین بسیج جامعه پزشکی استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار هرمز با اشاره به اجرای طرح “شهید قاسم سلیمانی” اظهار کرد: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری، دستورات فرماندهیکل سپاه و پیرو تفاهمنامه سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت، مقرر شد بهمنظور قطع زنجیره انتقال ویروس منحوس کرونا در کشور، طرح مشترکی بهنام شهید بزرگوار، حاج قاسم سلیمانی را اجرا کنیم.
جانشین بسیج جامعه پزشکی استان هرمزگان با بیان اینکه این طرح سه فاز و سطح مداخله دارد، گفت: مرحله اول، فاز مراقبت است که طبق تفاهم با وزارت بهداشت، قرار است در سطح مرکز استان و نواحی، پایگاههای سلامت، مراکز جامع و مراکز منتخب، در اختیار این طرح قرار بگیرند.
رنجبری درباره تأمین نیروی انسانی مورد نیاز، تشریح کرد: در فاز مراقبت، نیروی انسانی شامل مراقبین سلامت، پرستاران و پزشکان است؛ هر تیم، پنج نفره و شامل یک پزشک عمومی، دو پرستار و دو مراقب سلامت است؛ مراقبین سلامت به درب منازل مراجعه و پکیج بهداشتی و بروشور اطلاعرسانی پیشگیری از کرونا به خانوارها ارائه میکنند؛ اگر در خانوادهای فردی مبتلا به کرونا بود یا مشکلی وجود داشت اسامی این خانوادهها را یادداشت میکنند و برای اعزام پزشک یا پرستار اقدام میشود.
وی ادامه داد: ۵۰ درصد این طرح بهصورت تلفنی و ۵۰ درصد، مراجعه فنی و تخصصی داریم؛ پزشکان و پرستاران در پایگاههای سلامت حضور دارند اما بعد از نیازسنجی که توسط مراقبین سلامت انجام میشود، این پزشکان و پرستاران به محلهای مورد نیاز اعزام میشوند.
رنجبری با بیان اینکه فاز بعدی، مرحله حمایتی است، گفت: در این سطح بهمنظور جلوگیری از تردد بیماران کرونایی، برای تأمین معیشت، ارسال بستههای حمایتی و پکیجهای بهداشتی صورت میگیرد؛ همچنین پایگاههای مقاومت بسیج بهصورت محلهمحور تقبل کردهاند که اگر خانوادهای نیاز به خرید دارد و افراد خانواده، سن بالایی دارند و نباید برای خرید از خانه خارج شوند، پایگاههای بسیج این خرید را برای آنها انجام دهند.
جانشین بسیج جامعه پزشکی استان هرمزگان افزود: فاز سوم، مرحله نظارت است؛ در این مرحله تیمهای بسیجی در پایگاه مقاومت بسیج رصد میکنند که آیا اقداماتی که باید در حوزه پیشگیری از بیماری کرونا انجام شود، بهخوبی صورت میپذیرد یا خیر؛ در همین راستا چکلیستهایی آماده شده و از خانوادهها سؤال پرسیده میشود که آیا اطلاعرسانی، مراقبت و حمایت انجام شده است یا خیر؛ پس از نظارت، میزان موفقیت عملیات سنجیده میشود و بر اساس آن، برای بازبینی عملیات دستورات لازم داده میشود.
وی با ابراز اینکه مداخلات بهصورت مراجعه مراقبین سلامت به درب منازل، پالایش اطلاعات و تبدیل دادهها به اطلاعات معنیدار است؛ اضافه کرد: پرستارها دادههای جمعآوریشده را به اطلاعات معناداری برای پزشکان تبدیل میکنند و بر اساس آن، پزشک تشخیص میدهد که چه مداخله مؤثری را در این حوزه انجام دهد.
رنجبر با بیان اینکه آنچه الآن اهمیت دارد اقناعسازی مردم است، خاطرنشان کرد: بسیج با همکاری و هماهنگی بینبخشی سایر سازمانها و همدلی و همگرایی رؤسای مراکز بهداشتی و دانشگاه علوم پزشکی و تمامی ارکان نظام سلامت این طرح را اجرا میکند.
دبیر اجرایی طرح شهید سلیمانی در هرمزگان با اعلام اینکه تمرکز ما در طرح شهید سلیمانی بر بحث پیشگیری از کروناست، تأکید کرد: بیشترین اطلاعرسانی در زمینه پیشگیری از کرونا صورت میگیرد و عنوان طرح نیز ردیابی و رهگیری بیمارانی است که به کرونا مبتلا شدهاند.
رنجبر با بیان اینکه این طرح با هدف بیماریابی و محدودسازی افراد مبتلا برای پیشگیری از کرونا اجرا میشود، تصریح کرد:در گام اول، اقناعسازی افراد مبتلا برای رعایت مسائل بهداشتی صورت میگیرد و در صورتی که فرد مبتلا به کرونا، موارد بهداشتی را رعایت نکرد، حتماً از اسباب و لوازم سلبی و ایجابی نیز استفاده خواهد شد.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر استفاده از نقاهتگاهها برای قرنطینه بیماران مبتلا به کرونا تصریح کرد: از آنجا که مردم هرمزگان، خانوادهدوست هستند و فرهنگشان بهصورتی است که بیشتر علاقه دارند بیمارانشان در خانه قرنطینه شوند؛ اولویت با قرنطینه شدن افراد در منزل است اما اگر امکان قرنطینه در منزل افراد وجود نداشت اقامتگاههایی در سطح محلهها تدارک دیده شده است.
دبیر اجرایی طرح شهیدسلیمانی در هرمزگان خاطر نشان کرد: تاکنون یک هزار و ۱۱۸ تیم حمایتی،۷۶۱ تیم نظارتی و هزار و یک تیم مراقبتی در سراسر استان تشکیل شده و بالغ بر پنج هزار و ۸۰۰ نفر نیروی انسانی بکار گرفته شده است.
انتهای پیام/